«Кіберспєцназ прідьот за вамі на рассвєтє»

Руссо-хацкери Killnet “оголосили війну” США, Великобританії, Литві, Естонії, Італії, Латвії, Румунії, Німеччині, Польщі, України. «Правітєльство єтіх стран будєт ліквідіровано». Отак. От прям «ліквідовано», не менше. Шоб боялися. Мабуть, усіх «вирахують по айпі» і плюнуть в монітор. Можливість виконати обіцяне виглядає приблизно, як наче якийсь сантехнік з якогось омська погрожував би вбити Президента США під час дегустації бояри в гаражі. І десь так до цього ставляться серйозні дяді та тьоті з Заходу.

Читати далі

А завтра була війна…

На цій світлині, менше ніж за добу до війни, я ще не знаю, що це наша крайня спільна фотографія на дуже довгий час. І, мабуть, ще не знаю, що насправді означає слово «біль». І «порожнеча». І «безсилля». Я знаю, що я роблю все, що можу, щоб витягнути Тайру. І я знаю людей, які роблять ще більше, ніж моє «можу». Але цього поки що недостатньо. Але я знаю – або вірю, що коли ми витягнемо її і зустрінемось всі разом, то принципово зробимо таку саму світлину. Втрьох. І будемо посміхатися на ній. Щиро. Як посміхаються люди, які не знають свого майбутнього, але готові до нього, яким би воно не було. На березі Азовського моря. У нашому Маріуполі.

Читати далі

Відновлення кредитування – чого точно НЕ робити

НЕ помякшувати і, тим більше, НЕ скасовувати вимоги до оцінки ризиків. Насамперед, до кредитного ризику. Тобто до оцінки очікуваних збитків банків від виданих кредитів, та кредитів, які банки будуть видавати. Що дійсно треба робити для розвитку кредитування – це думати та рахувати, як компенсувати збитки банків. Які неодмінно будуть при кредитуванні під час війни та такої величезної невизначеності, що ми маємо зараз. Це ключове питання – компенсувати, та хто це буде робити. Та за чий рахунок. Та протягом якого часу. Бо збитки будуть, і їх не перекриєш зміною регуляцій чи окозамилюванням.

Читати далі

Ідіотизму в країні стало менше

Нарешті! Уряд вирішив зупинити держрегулювання цін на пальне. Десь тихо вмер ще один і, сподіваємося, останній комуніст з соціалістичним обличчям. Але чи хтось взагалі оцінював шкоду, нанесену економіці цим популістсько-соціалістичним рішенням? Хто за це все відповість?

Читати далі

На наших глазах происходят масштабные трансформации

17 мая Министр обороны Резников, выступая в Совете ЕС по международным делам на уровне министров обороны, сформулировал два очень важных и связанных между собой тезиса. Первый. Война переходит в затяжную фазу. Второй. Целесообразно перейти от оценки поставок того или иного ВВТ в «штуках» («передали 3 гаубицы и 5 броневиков») к формированию «organic unit’ов» – целостных «военных организмов», способных решать определённые задачи. Если/когда будет совершён переход на украинские органик юниты натовского образца с натовскими (или совместимыми украинскими) вооружениями и военной техникой – это сделает нашу армию (коллективно) абсолютной ценностью при любой архитектуре безопасности на континенте.

Читати далі

Вести с фронтов. 17.05.2022. На море

После потопления флагмана ЧФ-а гвардейского РК проекта 1164 “Атлант” “Москва” функции флагмана возложены на фрегат проекта 11356Р “Адмирал Макаров”. На его борту сформирован походный штаб корабельной ударной группировки (КУГ), который возглавил командир Крымской ВМБ контр-адмирал Ф. Меньков. Оперативная информация в бассейне Черного и Азовского морей, дислокация ресурсов оккупанта.

Читати далі

Санкції на часі. 18.05.2022

Запущений на орбіту 30 квітня російський військовий супутник “Космос-2555” не здійснив жодного орбітального маневру і, найпевніше, згорить в атмосфері. На ракеті-носії, що виводила на орбіту супутник, був знак Z, який використовують для підтримки російської війни в Україні. Тим часом, рух росії на дно триває.

Читати далі

Новости из США. 16-17 мая 2022 года

Законопроект о чрезвычайных бюджетных ассигнованиях для оказания помощи Украине будет в среду поставлен на голосование в окончательном чтении, в редакции, в которой он был принят 10 мая Палатой Представителей, без поправок.

Читати далі