Після тиску депутатів Європарламенту Порошенко зміг виїхати за кордон для участі у саміті та конгресі ЄНП

Після тиску дипломатів, західних політиків, депутатів Європарламенту і журналістів на українську владу Петра Порошенка таки випустили на конгрес Європейської народної партії, який розпочинається в Роттердамі. Він перетнув кордон в пункті Краковець за тими самими документами, за якими 27-28 травня його не випустили у відрядження в Раві Руській, де прикордонники відверто брехали про недійсність і підробку розпорядження, ставлячи під сумнів авторитет керівництва і апарату парламенту. ЄвроСолідарність буде вимагати притягнення до відповідальності всіх причетних до цієї провокації, мета якої – підрив внутрішньої єдності, інтриганство і блокування європейських прагнень України.

Читати далі

Хроники Харькова. 30.05.2022

Хочу извиниться за значительную неточность во вчерашней хронике. Вчера обстрелы Харькова были, причем по меркам последнего времени достаточно серьезные. Сегодня опять были обстрелы. Самые тяжелые опять на Жуковского. В области обстрелов сегодня очень много. В Харькове и по области продолжаются восстановительные работы. В первую очередь, стараются отремонтировать и перезапустить сети. Если в Харькове газ заведен уже практически везде кроме части Сев. Салтовки, то по области работы еще очень много. Еще на час сократили продолжительность комендантского часа. Теперь он начинается не в 21:00, а в 22:00.

Читати далі

Чому так багато говорять про MLRS M270 та M142 HIMARS? (фото, відео)

Ракетні системи залпового вогню M270 (на гусеничному шасі) та M142 HIMARS (легша і мобільніша, на колісному шасі) мають потрапити до ЗСУ, про що влада США офіційно оголосить цього тижня. Чим цікаві ці системи, які боєприпаси використовують, чому політики побоюються «ескалації» в умовах повномасштабної війни (найбільшої в Європі з часів другої світової), яка вже йде, і як можуть вплинути на хід військових дій?

Читати далі

Як влада «готувалася» до війни

Коли зелені говорять, що вони нібито готувалися до війни, вони брешуть. Коли влада говорить, що побудова оборонних споруд нічого б не дала, вона бреше. Коли влада говорить, що підготовка до війни завдала б удару по економіці країни, вона бреше. Влада знає, що людей, які пережили окупацію і знущання загарбників безпосередньо, – меншість. Влада намагається впливати на ту частину населення, яка ворога реально не бачила. Влада намагається їх заколисувати, мовляв, влада зробила все, що могла. Перелік фактів злочинної недбалості Зеленського.

Читати далі

Вести с фронтов. 29.05.2022

События последних суток в зоне проведения оперативно-тактической наступательной операции противника на Донбассе вполне можно назвать “сменой приоритетов”. Командование войск противника опять “переносит внимание”. На этот раз местом приложения основных усилий противника опять становится участок от Довгенького до Закитного. Ну а Попаснянская группировка войск противника, судя по всему, или выдыхается, или останавливается для очередной “перегруппировки”.

Читати далі

Санкції на часі. 30.05.2022

У найближчі години вирішиться, чи Європейський Союз готовий протистояти зовнішнім і внутрішнім викликам, які провокує і створює рашистський агресор, а чи для цього треба більше часу і глибших змін. Стійкість, гнучкість і адаптивність – переваги демократичних систем, які дозволяли стратегічно вигравати у заскорузлих і прямолінійних диктатур. Нині час явити саме ці якості – і відправити агресора на дно. А поки вирішуються стратегічні питання, діє тактика «тисячі порізів» щодо рашистів.

Читати далі

Порошенко звернувся до Зеленського з відкритим листом

“Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердаму. В чиїх інтересах зупиняти мене на кордоні? На тлі зовнішньої загрози надзвичайно важливо зберігати єдність та скоординованість наших зусиль, уникати будь-яких внутрішніх розбратів і спільно працювати на всіх можливих міжнародних майданчиках, а особливо таких вагомих як Європейська народна партія”, – звернувся п’ятий Президент до шостого.

Читати далі