Хроники Харькова. 06.05.2022

Обстрелов опять относительно немного. Как и вчера, заметно прилетело только по Северной Салтовке. В остальных районах или тихо, или очень немного. Освобождены все населенные пункты по трассе Харьков-Старый Салтов и несколько населенных пунктов к северу от этой трассы. Но для мирного населения все эти населенные пункты остаются крайне небезопасными. Дайте военным доделать свою работу. Уже можно говорить о создании вокруг Харькова пояса безопасности. 9 мая является главной сакральной датой в религии дедовоевальства оккупантов. Потому на эти дни ведем себя с оглядкой.

Читати далі

Российско-украинская война. Пять прогнозов на ближайшие недели

Россияне с 18 апреля объявили о генеральном наступлении на Донбасс и «второй фазе спецоперации». Не нужно иметь профильного военного образования, чтобы понять — стучаться головой о Попасную, пытаться обходить севернее Авдеевку и истекать кровью у Барвенково — это что угодно, кроме работающего как часы плана. И что никаким триумфальным окончанием «спецоперации» к 9 мая 2022 года для режима Путина и не пахнет.

Читати далі

Захищати українське – на часі (фото)

У когось ще є сумніви, що російська мова – це такий ж інструмент окупації, як московська секта Гундяєва, культура Пушкіна-Соловйова, армія Катерини ІІ-Сталіна-Путіна? Захищати українське – на часі. Здійснювати дерусифікацію – на часі. Щоб не бути знищеними самим. Вони за цим прийшли на нашу землю.

Читати далі

Петро Порошенко на Миколаївщині побував на передових позиціях українських захисників (фото, відео)

Порошенко передав військовим автомобілі, артилерійські планшети, бронежилети, кевларові шоломи, а також речі, які «неприємно здивують русню». «Сьогодні жодного дня не відбувається без того, щоб все, що можемо – і громадські організації, і благодійники, – надавали допомогу армії. Саме від наших захисників залежать і міжнародні переговори, і збереження територіальної цілісності, і врешті решт депутінізація Росії. І знищення Путіна», – наголошує Порошенко, який з перших днів вторгнення спільно з волонтерами ГО «Справа громад» підтримує підрозділи ЗСУ та тероборони.

Читати далі

День піхоти – свято незламних (фото, відео)

Піхота – це щит і меч одночасно. Піхота не виживає. Піхота просто живе там, де більше ніхто не зможе. Піхота знає смерть особисто. Тому дуже любить життя. Піхота знає головне – до будь-якої мети можна дійти. Крок за кроком. Плазом. Іноді по сантиметру. Але дійти. Навіть якщо тобі сильно заважають. Піхота бачить самий виворіт реальності – і не втрачає оптимізму. Поки є піхота – є все. Краще слів “Ніхто крім нас” можуть бути тільки слова піхоти “Завжди ми!”. З Днем Піхоти тебе, свята піхото.

Читати далі

Санкції на часі. 06.05.2022

На росії дедалі сильніше проявляються наслідки санкцій, які руйнують спроможність рашистської економіки для підтримки агресивної війни і навіть рівня життя московитів. Такі процеси розганяються повільно – але, набравши хід, стають незворотними і утягують московію на дно.

Читати далі