«Є стратегічний злам на користь України, але попереду надзвичайно важкі тижні» – Міністр оборони України Резніков

«Багато наших співгромадян свідомо чи підсвідомо сприймали 9 травня як певний рубікон. Адже кремль неодноразово демонстрував жагу до схибленого символізму. Інформаційний простір був насичений очікуваннями, що до цього дня чи безпосередньо в цей день станеться щось «особливе». Таке, що визначить хід війни чи дасть підказку щодо часу її завершення. Цей день минув. Багато людей зараз дещо розгублені і запитують – а що далі? Чого чекати? Як планувати своє життя?» – Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до співгромадян і розповів, що сталося за останні 78 дній війни.

Читати далі

Хроники Харькова. 13.05.2022

Обстрелов города сегодня, кажется, опять не было. По области обстрелов много. В Харьков продолжают возвращаться люди. Причем во все районы, включая даже наиболее пострадавшие. Сейчас скорость возвращения больше зависит даже не от степени разрушений. а от работы сетей. В отношении решения транспортной проблемы в Харькове свершилось чудо! Терехов сегодня анонсировал начало отселения людей из метро и подготовку к его запуску. Сейчас метро – это главное, что не дает перезапуститься экономике и жизни Харькова. И очень важно дать нам возможность не сидеть на шее у страны, а делать свой вклад в победу.

Читати далі

Імперія намагається завойовувати тих, до кого дотягнеться

“Ооо, російські війська прийшли, тому що там говорили російською”… Ага. Особливо в Сирії та в Грузії, і ще трішки в Лівії та Центральноафриканській республіці. “Ооо, російські війська прийшли, бо там голосували за ПР і взагалі купа ватників”… Чомусь росіян немає на Миколаївщині, в Кривому Розі, в Одесі, на Закарпатті. Зате вони були на Київщині, знищили пів Чернігова та пів Сум. Не дуже “ватні” регіони. Росіяни приходять туди, де мають суто фізичну можливість це зробити, пройшовши через війська країни, що захищається, або відтіснивши їх. Херсонщина не ватніша та не російськомовніша за Миколаївщину. Просто там ЗСУ не впоралися, а на Миколаївщині – впоралися. Це єдиний справжній чинник.

Читати далі

Час змін

Чи не прийшов час зруйнувати нашу репутацію мирної нації? Прилетіло з Бєлгорода – відповісти Бєлгороду. Прилетіло з країни, що на півночі, – відповісти країні, що на півночі. Відповісти стільки разів, скільки прилетить, поки не перестане прилітати. І якщо вони звикли, що ми не наважимося вдарити по їх території – ну так тепер треба дати їм зрозуміти, що хай звикають. Знаєте, що вдарили і прилетить у відповідь, – ну так перемістіть своїх цивільних, бо то вже ВАША відповідальність, а не наша.

Читати далі

«Використовуй або втратиш»

Канцлер Австрії заявив, що російське підземне сховище газу “Хайдах” біля Зальцбургу або буде заповнене Газпромом, або буде примусово націоналізоване та заповнене. Тепер Газпром буде або змушений заповнити сховище власним газом (який потім доведеться продавати також під загрозою примусової націоналізації), або втратить взагалі. Развелі как котят. В Газпрому знову істерика. Черговий нож у псіну від братушек та друзяшек.

Читати далі

Российские адреса доставки «груза 200» (карта)

По состоянию на вечер 11 мая группа ИС зафиксировала имена 2351 российского оккупанта, которого публично похоронили или официально признали уничтоженным в самой России. Похоронки публично зафиксированы в 1440 населённых пунктах. Непублично похоронено в несколько раз больше. По нескольким регионам соотношение примерно 1 к 7: публично засвечивают одного, тихонько прикапывают ещё 7 (это число может сильно отличаться в разных регионах). Когда начинаешь изучать карту похорон в разрезе городов, Россия предстаёт в новом свете.

Читати далі

Вести с фронтов. 12.05.2022

Наступление российских войск на Донбассе и частично на юге всё больше определяется не стремлением “разгромить ВСУ” и “начать переговоры” об окончании войны на этой основе (как это было с Минском-1 и Минском-2), а стремлением избежать собственного военного поражения. Это уже очевидно. И главное, чего добивается военно-политическое руководство рф в этом контексте, резко затормозить (замедлить) западную военную помощь Украине. Ибо именно этот фактор в ближайшем будущем будет определять дальнейший ход всей войны. Они торопятся, очень торопятся… Только вот, ключевой момент, нужный для этого, – масштабное поражение ВСУ, которое могло бы усадить руководство Украины за стол переговоров, всё никак не получается.

Читати далі

Московська – не православна і не церква

До свободи сумління ця історія не має жоднісінького стосунку. Це не про сумління. Це про ліквідацію ще одного ефесбешного спрута і його впливів у сучасній Україні. Спрута найживучішого і найпідступнішого. Спрута, який криється за Христом і вірою у Христа. І якщо сьогодні цього не зробити, то Україна довіку оплакуватиме своїх доньок і синів. І так – не варто плутати стадо з паствою. Це різні речі й різні підходи. «Європейська Солідарність» закликає владу накласти санкції проти рпц як організації-пособника тероризму, її керівництва та підрозділів в Україні.

Читати далі

Санкції на часі. 13.05.2022

Заступник постійного представника рф при ООН Дмитро Полянський повідав світові, що “Позиція Росії з приводу бажання Києва вступити до ЄС змінилася, тепер вона схожа з позицією щодо вступу України до НАТО”. Не те, щоб думка агресора цікавила Україну. Просто такі заяви краще іншого показують, що аж ніяк ані прагнення до НАТО, ані постання ПЦУ, ані розвиток української мови не є якимось «приводом» для агресії рф. Саме існування України є таким приводом – достатнім для агресії. Формула перемоги у цьому: відрізнятись від орди, бути частиною вільного демократичного світу. Світу переможців, разом із яким рашистів і відправимо на дно.

Читати далі

Три Президенти України закликали світ врятували людей з «Азовсталі» (звернення)

Президенти України Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко закликали політичне та дипломатичне керівництво усього світу допомогти українській владі врятувати життя цивільних і військових українців, яких на території заводу “Азовсталь” за наказом Путіна намагаються знищити російські війська. “Зараз вже не йдеться про рівний чи нерівний бій. На очах усього світу відбувається спроба кривавої помсти і розправи росіян над тими, хто хоча й перебуває в оточенні, але переміг їх силою духу і силою вол”, – йдеться у зверненні Президентів України.

Читати далі

Новости из США. 11-12 мая 2022 года

Республиканский сенатор Пол затормозил рассмотрение в Сенате законопроекта о чрезвычайных бюджетных расходах для оказания помощи Украине.

Читати далі