Суть війни

Кожен, хто намагається оцінити цілі війни, розв’язаної рашистами, з раціональних міркувань, приречений на помилку. Це не війна за владу чи ресурси. Росіяни – це різноетнічний натовп соціально дезадаптованих підлітків, це озброєні до зубів «володарі мух». Усе, що вони хочуть, то це руйнувати та завдавати болю. Їм не потрібні ні ресурси, ні прихильники, ні території, ні влада. Тільки не слід очікувати, що вони коли-небудь усвідомлять ступінь своєї деградації і розплачуться перед британським офіцером.

Читати далі

Хроники Харькова. 26.05.2022

Сегодня были сильные обстрелы Харькова. Самые сильные, наверное, дней за десять так точно. Обстрелы Сев. Салтовки, Салтовки, Жуков, Пятихаток, Алексеевки, П. Поля. Есть жертвы. Много пострадавших. По области тоже очень тяжело за последние сутки. Вчера вечером обстрел Циркунов термитными боеприпасами (многие их называют “фосфорными”). Сегодня тяжелый обстрел Дергачей. Обстрелы Р. Лозовой, Питомника, Тишков. Тоже есть жертвы. В нескольких точках на севере области были попытки русских атаковать. Успехов не имели, наши бойцы их отбросили. Но это явно не попытка полномасштабного наступления, а скорее относительно мелкие операции.

Читати далі

Порошенко передав пікапи, генератори і «Старлінки» у бригаду, яка прикриває Миколаїв та Одесу (фото, відео)

Петро Порошенко передав нові пікапи, а також «Старлінки», генератори та інше спорядження бійцям 28-ї окремої  механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. 28-ма бригада з перших днів широкомасштабного вторгнення боронить південні рубежі України. 25 лютого бригада вступила у бій з ворогом, який спробував висадити морський і повітряний десант в районі с. Коблеве на Чорноморському узбережжі Миколаївської області. В результаті спроба ворога висадити десант була припинена.

Читати далі

СВО – спеціальне знищення України

Введення рубля (інтеграція в російську економіку), поставка російського палива в нашу мережу заправок (війна за баки автівок), ставлення окупаційних адміністрацій, переведення освіти на російську систему (війна за уми дітей) – це тільки деякі ознаки цього знищення. Чим довше йде СВО – тим більше шансів втратити якусь частину України. Але ми вже поламали плани путіна – Україна не впала. На весь Маріуполь не можуть знайти вчителів на переведення освіти в місті на російську програму і продовжили навчальний рік до 1 вересня. А діти тим паче не будуть так вчитись. А ми переможемо.

Читати далі

Неготовність до реальності

Реальність перших днів війни, коли артою та точками палили сотні одиниць техніки та розстрілювали з цивільних автівок колони під Харковом – це зовсім інша реальність, ніж та, що зараз на фронті. Дуже багато випадків коли суспільство переоцінює себе та недооцінює ворога. Зараз чи не найважливіше – зібратися до кучі та триматися за стійкість, як за головну рису, перш за все, для себе. Бо зараз все вирішує стійкість. Кожного дня. Кожної години. Чомусь багато кому почало здаватися, що все вже минулося. Але це ілюзія, яка народжує неготовність до реальності.

Читати далі

Херсон був, є і буде Україною! (фото)

Партизанський і підпільний рух шириться на тимчасово окупованій Херсонщині. Ці фотографії мені надіслали наші патріоти, які тихо нищать окупантів та розповсюджують українську символіку на вулицях міст. Запевняють, що їх публікація вже нікому не зашкодить, адже орочня вже вдоста надивились на правду життя. Ті, хто чинить спротив, – герої. Після Перемоги Україна має згадати і відзначити всіх. Слава Героям! 

Читати далі

Мы обязательно победим, заплатив колоссальную цену за ошибки политиков

Некоторое время назад, мой хороший знакомец написал нечто следующее: «Пройду свой путь до конца. Увижу нашу победу. И… уеду из страны. Так как ничего не меняется». Вчера разговаривал с другом. И дивным образом услышал примерно такие же мысли: «Леш… Ведь ничего не изменится. Вернее, они не изменятся. Снова Велике будівництво… На этот раз таке велике, что из космоса будет видно. И снова его оседлают те же самые рожи из когорты “давай я сто пятьдесят тебе сгружу и уйду в лес”…». Я слушал их и не пытался перебивать. Да и смысл пытаться вставить свои пять копеек, когда согласен с каждым словом…

Читати далі

Вони всі – путіни. Вони всі – росія

Перемагати треба не тільки армію РФ, чи Путіна особисто. Перемагати треба колективну Росію. А це неможливо тільки при стратегії «вийдемо на кордони 23.02.22». Це неможливо і при концепції кордонів станом на 2013 рік. Це абсолютно інша задача. Це задача денацифікації 140 мільйонів особєй. Тому ще раз. Ми переможемо. Варіантів немає. Але кого ми переможемо – Російську Федерацію, Путіна чи всю колективну Росію – це велике питання. І це питання головне. Бо від нього залежить інше, коли буде наступна війна – за рік чи за століття.

Читати далі

Вести с фронтов. 25.05.2022

Ситуация на Донбассе в зоне проведения наступательной оперативно-тактической операции российских войск продолжает оставаться напряжённой. Противник практически по всей линии фронта в этой операционной зоне оказывает массированное огневое воздействие на наши войска с целью нанесения им огневого поражения. А также проводит активные наступательные и штурмовые действия на целом ряде участков с целью прорыва системы обороны ВСУ, окружения и разгрома тактической группы Сил обороны Украины, обороняющейся в районе Северодонецк – Лисичанск.

Читати далі

Санкції на часі. 26.05.2022

Глава Мінекономіки ФРН напередодні заявив, що на Заході розглядають нафтові санкції проти РФ через граничні ціни. Це ще один механізм завдання рашистській економіці економічних ударів – окрім ембарго, запровадження мит, та обмеження перевезень. Відправлення російської економіки на дно стає різноманітним.

Читати далі