Хроники Харькова. 03.05.2022 (фото)

Сегодня обстрелов заметно больше, чем в предыдущие дни. Причем, как и вчера, обстрелы в том числе районов, считающихся относительно безопасными. По области в первую очередь прилетало в не так давно освобожденные населенные пункты. Основные боевые действия в области ведутся все так же на юге. Очень тяжелые обстрелы наших позиций, регулярные атаки. Наши защитники не просто держат оборону, а наносят серьезный урон наступающим ордам. Сегодня провел полдня в Пятихатках, облазил там почти все, много разговаривал с местными жителями. Сейчас в Пятихатки приезжает по эвакуации больше людей из Русской Лозовой и еще нескольких мест, чем из Пятихаток выезжает в более спокойные места. Постараюсь завтра отдельным постом расписать свои впечатления.

Читати далі

Не забувайте про війну. Бо вона не забуває про вас

Війна відходить, відповзає нібито у тінь. Це відбувається поступово – але це відбувається. Під розповіді про те, що війна закінчиться от-от. Але вона не закінчиться от-от. Попереду ще багато всього. Багато руйнувань. Багато смертей. Ми, звичайно, переможемо. Це зрозуміло і нам, і всьому світу. Але буде важко. Вже важко. Війна намагається сховатися, зменшитися, але стати ще більш лютою, ніж була до цього. Не забувайте про війну. Навіть якщо у вашому місті сьогодні тихо. Війна тут. Війна поряд.

Читати далі

Санкції на часі. 03.05.2022

Печерні антисемітські заяви лаврова вкотре показали перед усім світом: рашизм становить загрозу для цивілізації. З усієї людожерської сімейки тоталітарних режимів рашизм найбільше спільного має таки з нацизмом. І має піти слідом за ним – у прокляття і пересторогу для світу. Тому так важливо, щоб санкції ставали дедалі більш жорсткими. І щойно виходив черговий погоджений пакет, щоб розпочиналася робота над наступним. Доки московія не опиниться на дні.

Читати далі

«Україна переможе!» – Джонсон у Верховній Раді оголосив новий пакет військової допомоги (фото, відео)

Джонсон сказав, що він прагне зміцнити Україну такою мірою, щоб ніхто ніколи не насмілився зазіхати на неї. Він висловив упевненість, що Україна переможе у війні, а історії про її звитягу переповідатимуть з покоління до покоління: “Про це розповідатимуть онукам і правнукам, що українці навчили цілий світ, що брутальна потуга агресора нічного не може заподіяти народові, який обрав свободу. Вони скажуть, що українці своєю впертістю, своєю жертвою довели, що гармати і танки не можуть придушити націю, що бореться за свою незалежність. Ось чому я вірю і знаю, що Україна переможе”.

Читати далі

45 днів Тайра в полоні

16 березня волонтерку та парамедика Юлію Паєвську (відому як Тайра) захопили в російський полон у Маріуполі. І з того часу ніхто з офіційних представників України, ніхто із міжнародних правозахисників не мав до неї доступу. За ці 45 днів росіяни навіть не внесли її у списки полонених. МЗС України чітко дав зрозуміти, що єдиний шанс вплинути на ситуацію з Тайрою – це збурити міжнародну спільноту. І ми можемо це зробити. Поширте повідомлення, що викладене в публікації на сайті, серед іноземних політиків, спортсменів, артистів, парамедиків. Нам необхідно, щоб вони тисли на Росію.

Читати далі

Які санкції більш пекельні

Головне джерело доходів бюджету росії – це податки на споживання. Доходи від нафти та газу, разом взяті, менші, ніж надходження від одного-єдиного податку на споживання – ПДВ. Тобто санкції, що передбачають ембарго, заборону на купівлю російських нафти та газу – це не панацея: бюджет росії, її можливості фінансувати війну воно саме собою не вб’є. Санкції, які обмежуватимуть споживання та ускладнюватимуть роботу бізнесу матимуть не менший, якщо не більший ефект.

Читати далі

Антракт, декаденты

Войска противника продолжают проведение оперативно-тактической наступательной операции в Донецкой операционной зоне, а также в смежных с ней операционных зонах. На Николаевском направлении противник продолжает проведение оборонительных действий с целью удержания ранее занимаемых рубежей, а также проводит перегруппировку войск. Командование войск противника, судя по всему, взяло в своей “битве за Донбасс” некий короткий перерыв для того, чтобы разобраться и уразуметь реальные последствия своих действий в течение последней недели. Очевидно, что в этой связи последуют определённые корректировки и изменения его первоначальных планов. По крайней мере, на двух операционных направлениях необходимость таких изменений очевидна.

Читати далі