Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка Віталію Портникову (відео)

Петро Порошенко в інтерв’ю журналісту Віталію Портникову на телеканалі «Еспресо», яке було записане у п’ятницю 27 травня, заявив, що Україна має отримати ПДЧ в НАТО на найближчому саміті у Мадриді. Порошенко переконаний – Україна посилить Альянс, а досвід російської агресії дозволить зробити НАТО більш ефективним. Він також заявив, що внутрішню єдність в країні, чим ми здивували світ і путіна та яка стала запорукою спротиву ворожому вторгненню, намагаються зруйнувати «услужливі ідіоти».

Читати далі

Хроники Харькова. 29.05.2022 (фото, видео)

Хотя до победы еще очень далеко, но уже сейчас нужно начинать думать над тем, как мы себе представляем послевоенное развитие Харькова. Мне очень не нравится слово “восстановление” в этом контексте. Харьков по своей планировке, инфраструктуре является постсоветским городом. Многие решения мало того что из другой эпохи, так еще и крайне неэффективны и некомфортны даже в измеримых параметрах. Сейчас же восстанавливать “как было” в отношении многих вещей будет совершенно неразумным. Потому я предлагаю говорить не о восстановлении Харькова, а о его послевоенном развитии. И начинаться это развитие должно с разработки вменяемого Генплана города. Генплана, ориентированного в первую очередь на комфорт и развитие. Но сначала нужно победить.

Читати далі

PROстими словами – 29.05.2022

Дуже красивий хід від ПЦУ – претензія на частину території Лаври для організації чоловічого монастиря. Це багаторічна ганьба, з цим існуванням фсбешної структури на тілі України. Я Київську Лавру не досить добре пам’ятаю, але Святогірську, що поряд з тим самим Слов’янськом, само собою. Ви знаєте, які там краєвиди? І що там засіла російська агентура? А скільки їх таких по всій нашій країні? Та тут треба при кожній московській церкві будувати українські чоловічі “монастирі” з достатньою військовою підготовкою.

Читати далі

С Днем Рождения, Зверь

Я не любил тебя, шоб вот так прям “любить”. Мне нравилось жить в столице, меня устраивал ритм, люди, возможности. В остальном ты оставлял меня равнодушным. Огромный самодовольный жирный окунь, развалившийся на схилах Днепра. А потом настал февраль… И в начале марта я восхитился и восхитился. Ты показал свое истинное нутро, и за сверкающей скользкой чешуей я увидел старого, умного и очень опасного зверя. Со все еще крепкими мышцами, достаточно острыми когтями и с цельнокованным хребтом, который не умеет ни гнуться, ни ломаться. Я полюбил тебя именно такого.

Читати далі

Петро Порошенко привітав українців із Днем Києва (відео)

«Звідси почалася Україна і тут її серце. Ми горді мужністю Києва. Ми пишаємося своїм українським народом, який не дозволив московській орді дотягнутися до свого серця. Без героїзму захисників Чернігова, Сум, Харкова, без самовідданого опору десятків міст і сіл Київської області, без відваги і мужності Збройних Сил на всіх фронтах, без подвигу лицарів Маріуполя, ми б не змогли сьогодні вийти на весняні вулиці найкращого в світі міста. Цей день став святом перемоги Києва і перемоги народу, що захистив свою столицю, свою історію, свої святині. На наше місто сьогодні звернені погляди всіх вільних людей, які вірять у нашу перемогу», – написав Петро Порошенко в Facebook.

Читати далі

Вести с фронтов. 28.05.2022

Командование войск противника явно отошло от “шапкозакидательства”, а также порочной методики организации и ведения боевых действий в стиле “сразу и везде”. Вместо этого оно перешло к методичному и поэтапному выполнению поставленных перед ним задач. Своеобразному “прогрызанию” системы обороны ВСУ. Они явно перешли от “стремительных ударов в глубину” к размеренному и постепенному “вытеснению”. В оперативно-тактическом и даже стратегическом отношениях это так или иначе скажется на временных рамках проведения всей так называемой “сво”. В первую очередь, на их растягивании и удлинении. Более того, это даже не гарантирует конечного успеха для противника. Скорее, наоборот.

Читати далі

Санкції на часі. 29.05.2022

Імпорт до рф упав на 89%. Це дозволяє рашистським пропагандонам розповідати про небачене зростання торговельного балансу (доки наступні пакети санкцій не підкосили і експорт), але це ж означає і стрімке падіння стандартів життя і неможливість виробництва у цілій низці секторів, що тягне рф на дно.

Читати далі