Найкращій прогноз на тему «Коли закінчиться війна»

Війна ця триває вже сотні років. Війна буде продовжуватись завжди. Тому що ця думка приємна для росіян. Тому що це образ мислення. Тому що вони хочуть бути саме такими. Тому що вони саме такі. А ми – ні. Але саме від нас залежить формат цієї вічної війни. Чи буде це нова гаряча фаза, в якій на фронт повернемось і ми, і наші діти, а потім і онуки. Або це буде дипломатична гра, у якій квітуча, багата, спокійна, озброєна до зубів Україна слідкуватиме за тим, щоб уламки Російської Федерації займалися конфліктами між собою і не мали часу на підготовку нового вторгнення до нас.

Читати далі

«Світовий бізнес має вийти з росії» – Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News (відео)

Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News закликав міжнародні компанії вийти з російського ринку. Він наголосив, що кошти, які надходять в російський бюджет, витрачаються на бомби і ракети, якими потім вбивають українців. «Цінності є значно важливішими за гроші. Саме тому весь бізнес має вийти з росії, але і цього не буде достатньо, Слід організувати блокаду російського експорту. З ембарго на російську нафту, на російський газ, російське вугілля, російську деревину та ембарго на товари машинобудування ми мали б забезпечити неймовірний, пекельний тиск на Путіна – з тим, щоб змусити його прибрати російські війська з території України. З тим, щоб зупинити вбивства українських жінок, українських дітей та людей літнього віку. З тим, щоб зупинити цю війну», – наголошує п’ятий Президент.

Читати далі

Хроники Харькова. 24.05.2022

Сегодня были обстрелы ствольной артой Пятихаток и Сев. Салтовки. Но слабее чем в предыдущие дни. По области кроме фоновых обстрелов был ракетный удар по Мерефе. Но Харьков оживает. И сегодня просто вот долгожданное событие: запустили метро. Да, с большим интервалом. Но по всем веткам и на все станции кроме трех Салтовских. Транспортная связность города в целом восстановлена. Не всего, но подавляющего большинства районов. Сегодня, через три месяца после начала широкомасштабного вторжения, мы не просто живы. Мы запускаем метро и думаем о восстановлении экономики города. Мы стали надежным тылом фронту. И хотя русские войска все еще стоят в 15 километрах от города, мы уверены в нашей победе!

Читати далі

Відповідальність влади – це поважати і чути власний народ. І зберегти країну…

Зеленський заявив, що найближчі тижні війни будуть складними. Він правий. На полі бою буде непросто. Військова ситуація, як кажуть, не катастрофічна, але дуже не проста. Зараз вирішується доля країни. Бо і наша міжнародна підтримка під тиском агресора похитнулася. Не час для дитячого популізму і образ. Агресор зміг перемогти молоду українську державу на початку минулого століття через те, що покликав в уряд і «красну армію» фахівців , незалежно від політичних поглядів, так званих «спеців». Українська ж влада пересварилася між собою. Це і є найбільший злочин у війні – знищення єдності. Зараз те саме робить влада сучасна. Давайте дорослішати, бо загинемо.

Читати далі

Вести с фронтов. 23.05.2022

Среднесуточные темпы продвижения российских войск на основных направлениях наступления опять начали падать. Причём, так называемая “попаснянская вспышка”, судя по всему, была исключением, которое лишь подтверждает правило. Ибо, очевидно, что спустя 1.5 суток после того, как она случилась, темпы продвижения и на этом “прорванном участке” начали также падать. Умиляет также тактический каннибализм, которым, явно не от хорошей жизни, начало заниматься командование войск противника, собирая как конструктор 2 “более-менее” боеспособные БТГр из 3-х потрёпанных. В бой гонят практически всех, до кого могут дотянуться, вплоть до легкораненых, писарей, поваров и даже военных музыкантов. Позиционная война близко. И, судя по всему, она будет долгой…

Читати далі

Санкції на часі. 24.05.2022

Санкції зачепили 20% російського експорту, близько 100 млрд дол. 77% росіян помітили за останній місяць швидке зростання цін на товари та послуги. Робота триває.

Читати далі

Новости из США. 23 мая 2022 года

Министр обороны США Ллойд Остин и председатель Объединенного комитета начальников штабов генерал Марк Милли провели в понедельник видеовстречу «Рамштайн-2» с коллегами еще из 46 стран.

Читати далі