Команда Порошенка на околицях Вовчанська (фото, відео)

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Петро Порошенко з командою волонтерів сьогодні приїхав на Харківщину. На околицях Вовчанська, до якого прикута увага всієї України, пʼятий Президент передав дрони і техніку військовим, які обороняють місто.

Порошенко відгукнувся на заклик головного редактора видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова – бійці 57-ї окремої мотопіхотної бригади отримали двісті FPV-дронів, квадроцикли, «Мавіки», детектори дронів «Ванільний цукорок», засоби РЕБ, «Старлінки», генератори та пересувну авторемонтну майстерню. Бригада зараз стримує російську навалу на Харківщині.

Напередодні Юрій Бутусов звернувся до всіх, хто може допомогти із забезпеченням наших підрозділів на Харківському напрямку, терміново передати їм дрони і техніку. Загроза Харкову і Вовчанську – це загроза для всієї України, вважає журналіст. Військові кажуть – фактично зупинили наступ ворога на Харківському напрямку FPV-дронами.

«Ми знаходимося біля Вовчанська. Коли ми почули про гостру потребу в дронах, в техніці, в генераторах, в системах РЕБ, системах ідентифікації ворожих дронів, ми намагалися буквально за 12 годин зібрати по всіх складах все, що ми маємо для того, щоб привезти нашим бригадам. Ми привезли сьогодні 10-ти дюймові «Мольфари», самі дефіцитні. Все, що ми мали, 100 «Мольфарів» ми передаємо 57-й бригаді. Також знайшли ще 100 8-дюймових «Мольфарів». Їх теж передаємо 57-й», – говорить Порошенко.

«Все, що в нас було, – це 7 «Мавіків» і один Autel ми теж передаємо вам, тому що ніде зараз вони так не потрібні, як під час боїв у Вовчанську», – говорить Порошенко.

«Наші депутати Київради з «Європейської Солідарності» звернулися з ініціативою, і я дякую Кличку за те, що він приєднався. І крім 200 FPV, які йдуть від мого Фонду, ще 150 FPV-шок і 4 «Мавіка» йдуть на Вовчанськ за рахунок коштів Київради», – говорить пʼятий Президент.

«Дрони закінчуються швидко, бо зараз війна дронів. Не піхоти, а дронів. З цими дронами можна і наступ зупинити, і здійснити наступ. Не піхотою, а умовно 20-ма тисячами гривень – не життями, а гривнями», – говорить боєць 57-ї бригади і додає: буває, що підрозділи за день використовують від 50 до 100 FPV-дронів.

Пересувна майстерня, говорить Порошенко, призначалась на інший напрямок, але вирішили її віддати у 57-му: «чесно кажучи, вона була для іншої бригади. Але прийнято рішення, сьогодні вночі я розвернув її, і з урахуванням того, що це дуже ефективний спосіб відновлення боєздатності, вона сьогодні приїхала у 57-му».

Військові пояснюють, що така майстерня дозволить оперативно лагодити не лише бойову техніку, а й зброю, яка теж ламається. А три квадроцикли – це допомога із непомітною, швидкою доставкою боєкомплекту або евакуацією поранених, кажуть бійці. Там, де пікап не сховається або й не проїде, квадроцикли просто рятують, пояснюють хлопці.

Артилеристам 47-ї бригади привезли зарядні станції «Bluetti», 20 детекторів «Ванільний цукорок» і генератори.

«Ми не можемо допустити жодної паніки, хоча ситуація дуже важка. Наше завдання просте – не гратися в політику, рванути штангу і зробити все можливе. Я хочу сказати воїнам – вся країна з вами, вся країна на вас дивиться. І принаймні моя команда зробить все можливе для того, щоб і ваші бригади відчували, що про вас піклуються», – сказав Порошенко.

Джерело


Юрій Бірюков

За добу зібрати вантаж найдефіцитнішого обладнання і доставити його на околиці Вовчанська — ви вмієте допомагати ЗСУ, а ми вміємо в логістику.

