Сили територіальної оборони України у війні. Отримані уроки

Досвід застосування Сил тероборони ЗС України не за призначенням у бойових діях на першій лінії на сході України виявив низку проблем, що потягнуло за собою серйозні наслідки зі значними втратами особового складу, техніки, озброєння і майна, репутаційні втрати. Зазначене пов’язано з низькою боєздатністю підрозділів при застосуванні не за призначенням. Аналіз причин низької боєздатності при застосуванні не за призначенням ХХХ бригади ТрО демонструє аналогічну проблему по всіх бригадах Сил тероборони ЗС України. На прикладі ХХХ Бригади Сил тероборони ЗС України, яка з 28 квітня була залучена до сил оперативно-тактичного угруповання «ХХХХХХ» і отримала бойову задачу тримати рубежі у визначеній смузі, розглянуто виявлені недоліки.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 20.05.2022

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Лучший популяризатор НАТО в этом году поражен собственной эффективностью» и «Мы выиграли Евровидение, не участвуя в конкурсе, и в любом случае это морально унизительное мероприятие».

Читати далі

ТрО – это легкая пехота

Работа ТрО – это работа легкой пехоты. Отдельный разведбат на минималках. И там должна быть психология ОРБ – ты один, тебе никто ничего не привезет, тебе не на кого надеяться. Нельзя сидеть на заборе в блиндаже, нужно шариться вокруг – ставить свои мины и снимать чужие, обнаруживать лежки, следы, вести войну патрулей, кошмарить. В первую очередь, самим бойцам ТрО нужно. Если бы Украина могла дать ТрО тяжелое вооружение, то мы бы сразу формировали новые мехбригады, а не игрались с кадрированной легкой пехотой. Но у нас нет такой такой возможности.

Читати далі

Рушії та гальма на шляху до НАТО

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін оприлюднила дуже корисну для нас інформацію: Україна може отримати повноправне членство в НАТО без проходження процедури отримання й виконання ПДЧ. Це, звісно, всіма в Україні було сприйнято з ентузіазмом без вдавання в деталі. Трохи потішило, як наші легкоманіпульовані зе-позитивні громадяни почали на це реагувати, як на велике досягнення їхнього улюбленця. От лише я не забув, як ці самі особи місяць-два назад, коли Зеленський щодня лив бруд на НАТО, поширювали скепсис щодо НАТО та всякі карикатурочки на Альянс. А тепер трошки розберемо всю цю історію в деталях.

Читати далі

Вопрос микроменеджмента, а не ганьба и зрада

Ежедневно по контрактам Минобороны заходят грузы, которые централизованно передаются силам логистики, их ставят на учёт и затем передают в войска. При этом несгораемый остаток по средствам индивидуальной бронезащиты (жилеты, каски) не уменьшается. На этой неделе он начал заметно расти. И эта тенденция будет набирать обороты. С оружием нюансов больше. Мы практически ничего не комментируем, но прогресс есть. Много деталей на уровне каждой страны. Россия всё это видит. Поэтому будут истерические атаки, попытки завалить трупами на фронте, активировать всех агентов влияния за рубежом, но вынудить к переговорам на своих условиях.

Читати далі

Ми віримо в повернення Тайри (відео)

Видання Associated Press опублікувало кадри з боді-камери Тайри. Перед тим, як її захопили окупанти в Маріуполі, Тайра встигла передати 256 Гб відео з боді-камери журналістам. Це жахливі кадри, але це ще одні свідчення злочинів росіян. На кадрах видно, що Тайра – це парамедикиня. Не нацистка, не злочинець, не солдат. Тайра — медик. Вона рятувала життя наших бійців, рятувала життя дітей, цивільних жінок та чоловіків, рятувала навіть поранених росіян. Бо Тайра — медик, яка має рятувати життя, а не забирати. Ми робимо все можливе, щоб врятувати Тайру. Росіяни Тайру не віддають. #SaveTaira #FreeTaira

Читати далі

Санкції на часі. 20.05.2022

Міністр фінансів США Джаннет Єллен заявила, що технічний дефолт рф може відбутися вже 25 травня. Ринкова оцінка ймовірності дефолту рф протягом одного року зросла з 77% до 90%. Бо рашистська економіка впевнено слідує на дно, ведучи ар’єргардні бої, спалюючи резерви і використовуючи надходження від торгівлі енергоносіями для підтримання балансу і маніпуляції останніми важелями впливу на інші країни для уповільнення – але вже не скасування – санкцій. А те, що вона удумала шантажувати світ, вимагаючи зняття санкцій в обмін на розблокування шляхів експорту українського зерна, лише підриває позиції її останніх союзників.

Читати далі