Петро Порошенко привіз у Миколаїв системи для очищення води (фото, відео)

В Миколаєві у зв’язку з військовими діями відсутнє водопостачання у всьому місті. Петро Порошенко привіз системи для комплексного очищення і повноцінного пом’якшення води. Дві з них передали у Миколаївську обласну лікарню. Решту передано у водоканал для мешканців міста. Загалом для Миколаєва спільно з волонтерами ГО «Справа Громад» та ГО «Res_Publica. Брати по Зброї» придбано і вже передано 7 систем для очищення води. На Миколаївщині зустрілися з Валерієм Прозапасом. «Передав хлопцям “смаколиків”: артилерійські планшети, кевларові шоломи, бронежилети. Та деякі речі, які в дії дуже не сподобаються русні. Для нас честь нарощувати міць наших артилеристів. Будемо бити орків та наближати нашу перемогу!», – написав у Facebook Петро Порошенко.

Читати далі

Хроники Харькова. 05.05.2022 (фото)

Обстрелы есть, но по меркам первых полутора месяцев почти что и нет. Но в последние дни, судя по всему, русские начали использовать другие боеприпасы. Почти каждый прилет становится очагом возгорания. Если попадает по зданию, то чаще всего пожар. Их тушат достаточно быстро, но загорается очень часто. По области ситуация сложнее, прилетов довольно много. Боевые действия идут. Насколько мне известно, в основном успешные для нас. Сложнее всего в области на Изюмском направлении. Но по опубликованным данным западных разведок, именно на этом направлении русские сконцентрировали наибольшую плотность сил. На одну русскую БТГр приходится всего 2,5-3 километра фронта. Это колоссальная плотность сил, и держать их там нашим защитникам дается очень тяжело.

Читати далі

Про контрнаступ для любителів ейфорії

Контрнаступ – то не “враг бєжит, бєжит, бєжит”. То кожен метр із кров’ю та потом. То арта, яка працює з двох сторін цілодобово по всім цілям, то атаки та контратаки. То засідки та бої в забудові. А ще втрати. Для тих, хто сміявся, що поки ми коптери та позашляховики передаємо в ЗСУ, а орки просять лопати, погана новина. Окопи копають не екскаватори, а бійці лопатами та кирками, з якими у нас теж не слава Богу. Так що тримаймо стрій та допомагаємо ЗСУ. Буде дуже важко. Але не так, як в тілівізорі. Бо «важко» в тілівізорі з центра Києва і «важко» в піхоті – то різні ступені важкості. 

Читати далі

Це і твоя війна, Марку

В це, мабуть, важко повірити, але фейсбук знову – вдруге – видалив мій пост про те, що «Я не хочу, щоб росіяни помирали». Не помічати нову Світову війну, яка вже триває в центрі Європи, прикривати правдиві відчуття та емоції, називаючи їх мовою ворожнечі, ховати від людей правду про те, що роблять росіяни в Україні, закидуючи стрічку фейсбуку рекламою пива та решти довоєнного непотребу – це сцикливість. Інвестори, може, і оцінять, та ненадовго. Згадай, як історія відгукується про тих, хто змовчав. Але ти можеш обрати бік і битися. Битися за людей, правду і постачання зброї, Марку. Будь сильним, Марку. Як українці.

Читати далі

«Самолёт Судного дня»

Сейчас в российских СМИ раздувают участие “самолётов Судного дня” Ил-80 в рамках победобесия на Красной площади 9 мая. В то время как российские СМИ рассказывают, какой это не имеющий аналогов в мире самолёт, актуальным становится вопрос: на каком “самолёте Судного дня” Путин будет принимать решение о ядерном ударе по Вашингтону – на том, на котором 80% электронного оборудования западного производства, или на том, на котором это самое электронное оборудование разворовали?

Читати далі

Не варто будувати свою державність на брехні

Коли зелена влада ляпає щось про “болото Мінських домовленостей для України”, то це фундаментально невірна та брехлива інтерпретація подій. Так, ЗАРАЗ Мінськ був би зрадою. Але ТОДІ це було порятунком. Це факт, який виходить із сухих цифр і не залежить від імен чи фамілій президентів чи генералів. Мінськ мав стати пасткою для нас, але перетворився на рятівний круг. Ми валяли дурника і нарощували сили. Гралися у внутрішню політику і заручалися допомогою та прихильністю провідних країн Заходу. Цементували свій імідж форпосту свободи перед силами темряви. Ті “папірці” купили нам 8 років відносного спокою. Це було болото для РФ і порятунок для нас.

