Антикризисные пиарщики – страшные люди. Часть 1

У меня тут совершенно другого рода цирк с утра: я интервью Михаила Подоляка читаю. Сидел, молчал, никто про него вообще ни сном ни духом, а тут опа – нате! Не те пиарщики, которые говорящими бошками работают в телевизоре, а настоящие. Кукловоды за кулисой. Мастера политического камуфляжа, люди, которые очень хорошо знают, куда надавить, чтоб взбурлил гнев или капнула слеза умиления. Когда главный пиарщик начинает давать интервью, это однозначно говорит о том, что его клиент уже медленно ползёт в сторону кладбища. И хорошо, если только политического. Настолько быстро ползёт, что необходимы аж такие усилия для замедления процесса.

Читати далі

СБУ попередила контрабанду майже 60 кілограмів кокаїну з Латинської Америки (фото)

В Одесі Служба безпеки України попередила контрабанду масштабної партії кокаїну з Латинської Америки. Вартість вилучених наркотиків становить 200 мільйонів гривень за тіньовими розцінками. Нелегальний вантаж прибув до Морського торговельного порту «Южний» у контейнері з бананами. Під час поглибленого митного огляду вантажу правоохоронці виявили у вентиляційній системі 47 брикетів з 56 кілограмами кокаїну.

Читати далі

ЮНІСЕФ закликав Уряд відмовитись від заміни «пакунків малюка» грошовими виплатами

Протягом двох років ЮНІСЕФ систематично збирав відгуки батьків на програму. Мінсоцполітики дослухалось до побажання сімей та покращувало наповнення пакунку малюка. За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді. Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунку малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%.

Читати далі

В Україні розгорнутий Національний координаційний центр кібербезпеки: навіщо та які завдання вирішує

У 2016 році Київ прийняв “Стратегію кібербезпеки України”, у 2017 – було ухвалено закон “Про основні засади забезпечення кібербезпеки України” і, врешті, створений відповідним президентським указом “Національний координаційний центр кібербезпеки” (НКЦК), який є робочим органом Ради національної безпеки і оборони.

Читати далі

Офіційна заява Міністерства оборони України

В Росії лунають політичні заяви стосовно постачання зброї на Донбас у разі отримання Україною військової допомоги від США. Однак РФ вже сьомий рік поспіль веде війну проти України. Якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави. Україна, відповідно міжнародних договорів, отримує технічну допомогу від держав-партнерів. І цьогорічна ситуація — не виняток. Україна вдячна міжнародним партнерам за підтримку у боротьбі проти агресора.

Читати далі

«Європейська солідарність» – лідер електоральних симпатій на виборах до міськради Києва

У рейтингу кандидатів на виборах мера Києва лідером є Віталій Кличко, за якого б віддали свої голоси 41,7% тих, хто визначився із вибором і має намір взяти участь у голосуванні. Моделювання другого туру мерських виборів показало, що за умови виходу до нього В.Кличка та інших потенційних кандидатів, діючий мер отримав би перемогу. У парі з І. Верещук з результатом – 64% проти 22%, у парі з О. Гончаренком – 68% проти 13%, з А. Пальчевським – 67% проти 20%, з С. Притулою – 63% проти 21%.

Читати далі

Костянтин Єлісєєв: Плюси та мінуси дипломатії Зеленського у липні

«Принципові зміни відбулися і в оцінці міжнародними партнерами якості та темпів реформ в Україні. Оцінки стали більш критичними і менш дипломатичними, що свідчить про поступове випаровування кредиту міжнародної довіри президентською командою. Симптоматично, що такий злам ставлення відбувається одночасно зі зміною електоральних настроїв та падіння рівня довіри українців до діючої влади. Це серйозний дзвіночок, що вимагає від президентської команди кардинальної зміни до підходів побудови своєї роботи всередині й назовні та відмови від непродуманих і хаотичних ініціатив», – у колонці для видання НВ пише дипломат, радник п’ятого Президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв.

Читати далі

Вітаємо, вас рейдернули (фото)

Діти пішли на карантин із нормально функціонуючої школи. Так, не без недоліків. Але працювало ж усе нормально, чого їм не вистачало?! «Вас рейдернули, – кажуть нам. – Це стандартна схема. Занадто у вас смачне приміщення». У нас в Україні взагалі забагато всього смачного. В один прекрасний момент люди прокинуться і побачать рейдернуту армію, рейдернуту освіту, культуру, науку, руїни на місцях залізничного сполучення та зарослі мохом пожежні станції. «А що ж ви хочете? – скажуть ті «зелені», яких залишать у кінці прикривати відхід. – Так получилося, ремонт – діло непрогнозоване».

Читати далі

Парад карантинных суверенитетов

Министр Степанов и пророк его, главсанврач Ляшко, в мудрости своей преисполнившись, поделили Украину на красные, жёлтые, оранжевые и зелёные зоны — и ещё одна там есть фиолетовая в крапинку, но это не точно. И теперь внезапно тысячи людей обнаружили, что не могут приехать в другой город или выехать из города/области. Причём необязательно из своей, в которой живут. И в ответ на это местные власти, конечно, немного рассержены, и предлагают министру Степанову засунуть свои красные зоны в задницу главврачу Ляшко. И это неудивительно, в принципе.

Читати далі

Хвиля тероризму

В Луцьку терористам чітко показали, хочеш телеефірів та розмов з президентом – здійснюй теракт. Меседж почули. Було б дивно, якби сталося інакше. А ще винна уся ЗЕботва, яка заливаючись слиною й шмарклями вихваляла “людяного президента” і верещала, що противники ЗЕ “хочуть стрільби і крові як у Пуйла”. Лантухи, стрільба і кров – це ще й реалії США, Німеччини, Франції, Ізраїлю. Бо від роду віку так – кроком на зустріч терористу плодиш трьох нових терористів. Те, що сталося сьогодні, – наслідок Луцька. На жаль, не останній. Хай всі вони живуть з цим. Цинізму їм вистачить.

Читати далі

Хто володіє Україною, той володіє Європою

Основні тези цього тексту я написав майже рік тому. Наразі, коли з’явились всі ці кравчуки, деркачі, жванії та верещуки (я їх ставлю на один щабель), атаки на Пороха та на український суверенітет дивним чином синхронізувались. І всім зрозуміло чому, а кому не зрозуміло, той не зрозуміє і того, що прочитає нижче. Пишу тому, що ваші настрої “На цвинтарі розстріляних ілюзій уже немає місця для могил” (В. Симоненко) мені не тільки не подобаються, але й здаються хибними.

Читати далі