Все для народу

Спочатку повідомили, що вміст боксів замінять грошовою виплатою. Мало бути близько 5 тисяч гривень, і стурбовані батьки видихнули. Хай хоч так, якби тільки гроші не затримували. Ага, зараз. Виявляється, ці майбутні гроші можна буде витратити тільки на певний перелік товарів у великих торговельних мережах, які висловлять бажання приєднатися до програми і підпишуть договори з Мінсоцем. Вітаю вас, дорогі батьки. В умовному Сміку ви зможете за ці гроші купити подарунковий бантик до коробки новонародженого. А у Mothercare, якщо пощастить, аж пару бодіків. І що ви, це не корупція жодним чином. Це ж все для людей. Перелік людей можна проглянути на спеціальному додатку фішечка.нет.

Читати далі

Відкриваєш фейсбук і розумієш, що Порошенко виграв вибори в 2019 році

Треба винести вирок йому і всій тій камарильї Порошенка у Верховній раді, Кабміні, на Банковій та й в інших місцях, які вже 1,5 року грабують Україну. І бажано було б вибрати когось нового, чесного, справедливого, того, хто не краде, простого парня с народу, який сміливо критикує владу Порошенка. Може, давайте нарешті оберемо Зеленського? Бо президентство Порошенка за ці останні 1,5 роки нас вже точно дістало. Зробимо їх разом! Країною можуть керувати навіть клоуни!

Читати далі

Таких «інших» політичних сил зараз в Україні немає

У прихильників “русского мира” є ОПЗЖ. У тих, кому наплювати і на Україну, і на Росію, – “Слуги народу”. А у тих, хто все ще розраховує, що Українська держава відбудеться, зараз просто немає вибору – “Європейська солідарність” чи капітуляція. І при цьому є абсолютно не важливим, подобається вам Порошенко чи ні. Важливо – українець ви чи ні.

Читати далі

Так вбивається здатність керувати

Здатність приймати рішення перевіряється лише реальними обставинами і ніякі атестації/характеристики/анкетування ні в чому тут не допоможуть. Одним із беззаперечних здобутків наших Збройних Сил з початку війни є саме категорія командирів, здатних приймати рішення. Це їх наша війна навчила, хоча б і ментально, говорити велике словосполучення “я вирішив”. І це вони, ще достатньо молодими, відчули тягар наслідків і відповідальність за будь-яке своє рішення. А сьогодні на виконання волі керівництва добитися миру і тиші на лінії зіткнення поруч з кожним командиром в ОС з’явився контролюючий! А чи сумлінно дотримується командир української бригади/батальйону всіх обмежень, які для нього винайшли в тристоронній (на третину формально українській) контактній групі?.. Так в наших майбутніх генералів і полковників надовго закладається страх перед рішенням, страх брати на себе відповідальність, страх перед контролюючими.

Читати далі

Ілюзії на продаж

Є така суспільна ілюзія, за яку люди готові дуже дорого платити. Назвемо її – “ефект Я В Хатці”. Хтось платить, щоб “не бачити збоченців на вулицях”. Хай будуть, кажуть, але не в моєму полі зору. Хтось платить за відчуття удаваної безпеки. Хтось платить за те, щоб реальність не порушувала його душевного спокою, щоб на її частину можна було закрити очі та не помічати. Хтось платить за те, щоб відповідальність за його життя та життя його родини була не на ньому, а на комусь іншому. Це все рентна плата за пісок, в який встромлена голова. За страусине паркомісце. За право залишатися великою дитиною. І ця послуга користується надвеликим попитом. Це продають громадянам десятки політиків. Але, якщо чесно, я хочу бути тим, хто продасть дорослішання.

