Шеф, впало все…

Знаєте, чому нам гучно розповідають про баржу з кавунами від Херсону до Києва? Тому що, коли чуєте від зелені про рекорд в якійсь галузі, цікавтеся станом всієї галузі. Обсяг вантажів перевезених водним транспортом за перше півріччя 2020 р. бахнувся на 12%. Морським – на 17,3%. Річковим – на 8.3%. Падіння морських перевезень – це падіння експорту. Як прикрити провал? Звісно, піаром. А позаяк з фантазією в зелених гірко, доводиться тирити ідеї в Гройсмана. А чьо? Дороги на ВеликБуд у Омеляна ж тирять – і норм. Такі от вони – 300 т кавунів на баржі.

Читати далі

ДемСокира проти релігії? Розповідаємо про своє ставлення до віросповідань

Одні нас часто питають — ДемСокиро, ви ж нормальні, атеїсти, свої значить? Інші — цікавляться, на котру годину наступний Хрестовий похід. У цьому відео обидві категорії отримають відповіді. Але, на жаль, вони їм не сподобаються. Як ми ставимось до релігії? А до моралі? А до християнської моралі? Чому у школах не місце релігії? У короткому блозі Віктора Трегубова будуть відповіді на ці питання. Та не тільки на ці — можете вважати відео невеликим роз’яснення позиції ДемСокири щодо релігії.

Читати далі

Ментальні орієнтири населення збиті всерйоз та надовго

Нас вже настільки привчили до маразму, що вказівка президента Службі Безпеки перевіряти вагу фур замість розбиратися з чортами не викликає ані здивування, ані помітного обурення в суспільстві. Треба розуміти, що над цим працювали свідомо, і це тепер невід’ємна частина державної політики. Хто зараз згадає передвиборчі обіцянки головного “слуґі”? Що РЕАЛЬНО з обіцяного “кінця епохі” виконано? І головне питання, можливо, навіть життя або смерті – пройшовши іспит “новимі ліцамі”, чи зможе народ не дати себе “зробити знову”?

Читати далі

Ахтунг! НАБУ шукає потерпілого!

НАБУ і САП, попри протести українських енергетиків та міжнародних експертів, рили землю та шукали доказів того, що формула «Роттердам+» збиткова. Витратили на ці пошуки аж 96 мільйонів бюджетних, тобто наших з вами, грошей, і… нічого не знайшли. Навіть експертиза СБУ підтвердила, що формула «Роттердам+» не є збитковою. Але ж хто тепер відповість за 96 мільйонів? Пересічному громадянину одразу хочеться звинуватити Порошенка. Можливо, він сам на себе навмисно навів наклеп, щоби нещасне НАБУ страждало. Але з Порошенком буде як завжди. Знов витратять мільйони грошей на слідство, а він виявиться абсолютно чистим.

Читати далі

Не говорите, что Кремлю это не выгодно

Кто после Политковской, Немцова, неудачной работы по Скрипалям, Литвиненко, попившего чайку Болотова, Яндарбиева, Березовского в ванной, подрывов с покушениями в Украине, продолжает говорить, что “да ну, Кремлю не выгодно”, нужно законодательно назначать опеку пожизненную. Как кретинам. И на легкий труд – говна убирать, квадратное катить, а круглое носить.

Читати далі

Результати Саміту ЄС щодо ситуації у Білорусі зважені і збалансовані – Петро Порошенко

«Моя порада європейським політикам – пильно стежити за кожним кроком Росії, за кожним рухом її керівництва. Неприхована мета Кремля – аншлюс Білорусі. ЄС же, як і Україна, зацікавлені в незалежній демократичній білоруській державі. Сподіваюся, це допоможе і українській владі нарешті чітко визначити свою офіційну позицію. Жыве Беларусь!» – наголосив лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Читати далі

Єрмак і паніка

Історія «Єрмак і операція СБУ» чітко висвітлила наскільки ЗЕкоманда вразлива до таких от вкидів. Вразливість показала команда, яка сама ударно послуговується вкидами. Гарно було писати нісенітниці про Петра Порошенка та його оточення – брехня вуха знайде, а виправдовуються винні. Але пролунало звинувачення на адресу самого Єрмака, і ЗЕкоманда забилася в бурній істериці – без системи і стратегії.

Читати далі

Людина і реальність

Щоб подолати когнітивну проблему (наш вибір між реальністю і міфом) потрібно зробити перший крок – усвідомити, що усі ми без виключення обираємо те, що зручніше та популярніше. Ця когнітивна криза настільки стала загрозливою для людства, що вимагає переглянути основні підвалини його модерної організації. Наприклад, загальне виборче право, яке за задумом мало гарантувати дотримання свобод і добробуту для всіх, приносить більше шкоди ніж користі. Тепер політики не мають бути реалістами. Хочеш перемогти на виборах – стань популістом. Але наші мавпячі хотілки і дії відповідно до міфів – це пряма дорога до катастрофи.

Читати далі

Чи на часі Великий Герб для України?

Я щиро вважаю, що Великий Герб для України просто надлишковий. І можу це аргументувати. Якщо коротко – ми пропустили ту епоху, коли такі були потрібні. І введення його зараз буде виглядати мавпуванням традиції, яка вже відступила. Ну щось на кшталт як на ділову зустріч прийти у накрохмаленій перуці. Подібні Великі Герби – це пережитки феодального світосприйняття, коли державний суверенітет сприймався через кровне право монарху на успадкування титулів та земель.

Читати далі

Початок знищення суверенітету України (проект документу)

Відповідно до оприлюднених ЗМІ документів, Україна бере на себе зобов’язання скасувати постанову, яка не дозволяє зараз проводити місцеві вибори на окупованих територіях. Крім того нав’язані Росією умови, на які ніби-то погоджується голова української делегації Кравчук, передбачають надання ОРДЛО так званого «особливого статусу» на постійній основі, подальше відведення української армії в тил та запровадження так званого «прямого діалогу» між українською владою та керованими з Москви терористами. Особливо цинічним виглядає процес здачі українського суверенітету у дні, коли Україна відзначає 29 річницю української Незалежності.

Читати далі

Йдемо на ви! Це наш Марш! Це наша країна. Це наш день! (відео)

Ми йдемо на Марш Незалежності 24 серпня 2020 року. Йдемо разом з усіма. Без політичних прапорів і символіки. Не відділяючи себе від інших організацій, які беруть участь у Марші. Бо Марш належить всім, хто захищав Незалежність України від російської агресії. Одного разу країна одужає і зробить все, як має бути. Одного разу СПРАВЖНІЙ Президент візьме слово і скаже все, що важливо для Нації… А поки на Хрещатик йдемо ми. Бо це ми піднімали країну з руїн, захищали її, розвертали в бік Світла. Це нам є різниця. І це МИ платимо дорогу ціну, щоб Державність жила. Зустрінемося на Марші. Слава Україні!

Читати далі