Україна знову повстане з попелу. Але вже з попелу росії

Немає ніякої спеціальної операції! Існує війна на знищення українців та України! Їхня мета нині найгірша за всю історію нашого сусідства. Навіть імперія та більшовики мали на меті приєднати наші території, мати наших громадян в армії, науці та економіці. Вони нічого не могли та досі не можуть зробити без українців. А сьогодні вони знищують міста, села, людей та саму державу – Україна! Голодомор мав на меті прорідження українського населення. Депортація – розселення. Русифікація – об’єднання. А сьогодні – це тотальний геноцид всього українського. Народу, нації, території та символів. Винищення історії та відкрите вбивство українців.

Читати далі

Хроники Харькова. 08.05.2022 (фото)

Харьков сегодня то ли вообще не обстреливали, то ли почти не обстреливали. Все-таки Харьков становится из фронтового прифронтовых городом. Много обстрелов недавно освобожденных населенных пунктов. За последние дни освобождено сразу несколько населенных пунктов. В часть из них уже пускают волонтеров и мирных жителей, в часть еще нет. Мне очень понравилась формулировка, с которой несколько дней назад нас не пустили военные в Русскую Лозовую: “Дайте сначала нам сделать свою работу, а потом вы будете делать свою”. Далеко не во всех населенных пунктах закончилась зачистка. В большинстве только началось разминирование. Потому очень прошу всех волонтеров выполнять указания военных и не пытаться проехать окольными путями.

Читати далі

И эти люди будут вещать, кто кого захватит

Прочел, что нас Польша захватит скоро. Чуть не позвонил другу: мол, захватчик, пивка прихвати, как будешь ехать. Потом передумал. Во-первых, пиво у нас не хуже. А во-вторых, о грядущем захвате говорит Россия. Та, которая «не собиралась оккупировать наши города» и «не ставившая цель смены режима» в Киеве. Ой, забыл. Та, что оккупировала новые города и пыталась нам власть поменять. Простите, вечно путаю. Сейчас объясню, что может произойти на самом деле.

Читати далі

Сирійська багатокроківочка кремля

Пишуть, що Росія перекидає війська з Сірії до України. Для Москви це не тільки жест відчаю, але і можливість піти, не дуже втративши лице. Бо знаєте ж – ворог у брами, скажені орди укронацистів на кордоні, соколи пітуна потрібні вдома! Тож піпол схаває і не вдавиться, ще й аплодуватиме стоячи, бо нащо той Асад, коли потрібно рятувати бамбас. Чи це дозволить швидко і ефективно Росії наростити угрупування в Україні – питання дуже суперечливе.

Читати далі

Never Again не порожні слова

Уроки перемоги над нацизмом – єдність цивілізованого світу, необхідність покарати зло і викорчувати його з корінням – допоможуть перемогти рашизм. І тоді Україна і світ матимуть справжній День Перемоги.

Читати далі

Им все равно, что завтра скажет Путин

Ты – ВСУ. Ты – нацгвардеец. Ты – азовец. Ты – доброволец. Ты – трошник. Ты – иностранный доброволец. Ты – украинец. Им все равно, объявит завтра путин войну или нет. Они знают что война началась восемь лет назад, и как бы Россия не меняла формат войны и в какие бы новые слова не игралась, обозначая войну против Украины, они знают, что эти слова не важны. У России ничего не выходит. Колосс оказался на глиняных ногах. И его пора свалить. Заявление Путина должно, по его мнению, нас заставить бояться. Но мы не боимся. Мы просто ждем поставок вооружения и распределения их по ВСУ.

Читати далі

Рубльова окупація

Росія хоче запровадити рубль на території окупованої Херсонської області. Навіщо це потрібно та що це означає?

Читати далі

Відеозверненні Петра Порошенка з нагоди Дня пам’яті та примирення (відео)

«Путінська росія сьогодні – це як гітлерівська Німеччина 80 років тому. Путін – те ж саме, що Гітлер. 8 травня разом з вільним світом ми згадували і згадуємо, і будемо згадувати жертв тієї війни. А віднині – схиляємо голови у пам’ять про тисячі й тисячі українців, знищених рашистами. Слава українським героям двадцятого століття, які захистили світ від гітлеризму! Слава українським героям двадцять першого століття, які захищають світ від російського нацизму! Перемогли нацизм і фашизм – переможемо й рашизм! Але після перемоги ми ще з більшою впевненістю скажемо “Ніколи знову!”. Слава Україні!», – наголошує п’ятий Президент.

Читати далі

Санкції на часі. 08.05.2022

Газпром втрачає ринок ЄС: скраплений природній газ (СПГ) йде з усього світу. Завдяки технології зрідження («скраплення») газу та океанським танкерам на світовий газовий ринок виходять нові країни. Сьогодні СПГ (LNG) виробляють практично на всіх континентах. У ЄС зараз 26 терміналів щодо прийому СПГ, найбільше — в Іспанії. Війна, і зокрема її економічний аспект, штовхають до радикальних рішень. А якщо ворог – загроза світового рівня, божевільний тоталітарний режим із зброєю масового ураження, то відповідь має бути системною, не залишати ворогу шансів і відправити його на дно.

Читати далі