Читати далі

Гарна була партія, та й конкурси цікаві

Просто епічне інтерв’ю. Це все, що треба було знати про Голос тим наївним ідіотам, що за них голосували. Тотальна імпотенція та імітація у стилі Слуг. В принципі, воно і логічно, що Володимир Зеленський Кірі Рудик ближчий і зрозумілішій. Прощавайте, партіє 2%! Запам’ятаєтеся ви тим, що просрали великий кредит довіри новим політикам, і тепер виборець сто разів подумає перед тим, як голосувати за нові обличчя.

Читати далі

От і «Укроборонпром» в страшні мінуса пішов

І ніхто свинками в Абромавічуса з Найємом не кидається, на капоти президенту не стрибає, не завиває в ефірах, ДБР справи не порушує. Де Бігус? Де Боцман? Де адепти кривих дул? Де, не побоюсь цього слова, Шустер? Всіх оптом скупили Кремль з Коломойським – теперішнє мовчання і тодішні істерики “націоналістів”, “активістів”, “антикорупціоністів”, “журналістів”.

Читати далі

Война на истощение

Перемирие, как правило, на руку, когда идет подготовка. И копать и оборудовать позиции тоже спокойнее, когда перемирие. Потому что все знают, что в любой момент оно будет нарушено. Сегодняшнее перемирие кардинально отличается от всех предыдущих тем, что оно не только одностороннее. Оно еще и контролируется только с нашей стороны. Никто не знает, что делает противник. Группы ОБСЕ уже давно боевики не пускают на своих позициях туда, куда пускать не хотят. Рычагов воздействия на российских наемников ни у ОБСЕ, ни у ТКГ нет. Ту сторону не контролирует никто. Никак.

Читати далі

Судья Вовк творит максимальную дичь

Прямо сегодня, прямо сейчас, в 16:00, начнется заседание Печерского райсуда по делу о выплате 250 миллионов долларов Суркисам. Его не должно было быть, и о нем никто не знал еще утром, но оно есть. Сурки хотят заставить ПриватБанк заплатить им 250 миллионов долларов, которые были украдены Суркисами и Коломойским из ПриватБанка. Это краденное у нас всех, потому что за национализацию ПриватБанка заплатил каждый из нас. Слушание состоится при максимально возможном числе нарушений. Просто тупо максимальном. Даже по меркам судьи Вовка это какой-то запредельный трешак.

Читати далі

Нація та держава

Нація ніколи не матиме успіху без поваги до власної держави. Держава не матиме успіху без абсолютизованої поваги до закону. Успіх не з’явиться без готовності чимось жертвувати. Справжній націоналіст ставить збереження національної держави понад усе, і тому ставить повагу до закону вище відданості партії та передвиборчих інтересів. Справжній націоналіст ніколи не завдасть навіть ймовірної шкоди державі, аби лише із опозиції прийти до влади. А те, що зверху цього, то з-за поребрика.

Читати далі

Уроки Бейрута

Окружающий нас мир очень опасен и смертелен, о чем все регулярно забывают. Мы можем сколько угодно спорить о том, раздельные нужны вагоны для разных полов, рас, ориентаций, гендеров или нет, но цистерна с аммиаком по-прежнему способна ополовинить население какого-нибудь пгт. И стерилизовать не только весь ваш вагон, но и весь пассажирский поезд. Бум и привет. Это не значит, что никакие проблемы не нужно решать, потому что мы завтра умрем. Это значит, что мы привыкли к смерти, которая ходит рядом с нами, и не обращаем на нее внимания или даже не знаем о том, что она рядом.

Читати далі

Хлопчик вирішив погратися в Януковича

Новий заступник керівника офіса Зеленського – колишній член команди МВС Захарченка – Олег Татаров, той самий, який переслідував Майдан. 1,5 року тому на стадіоні він питав у Порошенка “Чому не покарані вбивці Небесної Сотні?” А потім відпустив беркут і призначив ось це. Нутро Зеленського все більше дається взнаки. Тепер Татаров куруватиме правоохоронну систему (привіт Авакову!) і протидію корупції.

Читати далі