Пропаганда не приховає факапів безголових чиновників

Вчора натрапив на абсолютно гидотний ефір Телемарафону UAразом, в якому Мосейчук розпинала людей, які придбали за кордоном автівки. “Бо ж у нас війна, а вони купують машини. Ще й дорогі!”, – з надривом Шарікова заламувала руки на свою люмпенську аудиторію Мосейчучка. Півгодини відбірного хейту і нацьковування громадян без машин на громадян з машинами. Марафон єднання. Будь ласка, зберігайте розум холодним і не приєднуйтеся до цього хейту. Черги на кордонах не через тих, хто везе собі чи на продаж машину. За черги відповідальні виключно нездалі українські чиновники і ніхто більше.

Читати далі

Хроники Харькова. 16.05.2022

Обстрелы Харькова за эти сутки были. По самому краю города, но все еще могут доставать. Главную новость военную вы почти наверняка уже знаете. Это выход наших войск на границу области к северу от Ст. Салтова. В Харькове основная новость – это возобновление работы общественного транспорта. Транспортная связность города не появилась, пока просто несколько районов связываются друг с другом. Жизнь в городе очень далека от жизни мирного времени. Но все эти проблемы могут быть решены. ВСУ сделали свою работу. Сделали ее без преувеличения героически и запредельно результативно. А начинать восстанавливать Харьков – это уже дело всех нас. Улыбаемся и пашем!

Читати далі

«Ленд-ліз для України не призведе до появи величезного боргу після війни» – Глава посольства США в Україні

Постачання Україні зброї за механізмом ленд-лізу не призведе до появи величезного боргу після війни. Сенс цього закону – максимально прискорити надання зброї. Про це сказала тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. «Ленд-ліз – це механізм, який дозволяє президентові постачати зброю швидко. Усупереч його назві (lend – позичати, ред.), ми не говоримо про те, що Україна має повернути все, що отримає за цим механізмом. Скажу відверто, це просто процедура прискорення постачання зброї», – заявила Квін. Дипломат зазначила, що США не накладають жодних обмежень щодо постачання зброї Україні.

Читати далі

Экономика, война и правительство

Прочел интервью Сергея Марченко. В связи с вызванными войной проблемами в экономике нам придется поднимать налоги. Это практически прямая цитата. То есть у Марченко есть опасения, что война сама не добьет экономику, для гарантированного достижения результата нужно еще и налоги поднять? Что Гетманцев, что Милованов, что Марченко. Какой-то запредельный бюджетоцентризм и непонимание элементарных законов функционирования экономики. Если им дать рулить, как они видят, то они добьют недоубитую войной часть экономики.

Читати далі

Никто про вас не забыл! И никогда не забудет!

Сегодня написали люди, которые живут в оккупации: «Леш. В городе появились шептуны завезенные. Ходят по рынкам (и там, где скопление людей) и говорят, мол, Украина всех бросила. Теперь город будут бомбить, потому что тут предатели!». Возможно, пока вы меня читаете, в этот самый момент, в нужных кабинетах Генштаба ВСУ уже зреют планы по освобождению Мелитополя, Бердянска, Херсона, Донецка, Геническа, Джанкоя и Ялты от российских оккупантов. Пока осторожные наброски, пробные штрихи, но будьте уверены, друзья, мы ещё с вами увидим итоговую картину, в которую каждый из нас внесёт свою лепту. Верьте в ВСУ! Верьте в Украину!

Читати далі

Питання, які неможливо буде заткнути після перемоги

Окупанти знищили насіннєвий фонд Херсонського аграрного університету. Як же так, чому не евакуювали? Те саме щодо картин Куїнджі, Айвазовського, скіфського золота і багатьох інших незворотних втрат. Безцінні скарби, які можна було вивезти із зони ураження ще до початку бойових дій. Саме тоді, коли Данілов почав ходити на ефіри у чорних трусах поверх штанів, про щось нам натякаючи. Весь січень був витрачений на те, щоб посадити Порошенка і вивезти у безпечні місця “своїх” людей, от і все. Відповідальність за такий стан справ лежить на політичному керівництві країни, яке до останнього саботувало заходи з оборони.

Читати далі

Вести с фронтов. 15.05.2022

В Харьковской операционной зоне, севернее и северо-восточнее Харькова, противник, надо понимать, решил всё же использовать “с пользой для дела” свои подразделения, продолжающие удерживать прилегающие к государственной границе несколько посёлков и сёл. Цель такого рода активизации противника вполне очевидна – продолжать сковывать силы и средства Сил обороны Украины, оттесняющих войска противника к линии госграницы. На Херсонском направлении особых изменений не произошло. Противник продолжает проводить подготовительные мероприятия для вырисовывающейся и принимающей всё более чёткие очертания будущей “битвы за плацдарм”.

