PROстими словами – 05.05.2022

Олена Кудренко

1. Гетто для цивільних.

За словами мера Маріуполя Петра Андрющенка:

“Почти четыре недели назад в лагеря в селах Безыменное и Казацкое Новоазовского района свезли около 2000 человек, принудительно вывезли всех мужчин из районов Гуглино, Мирный и Волонтеровка.
Формальным поводом было проведение фильтрации, мужчинам не разрешили брать с собой личные вещи, у них отобрали все документы, идентифицирующие личность. Мужчин разместили в помещениях школы и клуба. Четвертую неделю их насильно удерживают и не разрешают покидать территорию школы без конвоя российских военных. Дважды в день их строят, в случае отсутствия кого-либо – оккупанты грозят усиливать пытки или расстреливать других пленников…”

Вибачте, ось це “дважды в день их строят…” – зранку після знаходження цієї новини мене просто пригнітило. Тварі, це ніколи не забудеться.

2. Білоруські НПЗ заповнили свої сховища на 97%, бо збувати продукцію нікуди.

Український та європейські ринки втрачено. Два НПЗ зараз працюють на внутрішній ринок. Нафтан експортує нафтовий кокс до Китаю, тільки щоб щось кудись сплавити, а Мозир намагається проштовхнути бензин А-92 до Росії. Але все це краплі в морі. Товарні резервуари заповнені, наливають вже просто в цистерни на колесах. Раніше 33% виробництва працювало на Україну, ще близько 35% – на Європу.

Що хочеться сказати: їжте. Те, що заслужили.

3. Березовець: якщо Майя Санду дозволить, наші бригади зможуть зайти до Придністров’я та видалити цю ракову пухлину навіть без бою.

Бо за даними наших спецслужб серед того російського мотлоху, що носить там форму, боєздатних військових там (увага!) всього 300 чоловік. Триста. Інші – бутафорія. До того ж Молдова отримала листа від Євросоюзу з пропозицією у військовій допомозі. Теоретично навіть слабка молдовська армія з технічною допомогою європейців мала б успіхи у Придністров’ї.

4. Нещодавні кадри з бомбардуванням парку Горького в Харкові не дають спокою.

Після смерті Кернеса виявилося, що парк, що заробляв немало грошей, для міста за документами був не прибутковим. Але це за документами. Чи говорить це про те, що парк був не потрібен місту? НІ. До парку автобусами привозили діток з усієї області, та суміжних. Було багато соціальних програм. Концерти. Фестивалі. Там збиралися пенсіонери, матері з дітьми, спортсмени. Величезна територія з італійським обладнанням. Та що там казати – росіяни тут топталися та фотографувалися сотнями та більше.

Нащо бомбардувати український Діснейленд? Заздрість. Бо якщо в сусіда краще – отримуй руїни, сусіде. За те, що зробив чудо на власній землі. Зазначте, росіяни: чорна заздрість говорить лише про власні комплекси та нездатність до розвитку.

5. Росія прийняла в себе делегацію ХАМАС.

В перемовинах прийняли участь міжнародні терористи за списками Держдепу, і припускається, що додому терористи повернуться з цінними антиізраїльськими подарунками.

Ну, як ми бачимо, Росія – майстер самовбиватися об стіну, підвищуючи ставки, але при цьому маючи власні дуже слизькі позиції. Покажіть мені тих сильних гравців цивілізованого світу, які після всього цього повернуться до співпраці з хворими росіянами. Сподіваюсь, весь світ вже визнав, що сама Росія від того ж ХАМАСу мало чим відрізняється, а отже перспективи у терористичної держави росіян не райдужні.

6. Награбоване зерно з Херсонщини росіяни спробували продати в Єгипті, але ті відмовились його купувати.

Це теж можна назвати лагідним словом “трофей”, щоб не називати речі своїми іменами?
Країна мародерів…

Автор