Читати далі

Кібервійна-2022. Стратегічний розклад сил

Станом на початок травня 2022, на боці України – значна перевага, як у кількості задіяних фахівців та ступеню їхньої мотивації, так і у безпрецедентній міжнародній фаховій підтримці. Сотні тисяч різних українських ІТ-фахівців самоорганізувалися у десятки груп, кожна з яких діє на власний розсуд без єдиного керівництва та координації. Але той «власний розсуд» настільки потужний, що змушує «потужного» агресора переходити в глуху оборону, втрачаючи ініціативу та не маючи достатньо часу та ресурсів для адекватних контратак. Про більш точні кількісні показники та метрики цієї кібервійни ми дізнаємося пізніше, після нашої перемоги.

Читати далі

«ЄвроСолідарність» ініціює зміни до бюджету, щоб спрямувати 70 млрд грн на фінансування ЗСУ (відео)

Загальний підхід до скорочення видатків, який визначив для себе уряд, зовсім не застосовувався до таких статей витрат, як “соцеконом” (видатки на округи «обраних» народних депутатів за “правильні” голосування), велике будівництво доріг та значне збільшення у 2022 році витрат на утримання прокурорів та ДБР. Чи повинно суспільство знати про те, що можливий резерв від скорочення перелічених витрат у розмірі 70 млрд грн не спрямовано на першочергові і очевидно необхідні потреби української армії? Але про це неможливо проінформувати всіх через доступні ЗМІ. Всю об’єктивну реальність влада не дає донести. Чи не задля цього, щоб мовчала опозиція, щоб інформація не доходила до людей, було відключено з ефірного мовлення три канали — «5-ий», «Прямий» та «Еспресо»?

Читати далі

Володимир Горбулін: Час відбудови, або Кілька слів про план Маршалла для України (фото)

Відбудова України, за найскромнішими підрахунками, вартуватиме сотень мільярдів доларів, і без допомоги країн Заходу нам не обійтися. Коли ми говоримо про можливості і принципи відновлення України, маємо на увазі не тільки формальну, лінійну відбудову зруйнованої інфраструктури, але й максимальне використання технологій, нових наукових рішень і можливостей співпраці з іноземними державами у сфері створення нових озброєнь або продукції подвійного використання. 

Читати далі

Кремлевский демон победобесия требует жертв

Моё детство и даже юность пришлись на восьмидесятые годы минувшего столетия. Тогда я и подумать не мог, что дата 9 мая в конце концов превратится в ту временную веху, от которой ничего хорошего не ждёшь. Сейчас там, на россии, к дате 9 Мая нужно преподнести какой-то жертвенный дар! Маленькую победу. Ну хоть какую-то. Россия в эти дни взвинтит градус войны на всех участках фронта… Парад на носу, нужно же что-то продать своему стаду в качестве «традиций дедов». Им нужна кровь. Им нужны смерти.

Читати далі

Запасной вариант, или Если не получится на Донбассе

В Приднестровском регионе республики Молдова продолжает обостряться оперативная ситуация. Что именно происходит в Приднестровье в военном отношении и как оно всё может выглядеть на практике.

Читати далі

PROстими словами – 05.05.2022

Нещодавні кадри з бомбардуванням парку Горького в Харкові не дають спокою. До парку автобусами привозили діток з усієї області, та суміжних. Було багато соціальних програм. Концерти. Фестивалі. Там збиралися пенсіонери, матері з дітьми, спортсмени. Величезна територія з італійським обладнанням. Росіяни тут топталися та фотографувалися сотнями та більше. Нащо бомбардувати український Діснейленд? Заздрість. Бо якщо в сусіда краще – отримуй руїни, сусіде. За те, що зробив чудо на власній землі. Зазначте, росіяни: чорна заздрість говорить лише про власні комплекси та нездатність до розвитку.

Читати далі

Санкції на часі. 05.05.2022

Підтримка країнами ЄС шостого пакету санкцій, який «деSWIFTує» Сбєрбанк і запроваджує ембарго на постачання російської нафти, показує здатність ЄС чимдалі швидше і глибше знаходити вирішення питань, які ще кілька тижнів тому виглядали неможливими до вирішення. Для нас критично важливим є час – надто високою є ціна кожного дня, поки рф має ресурси на продовження війни. Тому продовжуємо доносити цю думку до західних суспільств і еліт. А вже запроваджені санкції тягнуть економіку рашистів на дно.

Читати далі

Новости из США. 4 мая 2022 года

Высокопоставленный представитель Пентагона сказал, что 90% из передаваемых Украине 90 155-мм гаубиц уже находятся в Украине. Также в Украине находятся примерно 90 тысяч из 144 тысяч снарядов к ним.

Читати далі