Читати далі

Мне очень дорога сейчас моя страна

Она теперь очень настоящая. В ней я пожимаю руки незнакомым воякам на заправке на трассе, в ней я не могу перестать смотреть на небо, в ней броник кажется не таким уж тяжелым, а АКМ – не таким уж и неудобным. Мы тут очень-очень сейчас живем. Может, не так, как хотели, может, больно, страшно, немного несуразно, но мы именно живем, дышим глубоко, если плачем – то изнутри, а если смеемся – то настолько искренне, что этот великолепный чертов мир ржет вместе с нами.

Читати далі

Політика є всюди, де є державний прапор та кошти платників податків

Війна багато що розставила на свої місця. Тепер ми розуміємо, що в нас є спільне – Україна, і кожен захищає її там, де є, так, як може. На жаль, дійшло не до всіх. Голосування українського журі на Євробаченні дуже роздратувало багатьох моїх друзів. Тоді, коли українське суспільство активно підтримало представників Польщі та Литви, українське журі їх просто проігнорувало, давши по нулях. Тому я не хочу бачити таких моїми представниками перед Європою. Мені потім за них перед закордонними друзями вибачатися, а це соромно. Я підготував такий відкритий лист до голови Мінкульту О. Ткаченка та голови Суспільного мовлення М. Чернотицького. Якщо вважаєте так само, як я – можете підписуватися в коментарях.

Читати далі

Санкції на часі. 16.05.2022

Економіки провідних країн і союзів світу вчаться справлятись без рф. Міф про її незамінність буде розвіяно так само, як і про всемогутність і непереможність її армії. Лише опинившись на дні, рашисти не зможуть становити загрозу світу. Тим часом, уже застосовані санкції потроху точать сили з московії. Пробоїн все більше, і перехресний ефект розширює їх. Тепер важливо, щоб реакція світу була здатна зупинити агресора. Героїчна боротьба Збройних Сил і всього Українського народу дала світу шанс і позбутися небезпечного маніяка, і виробити систему реакції, яка ефективно таких маніяків зупиняла би.

Читати далі

Спеціальна інформаційно-психологічна операція «Євробачення-2022» пройшла успішно

Рівень її результативності просто колосальний: Європі знов надано привід дуже публічно і дуже голосно виказати підтримку Україні, причому не голосом політиків, а особистими євроцентами мільйонів пересічних європейців. Вкотре привернуто увагу до України та необхідності активно допомагати. Розуміючи важливість даної інформаційної спецоперації, супротивник вжив активних контрзаходів. Звісно, з тих, на які був здатен, не маючи прямого інформаційного впливу як учасник конкурсу. Їхні атаки особливої шкоди пісенному конкурсу не нанесли, а тому вплинути на українську спецоперацію ворогу не вдалося.

Читати далі

Вони вкрали наше майбутнє

Вони вкрали наше попереднє життя. Ми бачили своє майбутнє – світле і дивовижне. Але прийшли вони… У загиблих майбутнє вкрадено назавжди. Вже не повернеться. І я знаю, ворог хоче отак само вкрасти його у нас у всіх. Остаточно. Але… Але я сиджу на спальнику. Біля мене мій бронежилет і мій автомат. Поруч зі мною мої товариші. А ще багато моїх хороших знайомих зараз в теробороні, в добровольцях, у ЗСУ, серед волонтерів тощо. І я знаю. Ми не дозволимо їм вкрасти наше майбутнє остаточно. Ми докладемо зусиль, аби перетворити на руїну їхнє майбутнє – імперське. Ми викинемо їх геть з нашої землі. А чи зможемо колись їм пробачити? Навряд чи. Надто гарним було те майбутнє, яке вони вкрали. 

Читати далі

Хроники Харькова. 15.05.2022

Обстрелов Харькова сегодня не было. По области опять были. Сильно обстреливают населенные пункты на север от Харькова, в которых или возле которых закрепились ВСУ. Харьков активно готовится к рестарту. Коммунальщики кроме мелкой текучки, ведут системные работы по восстановлению. Терехов сегодня публично заявил, что в течение двух недель будет запущено метро. Мы уже выстояли. Теперь просто жить не является достаточным вкладом в победу. Мы должны оставаться надежным тылом ВСУ и при этом восстанавливать нашу экономику. Потому что война надолго, и без экономики ее не выиграть.

Читати далі