Петро Порошенко розпочав свій візит до Роттердаму для участі у Конгресі EPP (фото, відео)

Петро Порошенко, який перебуває на Конгресі Європейської народної партії у Роттердамі, повідомив журналістам, що українська делегація активно працює над включенням у резолюцію ЄНП пункту про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС на найближчому саміті. Він повідомив, що обговорив це і з Президентом ЄНП Дональдом Туском, і з представниками ЄС. Під час виступу на Конгресі ЄНП він закликав європейських партнерів  разом боротися проти спільного ворога – режиму путіна. Порошенко наголосив: в Україні вирішується майбутнє європейського континенту. За словами п’ятого Президента, щоб перемогти у війні, нам потрібно більше важкого озброєння для України та більше санкцій на рівні ЄС та у всьому світі.

Читати далі

Хроники Харькова. 31.05.2022 (фото)

Обстрелы Харькова сегодня были. Насколько я знаю, не такие серьезные, как предыдущие пару дней. А вот область сегодня просто обваливали, причем по нескольким направлениям. Есть жертвы, в том числе ребенок. Вчера была проведена массовая эвакуация людей с оккупированной территории. Удалось вывезти больше полутора тысяч людей. До сих пор не верится, что русские дали людям выехать, не препятствовали и не били по эвакуационным колоннам. Вывозили людей как власти, так и чуть ли не все крупнейшие волонтерские хабы города, занимающиеся эвакуацией из проблемных мест.

Читати далі

Санкції на часі. 31.05.2022

Вночі Голова Європейської Ради Шарль Мішель повідомив, що лідери ЄС таки домовилися про нафтове ембарго. Тепер Євросоюз зможе заборонити ввезення близько 2/3 російської нафти, яку він закуповував. Крім цього, у шостому пакеті санкцій будуть і інші заходи, зокрема відключення від SWIFT найбільшого російського банку “Сбербанк” та персональні санкції проти відповідальних за воєнні злочини в Україні. ЄС подолав дуже важливий бар’єр і не дозволив зруйнувати солідарність європейців між собою і з Україною. Тепер головне – втілити ухвалені рішення в життя і працювати над наступними пакетами, поки уже застосовані санкції тягнуть рашистів на дно.

Читати далі