Удар по Одесі підтвердив російський терор проти цивільного населення

Олександр Коваленко / Інформаційний спротив

Наразі вже відомо про те, що по Одесі було завдано удару балістичною ракетою, типу 9М723 ОТРК “Іскандер” з бойовою частиною касетного типу. Це перший випадок, коли окупанти завдають удару по Одесі балістичною ракетою з касетною БЧ.

Учора низка спостерігачів вирішили, що було збиття цієї ракети, помилково прийнявши розкриття БЧ за поразку її ЗУР. Проте, очевидно, що російські окупанти пішли на скоєння кривавого злочину якраз після Вербної неділі навмисно.

Касетні боєприпаси застосовуються при намірі вразити велике скупчення живої сили або техніки супротивника. Суть таких боєприпасів – завдання удару по великій площі, що вчора і сталося в Одесі. Тільки удару було завдано не по військових об’єктах, а по цивільних. Причому ефект ураження був посилений наявністю шрапнелі в суббоєприпасах.

Російське командування чудово знало, що в цій локації немає військових об’єктів, а навіть якби й були, то по них логічніше бити осколково-фугасними боєприпасами проникаючого бетонобійного типу. Але ні, вибрані були саме касети, причому з посиленим ефектом ураження.

Це вкотре показує те, що терор проти цивільного населення для російських окупантів залишається пріоритетним настільки, що їм не шкода витрачати на нього дорогі й непрості у виробництві ракети 9М723. Вбивства заради вбивства, терор та паніка – ось основна мета російських окупантів.

Мир душам загиблих…

Фото: ДСНС Одещини

Джерело

 

На заставці фото: Сили оборони півдня України / Telegram

Автор