Комітет закордонних справ Ради підтримав відрядження Петра Порошенка у Нідерланди на Конгрес ЄНП

Конгрес Європейської народної партії відбудеться 31 травня – 1 червня у Роттердамі (Нідерланди). Одним з ключових питань Конгресу буде агресія росії і посилення підтримки України, підсилення жорсткості санкційного режиму проти росії та визначення позиції щодо надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС у контексті підготовки до червневого засідання Європейської Ради.

Читати далі

Хроники Харькова. 11.05.2022

Как минимум один обстрел сегодня был. Прилетало на Б. Даниловку. В Харьков прилетит еще не раз, как прилетает сейчас во все крупные города Украины. Но ровняющих с землей микрорайоны обстрелов быть уже не должно. Это результат работы ВСУ, выбивающих тварей с нашей земли. По области сегодня обстрелы были, но меньше чем вчера. Они все так же воюют в первую очередь с мирным населением. В Харькове просто на глазах увеличивается количество людей и машин. На въезде в Харьков сегодня была большая пробка, люди начали массово возвращаться. Сегодня в середине дня дважды стоял в небольших пробках в городе. Трудно сказать, насколько городская инфраструктура готова к такому восстановлению численности жителей. Во всяком случае, общественного транспорта как не было, так и нет.

Читати далі

Кравчук був тим, ким він був

Кожен народ має того правителя, якого він заслуговує. Винятки з цього правила якщо і бувають, то Кравчук явно не з-поміж них. Тож якщо вам не подобається Кравчук, то вдивіться у це дзеркало ще раз уважніше. І давайте постараємося жити так, щоб заслуговувати на кращого. Не політики визначають долі країни. Її визначають люди. Тож подобається це чи ні, але та Україна, яка була побудована на початку 90-х, – це саме те, що ми заслужили. Давайте в 20-х заслужимо більшого.

Читати далі

Пережить военную турбулентность, чтобы не пережить гетманцевщину

Большой привет романтикам. Ну те, которые «Ах, война меняет людей» и «Зеля не сбежал». Гетманцев тоже не сбежал. Конечно, Данечка совсем не с того начал. Хочет проверять бизнес. Грубо говоря, потестить во время войны коррупционную составляющую. Авось, подфартит? А начать ему стоило со своей мамки. Говорят, входящие принимает без счетчика. Даня, разберись: это она за деньги или по любви. Срочно. Если обойти мои предположения о родословной Гетманцева, выходит следующее. Часть бизнеса схлопнулась. Ее убила война. А другая часть выжила – и теперь по ее душу идут ручки загребущие.

Читати далі

Наша найбільша і найважча війна ще попереду. Війна за розуми

Ми підібрали їх на одній з вулиць Ірпеня – чоловік, жінка і мала дитина. Вони йшли пішки до Романівки з-під обстрілів і радо погодились підсісти в наше авто. Дорогою розговорилися:
– Куди далі? В Києві родичі є?
– Ні, немає. Поїдемо, мабуть, в Прилуки, – сказав чоловік.
– В смислі, в Прилуки?! З Ірпеня та в Прилуки?! Ви в курсі, що там зараз? – синхронно отетеріли ми. – Може, таки на Захід? Волонтери приймуть, розселять, там безпечно.
– Так а шо? Там, де окупація, вже все спокійно, людям он в Мелітополі вже світло дали. Спокійно живуть. Все буде нормально.
Я стис кермо і здалося, що почув, як зарипів пластик. Ми висадили цю родину на Романівці, і єдине, кого мені було шкода, – це дитину. Коли закрилися дверцята, я зірвався з місця з вереском шин, втискаючи всю лють в акселератор.

Читати далі

Санкції на часі. 11.05.2022

Президент Франції Емманюель Макрон та Голова КНР Сі Цзіньпін провели телефонні переговори, під час яких сторони висловили підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Фраза, яка ще нещодавно виглядала лише дипломатичною формальністю, нині відображає серйозні зміни, які відбуваються у сприйнятті світом російської агресії проти України. Москва залишається одна – і прямує на дно. На іншому фланзі Фінляндія та Швеція можуть почати процес вступу до НАТО вже після 15 травня цього року. Тим часом Сейм Литви одноголосно визнав росію терористичною державою. Проект подібного рішення внесено і до Конгресу США. Зашморг затягується.

Читати далі

Хтось помітив вчора серйозні перебої доступу до Інтернет? Ні?

А між тим вчора відбувалися одні з найпотужніших російських кібератак проти кількох ключових українських Інтернет-сервіс-провайдерів. Це був тяжкий день для їхніх працівників, але кінцеві користувачі – ми з вами – практично нічого не помітили. SYN flood летів – аж гай шумів. І не тільки. Чому більшість користувачів цього не помітила? Я вкотре знімаю свого білосніжного капелюха перед мужніми, професійними та скромними працівниками українських Інтернет-сервіс-провайдерів. Ви реально круті. А ще хочу, щоб про це знали усі.

Читати далі

Новости из США. 10 мая 2022 года

Палата Представителей приняла поздно вечером специальный законопроект об изменениях в бюджете на 2022 год, выделяющий почти $40 миллиардов на дополнительные расходы для оказания помощи Украине и для пополнения запасов оружия и оружейных систем на складах Пентагона

Читати далі