Хроники Харькова. 17.05.2022

Обстрелов сегодня опять, кажется, не было. По области обстрелы достаточно сильные. Судя по всему, ВСУ таки переходят на многих участках в наступление. Харьков продолжает восстанавливаться. Добавляются маршруты транспорта и единицы подвижного состава. Начались работы по подготовке к запуску метро. В Харьков активно возвращаются люди из эвакуации. Даже на Северную Салтовку и в Пятихатки, места не приспособленные для минимально нормальной жизни. Волонтеры, поддерживающие жизнь в этих районах, захлебываются от этого потока. Городские власти делают многое здесь. В первую очередь, восстанавливают сети, чтобы дать свет и воду. Но на мой взгляд, первоочередными задачами для города в этих районах должен стать запуск минимальных сервисов.

Читати далі

Порошенко готовий долучитися до переговорів щодо визволення з полону «азовців» (відео)

«Робота не закінчена. Сьогодні нам всім треба об’єднатися для того, щоби забрати з полону «азовців» і всіх українських військових, всіх полонених, які тримаються в заручниках російським варварським агресором. Я знаю, що це справа нелегка і потребує додаткових зусиль. Я готовий на будь-якому етапі долучитися до переговорного процесу, координаційного процесу. Тому що всі українські герої мають бути з полону повернуті додому», – переконаний Петро Порошенко.

Читати далі

Как будто и не было этих шести лет

Я не знаю, чем вся эта хрень закончится, и насколько продлится в ней моя история, но точно знаю, что в моей неглубокой памяти отпечатается каждый кадр, каждый звук и каждый запах. Прохлада воды в горле. Первая утренняя затяжка. Толчок в плечо. Хруст этих долбанных кирпичей под подошвами.

Читати далі

Цитатник российских технологий, направленных на разобщение украинцев

В комментариях под постом в Facebook можно дописать свои находки российских технологий, направленных на разобщение украинцев, на дискредитацию структур, которые вваливают РФ (зви)зды, и организаций, которые им в этом помогают. Я буду вносить в пост, хочу собрать антологию. Для примера: «Нет аргументов в дискуссии – всегда есть беспроигрышное “Не на часі!”», и мой любимый: «Отправить его на фронт, скотину!».

Читати далі

Генпрокуратура Росії вимагає визнати полк «Азов» терористичною організацією

Згідно із чинним російським законодавством, керівники організацій, які отримують статус «терористичних», можуть потрапити за ґрати на строк від 15 до 20 років, а рядові члени – від 5 до 10. Раніше спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін доручив підготувати заборону на обмін бійців полку “Азов”, які виходять з “Азовсталі” в Маріуполі. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр вважає, що заява представників Держдуми Росії про намір заблокувати обмін військовослужбовців полку “Азов” спрямована на внутрішню пропаганду.

Читати далі

ГУР МО України: Для створення фейків росія намагається залучити іноземні ЗМІ

Департамент інформації та масових комунікацій міноборони країни-окупанта терміново готує прес-тур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України. З 18 до 21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя. Щоб звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних мешканців, російські пропагандисти вже завезли в Маріуполь уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донецької області, та готують завезених з Донецька та Горлівки “місцевих очевидців”, які розповідатимуть журналістам про “злочини” захисників Маріуполя.

Читати далі

Для залякування і придушення спротиву окупанти планують віддати Маріуполь кадировцям

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що окупанти збираються віддати шефство у “відновленні” міста кадировцям. Сьогодні в Маріуполі вперше відбулася зустріч за участю окупаційної адміністрації з депутатами Держдуми РФ Сабліним (куратор окупації Маріуполя з 2014 року), Адамом Делімхановим та Ахмедом Долгаєвим. “Які є по суті частиною політичної влади Чечні. Обговорювали плани «відновлення Маріуполя». Кадировці поводились як господарі, та сам графік зустрічі скоріш нагадував оцінку та інвентаризацію того, що залишилось. Аніж щось, схоже на «плани відновлення»”, – додав радник мера. 

Читати далі

Окупанти повністю знищили єдиний в Україні генетичний банк рослин (відео)

Банк, що має давню історію, зберігся навіть за часів німецької окупації, однак не пережив військових рф. «Насіння вже готували до сівби, і з березня співробітники мали вже засівати колекцію. Після того, як прийшов «руській мір», як прийшла ця орда «асвабадітєлєй», все перетворилося на суцільний попіл. Десятки тисяч зразків. Це світова колекція. В тому числі сорти, яким сотні років, старовинні, яких уже ми не зможемо відновити. Тут було пекло, алюміній поплавився. Вигоріло все», – розповів доктор сільськогосподарських наук, провідний науковий співробітник інституту рослинництва ім. Юр’єва Сергій Авраменко. За його словами, в банку зберігалося понад 160 тис. сортів і гібридів із усього світу. Він наголосив, що на території не було військових чи тероборони.

Читати далі

Бізнес просить Зеленського про відставку Гетманцева (звернення)

Українські підприємці звернулись з відкритим листом до президента Володимира Зеленського із проханням негайно усунути Данила Гетманцева з посади секретаря Нацради Відновлення та з податкового комітету Верховної Ради. “Вас намагаються переконати в необхідності підіймати податки, чи збільшувати частку держави в економіці, щоб збільшити обороноздатність чи турботу про громадян. Але це або свідома брехня, або фатальна помилка!”, – йдеться у зверненні до Зеленського. Збір підписів під зверненням триває…

Читати далі