Верочка. «Вовина тысяча» и госизмена

Поздний вечер, Офис президента, тихо, спокойно. На четвертом этаже, в приемной президента, за столом сидит Верочка. Перед ней заботливо расстелена газета “Урядовий кур’єр”, на которой валяются части разобранной АR-15. Верочка лениво шурует старой зубной щеткой по затвору, улыбается и что-то напевает. Пахнет оружейным маслом, сигаретным дымом и свойственной только Верочке непоколебимой уверенностью. Приоткрывается дверь президентского кабинета, и оттуда бочком, выскальзывает Сергей Лещенко. Сергей одет в серый костюм, голубую рубашку и несоизмеримое ни с чем чувство собственного величия.

Читати далі

Україні потрібен президент-патріот

Нам дуже пощастило, що у 14-му при владі були Порошенко та Турчинов. Тоді ціною життів та дипломатичної гри керівництву України вдалось локалізувати наступ та заробити перепочинок для відновлення армії. Тільки уявіть собі, що на чолі держави тоді був би 95 квартал! У кільці опинився б не Іловайськ, а Київ. Час йде – Україна, як і раніше, у стані війни. Радує, що почали адекватно реагувати західні партнери. Не радує, що залишки адекватності залишають зелене моностадо. Іноді думаєш, що єдиною альтернативою президенту-патріоту може бути зовнішнє управління. Але все ж таки краще президент-патріот. І це вже залежить від нас.

Читати далі

Економічне диво Зеленського продовжує вражати

У третьому кварталі зростання ВВП зменшилося до 2,4%. З цінами на енергоносії не важко спрогнозувати подальше падіння темпів економічного зростання. З вересня 2021 відновилося падіння промислового виробництва. Особливу тривогу викликає стан державних компаній. Держпідприємства мають активів на 1261 мільярда гривень, станом на кінець 2020 року активи становили 1678 мільярда гривень, сума зменшилась на 417 мільярди гривень. Про підготовку до опалювального сезону навіть писати нічого – повний провал. Інвестицій як не було, так і не має. Наочний приклад, що відбувається, коли державою керують ідіоти і корупціонери. 

Читати далі

ВМС України долучились до навчання флоту Туреччини Doğu Akdeniz-2021 (фото)

Представник Військово-Морських Сил ЗС України взяв участь в багатонаціональному навчанні ВМС Турецької Республіки “Догу Акденіз – 2021” у якості військового спостерігача. Участь у подібних міжнародних навчаннях дає можливість підвищити навички з планування, організації і проведення військово-морських операцій за стандартами НАТО та процедурами планування і координації матеріально-технічного забезпечення під час розгортання сил та ведення військово-морських операцій.

Читати далі

16.11.2014. За Порошенка було краще

В этот день Украина впервые отпраздновала День морской пехоты. Эта дата была установлена ещё в марте 2014-го, но дело в том, что после захвата Крыма россиянами верными присяге остались лишь 200 морпехов – так что, фактически целый элитный род войск пришлось восстанавливать заново. В 2018 президент Порошенко объявил новым Днём морской пехоты ВМФ Украины 23 мая – день, когда новый род войск создал своим указом гетман Павел Скоропадский в 1918-м. Тогда же бойцы получили новый берет – цвета морской волны, как символ тех морей, берега которых они защищают. Владимир Зеленский, в отличие от своего предшественника, военных традиций не восстанавливал.

Читати далі

«Опитування» під час місцевих виборів – ще один приклад брехні Зеленського

26 жовтня 2020 року партія «СН» оприлюднила «попередні» результати загальноукраїнського «опитування» «5 питань від Президента України» після обробки 74% анкет. Більше половини анкет отриманих у невідомо який спосіб нібито містять позитивну відповідь на запитання щодо легалізації канабісу в медичних цілях, скорочення чисельності народних депутатів до 300 замість 450 та довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах. Можливо, саме через цей пункт Зеленський і не поспішає вносити відповідні законопроекти до ВРУ? Адже в разі ухвалення такого закону, першими, хто можуть отримати довічний термін за корупцію у особливо великих розмірах, буде сам Зеленський та його найближче оточення.

