Генерал Дмитро Марченко: Ми відвоюємо Крим, так само як Херсон, Луганськ і Донецьк

Навіщо Росія перекидає війська на південь, чому окупанти не проведуть у Херсоні референдум 11 вересня, що потрібно для того, аби наступної весни Україна святкувала перемогу, про те, чому Росія перемкнула увагу на південь, який ймовірний план атаки окупантів, і чому їхні сценарії щодо приєднання Херсона дають збій – Дмитро Марченко розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Читати далі

Ми будемо офігенними ветеранами

Коли ми переможемо і повилазимо з окопів і шпиталів, ми будемо не такими, як ті дідусі, яких приводили у нашу школу на дев‘яте травня. Нє, дзуськи. До наших дітей та онуків у школи на ювілей дня перемоги приїздитимуть татуйовані діди та бабусі з потяганими патчами про російський корабель. І вони розповідатимуть, як розтягнули на шмаття найсильнішу армію континенту. І робитимуть це вони так само, як роблять все інше зараз. З енергією, гумором і агресією. Тому що навіть перемоги бувають різні. А нашою ми будемо пишатися.

Читати далі

Жінки плачуть

Ще ніколи я не бачив в Україні стільки жіночих сліз, як після 24 лютого. І знаєте. Мабуть, це одна з найбільших моїх претензій до окупантів. Вони примусили наших жінок плакати. Багато плакати. Хлопці-українці, які зараз на фронті, це бачать. І сльози їхніх дружин, сестер, матерів та подруг будять у серцях чоловіків незвідані раніше запаси люті. Ми не хочемо, аби наші жінки плакали. Ми дуже хочемо, аби це припинилося. Ми виправимо це.

Читати далі

Петро Порошенко: «Наші бронемашини вже на фронті!» (фото, відео)

Петро Порошенко особисто передав італійські бронемашини MLS SHIELD десантникам 79-ї окремої десантно-штурмової бригади на Донеччині. Також військовим передали партію безпілотників. «Пишаюся тим, як вправно і з яким бойовим духом їх прийняли воїни. Вже відсьогодні наші «шилди» під управлінням нашої неймовірної десантури робитимуть дуже боляче ворогам. Хлопці назвали броньовики надією на перемогу. І я щиро вірю в те, що вони також збережуть багато-багато життів. Слава Україні! Десантура, тільки вперед!», – Петро Порошенко.

Читати далі

Курт Волкер: Ми повинні зупинити Росію у межах її кордонів

Колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України, почесний співробітник Центру аналізу європейської політики Курт Волкер втретє підряд за останні три роки приїжджає до Києва. За доброю традицією дипломат поспілкувався з «Главкомом». Цього разу розмову з паном Волкером «Главком» розпочав із мотивів, що спонукали напад Росії на Україну.

Читати далі

McDonald’s відновлює роботу в Україні

Мережа ресторанів McDonald’s, яка була закрита в Україні з початку повномасштабної війни, готується до відкриття. Поки що йдеться лише про ресторани у Києві та західних областях. Про це йдеться в офіційній заяві McDonald’s.

Читати далі

Вісті з фронтів. 10.08.2022 (фото)

Якщо виходити з супутникових знімків, які зараз активно циркулюють у цих ваших “тирнетах”, то по самим обережним оцінкам противник на АБ в Новофедорівці втратив: 11-12 літальних апаратів знищені повністю (за німецькою термінологію “пошкодженні більше як на 75%”); ще принаймні 5-6 ЛА пошкоджені у діапазоні 50-60%. Судячи по фото, там горіло та детонувало усе що могло та “не могло”. Навіть не уявляю собі долю тих російських військовослужбовців, які опинилися нехай навіть не в епіцентрі цієї “курительной детонации”, а просто “поблизу”. Нічого так покурили…

Читати далі

Санкції на часі. 11.08.2022

Родинам рашистів, убитих в Україні, присилають «похоронки» на бланках сімдесятих років, надрукованих у срср. Уже тоді радянське керівництво готувалося до ІІІ Світової і наготувало, зокрема, і таких бланків. А боєприпаси, накопичені за весь час після ІІ Світової для війни з Заходом, вивалюють на українців. Судячи з усе впевненіших ударів ЗСУ, західна допомога дозволяє ліквідовувати ці запаси і здатна переламати хід війни. Рашисти, які планували захопити всю Європу, будуть відправлені на дно в Україні. А радянських похоронок вистачить на них усіх – радянська «паперова промисловість працювала добре», як хвалилась героїня радянського ж фільму.

Читати далі