Все для народу

Тамара Горіха Зерня

Наші вітання. Надійшло роз’яснення від Мінсоцполітики щодо бебі-боксів.

Нагадаємо, це бокси, які були з усіх сторін не такими при Порошенкові, і над якими не посміявся тільки ледачий експерт із пакування боксів, а таких експертів у нас трохи менше 73%.

При Зеленському проблему не таких боксів вирішили просто і елегантно, на стилі. Бокси перестали видавати.

Але таке просте рішення зайшло не всім. Батьки у різних областях підняли крик, та і обґрунтувати для виборців тяжко. Ні, для зелених немає нічого неможливого, вони вже рік показують країні, що повний нуль – найвеличніший лідер сучасності. Але одна справа, коли у тебе нуль у телевізорі, а інша справа – коли замість реальної, досить вагомої коробочки ти тримаєш у руках ніщо.

Тому бінго!
Спочатку повідомили, що вміст боксів замінять грошовою виплатою. Мало бути близько 5 тисяч гривень, і стурбовані батьки видихнули. Хай хоч так, якби тільки гроші не затримували.
Ага, зараз.

Виявляється, ці майбутні гроші можна буде витратити тільки на певний перелік товарів У ПЕВНИХ МАГАЗИНАХ.
Не на базарі; не у знайомих з рук; не у районних магазинчиках, які у вас під хатою.
А у великих торговельних мережах, які висловлять бажання приєднатися до програми і підпишуть договори з Мінсоцем.

Вітаю вас, дорогі батьки. В умовному Сміку ви зможете за ці гроші купити подарунковий бантик до коробки новонародженого. А у Mothercare, якщо пощастить, аж пару бодіків.

І що ви, це не корупція жодним чином. Це ж все для людей. Перелік людей можна проглянути на спеціальному додатку фішечка.нет.

 

Автор