Читати далі

Адвокати Порошенка: За політичне переслідування лідера опозиції настане відповідальність (відео)

Президент Зеленський публічно тисне на правоохоронну систему із вимогою сфабрикувати нову підозру п’ятому Президенту, лідеру партії «Європейська Солідарність» Петру Порошенку у так званій «вугільній справі». Про це на брифінгу заявили адвокати Порошенка. Вони також прокоментували підозру ексміністру енергетики Володимиру Демчишину, яку опублікувало видання «Главком», і наголосили – це фактично чернетка «підозри» для Порошенка, і вона зліплена «з лайна і паличок».

Читати далі

Порошенко закликає до жорстких санкцій проти Росії та посилення присутності союзників в Україні

«Підписаний 15 листопада указ про так звану гуманітарну підтримку окупованим Росією окремим районам Донецької та Луганської областей є нічим іншим як знущанням. Ляпасом в обличчя всіх тих, хто щиро шукав мирного врегулювання. Викликом для України і всього колективного Заходу. Слід розуміти, що під гуманітарною риторикою стирчать вуха повзучого економічного аншлюсу українського Донбасу. Поки влада зволікала з визнанням попереджень партнерів про російські маневри на кордоні, Москва все глибше запускає свої щупальця в український суверенітет. Путін сам не зупиниться. Зупинити його маємо ми скоординовано та разом з проукраїнською міжнародною коаліцією!» – наголошує Порошенко у Facebook.

Читати далі

«Вовина тисяча» для тих, хто виживе

Зворушлива ініціатива від Президента України – по 1000 грн кожному, хто двічі вакцинований. Але є два АЛЕ: кошти будуть тільки через ДІЮ, і витратити їх можна лише на абонемент в спортзалі, похід в кіно чи музей, або внутрішній транспорт. Цікаво вийшло з пенсіонерами: «я знаю, не у всіх є смартфон, тому ми щось колись придумаємо». На програму виплат для вакцинованих виділено 6 млрд грн. Це по 1000 грн для 6 млн двічі вакцинованим. Провакциновано двома дозами вже 9 млн українців! Це як, всім грошей не дадуть чи розраховують, що до весни українців залишиться не більше 6 млн?

Читати далі

Через помилки влади ФОПам нарахували нові штрафи

Українські ФОПи в період карантинних обмежень виявили у своїх електронних кабінетах нові штрафні нарахування. Після звернень за роз’ясненнями з’ясувалося, що це прострочені платежі за період карантину. Хоча попередньо в уряді анонсували, що ці платежі будуть скасовані. Свою помилку, а саме – автоматичне нарахування штрафів, влада зараз перекладе на ФОПів, і це стане їхньою проблемою: треба буде бігати по податковим, збирати документи і доводити, що це помилково нарахований штраф, а в період карантинних обмежень це зробити буде вкрай важко.

Читати далі

Онлайн-вибори проводити не можна заборонити

Схоже, що доморощені цифрові махінатори визначилися з місцем, де ставити кому у цьому реченні. Імітуючи «довіру виборців», у «дієвих» залишається гіпотетичний шанс утриматися у владі та ще на кілька років відтермінувати покарання за усе скоєне своїми кривими рученятами. Через «Дію» вони намалюють собі результати голосування такі, які захочуть. Можуть як ВВХ за пореєбріком або як Лука, а можуть хитріше, щоб «схоже на правду». І спробуй потім довести, що ти голосував під примусом або не таємно, або взагалі голосував, або голосував не за правлячу партію. Добудова такої комп’ютерно-центричної системи стає останнім шансом для зекоманди залишитися при владі.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 16.11.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Загони руху «Талібан» організували операцію проти терористів ІДІЛ у провінції Кандагар на півдні Афганістану. Британська поліція оголосила, що недільний вибух біля лікарні в Ліверпулі був терористичним інцидентом. Невідомі БПЛА атакували в прикордонному з Іраком місті Бу-Кемаль базу формування шиїтів, що воюють на стороні сирійської армії.

Читати далі