Вісті з фронтів. 06.08.2022

Не тільки подіями на Півдні нашої країни переймається російське військове командування. “Сонячний Бомбас” продовжує турбувати його уяву. Принаймні, вперті атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямках, намагання зупинити локальні тактичні просування ЗСУ на Ізюмському та Волноваському напрямках, все це красномовно свідчить про те, що російське військове командування навряд чи готове сьогодні “поступитися Бомбасом заради Херсона” і прагне бодай “зберегти та зміцнити” те, що вже вдалося там захопити.

Читати далі

Авада кедавра, Вован

Вчора намагався знайти найбільш зрозумілу для іноземців метафору, яка б описувала нашу війну. І, здається, знайшов. Це «Гаррі Поттер». Між Гаррі Поттером і Волдемортом – і Роулінг акцентує на цьому увагу – було багато спільного. Тільки один виглядав страшним і непереможним, а інший – маленьким і безпорадним. Але кожен зробив свій вибір, і один із них розпочав війну, а іншій її виграв. Не без втрат. Не без жертв. Не без зрад і руйнувань. Так само переможемо і ми. Бо після Бучі планета стала занадто маленькою для нас двох.

Читати далі

П’ять ключових викликів на найближчі півроку

Серпень зазвичай місяць відпусток, але не цей. Нинішній серпень відпусток не передбачає. Це серпень надзусиль як Збройних сил, так і всіх інших. Країна не має права прогуляти місяць, який має стати основним у швидкому аналізі викликів і формуванні рішень, втілення на які лишиться хиба що вересень-жовтень. Отже, аналіз лише 5 викликів, які є ключовими для України на найближчі півроку. На тлі цих викликів, звісно, є і втішні перспективи. Принаймні, українське суспільство тепер значно більш єдине в питаннях армії, віри і мови, тобто в глибинних і засадничих речах. Тому тепер всі основи для розвитку є.

Читати далі

Кровавая показуха серийных маньяков

Приходит всё больше сообщений о том, что российские оккупанты в Херсоне массово минируют объекты критической инфраструктуры. Если вы намереваетесь наступать, зачем прямо сейчас занимаетесь тем, что обычно делают при отступлении? То есть у вас нет уверенности в том, что ваше наступление будет иметь смысл? Просто взять и вывести войска с правого берега они не могут, надо же показать сопротивление, неравные бои “асвабадителей” против легионов НАТО, а потом “жест доброй воли” ценой сотен и тысяч жизней…

Читати далі

У десяти няньок кіберзахист із дірками

Вибори нового прем’єр-міністра Великої Британії відкладено на півтори тижні через загрозу хакерської атаки. Затримка сталася через попередженням тамтешньої спецслужби GCHQ про можливе стороннє втручання та підміну результатів голосування. При цьому конкретної загрози не існувало, попередження GCHQ було загальним та змальовувало лише теоретичні вразливості процедури онлайн-голосування. GCHQ – головна структура у Великій Британії, яка відповідає за національну кібербезпеку. Її місія викладена зрозуміло та лаконічно: Making the UK the safest place to live and do business online. А не як у нас: десять різних державних інституцій «відповідає» за кібербезпеку країни, але по факту не відповідає ніхто.

Читати далі

Санкції на часі. 07.08.2022

Обстріл рашистами інфраструктури Запорізької АЕС, стягування туди військ і зброї та мінування її об’єктів – переведення війни на новий рівень. Рашисти увімкнули ядерний шантаж, погрожуючи екологічними наслідками «гірше Чорнобиля і Фукусіми». Замість піддаватися на шантаж, світ має посилити тиск на росію – щоб прискорити її падіння на дно і примусити займатись своїми проблемами, а не створювати проблеми іншим.

Читати далі