Для 57 ОМПБР та 47 ОАБР Петро Порошенко привіз, як учора і пообіцяли:

– 200 ФПВ-дронів із вбудованими платами ініціації (по 100 штук 8″ та 10″),
– 3 квадроцикли,
– 5 Старлінків,
– 7 DJI Mavic 3 Pro – денні квадрики,
– 1 Autel EVO Max 4T – нічний квадрик з тепловізором,
– 3 зарядні станції Bluetti,
– 2 мобільні станції РЕБ на техніку,
– 7 дизельних генераторів,
– … та пригнали пересувну майстерню на базі DAF Leyland 45.150.

Суть і зміст роботи волонтерів у тому, що на ухвалення рішення про вирішення критичного завдання витрачаються хвилини, на організацію логістики години. Все впирається лише у ресурси.

Суть роботи державного механізму в плановості. Правда, де цей державний механізм із мільйоном дронів, я поки не знаю.

А на післязавтра знову потрібно зібрати критичний вантаж.


Петро Порошенко

На заправках неподалік лінії фронту особлива атмосфера — постійний потік волонтерів і військових.

Дорогою до підрозділів, що героїчно тримають оборону Вовчанська, зупинилися залити палива. Так само тут заправлялися наші оборонці. Багато хто тільки з ротації.

Кажуть, що ситуація напружена: росіяни тиснуть на Харківщині та на Донбасі. Важко. Але хлопці тримають стрій, зберігають позитив і впевненість у своїх силах.

* * *

На одному з блокпостів Харківщини нас зупинили перевірити документи. Хлопці впізнали, але не розгубилися та запропонували зробити спільне фото 😉 .

Поспілкувались, посміялись, обмінялись шевронами і поїхали далі у справах. Але після таких зустрічей посмішки на обличчях гарантовані 🙂 .

Був радий побачитись, друзі!

* * *

Вчора ми привезли до Вовчанська техніку та дрони для 47 артилерійської бригади. Екстрено зібрали все, що можливо, за 12 годин.

Коли передавали хлопцям допомогу, комбриг сказав, що їм потрібен ще й екскаватор. Ще й терміново.

Ми повернулися до Києва. Через 4 години дістали трейлер. Через 3 години прибули представники бригади. Зараз відправляємо красеня, щоб він захищав наших воїнів і допомагав їм зупинити ворога. Наша команда волонтерів і логістів працює максимально швидко, бо час іде на хвилини, і кожна хвилина — питання життя та смерті.

Хлопці просто зараз виїжджають, і вже найближчим часом наші екскаватори працюватимуть під Вовчанськом, на одному з найгарячіших напрямків фронту.

Робимо все, щоб розбити ворога. Вовчанськ — це Україна!


Віталій Гайдукевич

Хопа. Таки завантажили. Від факту “ми пообіцяли бригаді трактор” до факту “ми відвантажили обіцяний трактор” минула доба. Підтримайте “Справу Громад” гривнею, і ми максимально швидко та якісно допоможемо ЗСУ. Done.

… А тепер історія, як воно зрослося. Вчора десь неподалік Вовчанська. Обіймашки з нашими хорошими знайомими, які забирають термінову передачу. Ми усі відверто розосереджені та заховані на місцевості (хто бачив відео, той помітив).

Петро Порошенко ділиться з офіцерами думками про РЕБ, слухає про облаштування позицій, усі поглядають, чи не летить у наш бік якась російська блашина. Тут одна з бригад слово за слово: “нам би от кров із носа тракторець, щоб…”. Ну, а далі очі, як у Кота в Чоботях зі Шреку. Усі сміються. Згадуємо, де, які, на якій стадії підготовки екскаватори, і виявляється, що сьогодні один переходить у стан “готовий”. Далі приблизно такий діалог:
– … ну, виходить, в середу один можемо дати, але…
– О!
– … але тралу немає. Знайдіть і забирайте у нас своїми силами. Якщо “ок” – домовились.
– … все знайдемо, трактор наш, завтра до вечора заберемо.

Усі знову сміються, бо екскаватори, шо ті пиріжки, – хто першим встав, той не натирає мозоляки.

Сьогодні усі дотримали свого слова: Порошенко видобув екскаватор, ми організували логістику, військові до вечора вивезли в невідомому для загалу, але потрібному війську напрямку 🙂 .

Бонус – еквілібристика з завантаженням.

Усі розпрощалися з планами на майбутню зустріч. На все про все – доба.

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автори
, ,