Риторика лещенок тільки прискорить ганебний кінець цієї влади

Скільки ще позицію Банкової будуть представляти позаштатні радники і експерти: всі ці Арестовичи і ко? Яку вони несуть відповідальність? Вони мають доступ до державної таємниці? Вони присутні на закритих нарадах? Хто всі ці люди? Що вони несуть на ефірах? На якому праві? Хто їх делегував? Завтра вони скажуть, що це була їх особиста думка, адже вони не працюють в органах державної влади. Пане Зеленський, так хто злив операцію? Вам прийдеться відповідати на ці питання особисто рано чи пізно. Всі ці позаштатні радники, які начебто безплатно працюють за ідею (привіт нашим антикорупційним і правоохоронним органам), – це ні про що.

Читати далі

Операція «Авеню»

Цей допис не про зелену владу. Не про їхні кричущі провали. І не про черговий компромат. Це допис про подвиг українських розвідників. Можна як завгодно оцінювати звіт про розслідування групи Bellingcat, але в одному зійдуться і противники чинної влади, і її прибічники. Звіт Bellingcat – це дифірамби для офіцерів ГУР МО та СБУ. Слава і уклін українським розвідникам і контррозвідникам. Уклін за їхню таємну, невдячну, але таку необхідну роботу. 

Читати далі

Два місяці з часу свого обрання президентом США Байден в Україні «ходив під статтею»

Вчора стало відомо, що 30 грудня 2020 року детективи НАБУ і ДБР закрили кримінальне провадження «через відсутність складу злочину» за записами розмов у 2016 року тодішнього віце-президента США Джозефа Байдена та Президента України Петра Порошенка. Чорна невдячність Зеленського, а також добра інформованість Байдена про відновлення топ-корупції в оточенні Зеленського, участь Офісу Президента Зеленського у зриві операції з затримання найманців ПВК «Вагнер»  кинула тінь на відносини США і влади України.

Читати далі

Як правильно робити провокації проти опозиції (кілька порад для СБУ і особисто пана Баканова)

Сьогодні вночі низку сайтів районних рад та громад в Одеській області було зламано і на них від імені «Демократичної Сокири» розміщено заяви про готовність збройного опору арабським мігрантам, після чого в СБУ Одеської області почали готуватися до відкриття кримінального провадження і видачі судових рішень про дозволи на обшуки у представників руху. Нас як громадян України розчаровує та примітивність, з якою ви зробили цю провокацію. Врешті-решт, саме СБУ має забезпечувати країні захист від країни-агресора, демонструючи при цьому хист, винахідливість та силу волі. «Демократична Сокира» офіційно заявляє про своє розчарування методами, підходами та компетенцією співробітників і керівництва СБУ. Давайте ще раз, бо якось воно не цейво.

Читати далі

Хотели как лучше, а получилось как всегда, или «Я к вам пишу – чего же боле?»

Если исходить из того, что выложенная ведомством печальной лошади “закрытая” переписка между МИД РФ и МИД ФРГ, МИД Франции “действительно имела место”, то для Кремля всё ещё хуже нежели казалось ранее. Обнародованная переписка лишь констатировала в сухом остатке очевидное и ранее. Главная причина продолжающейся войны – попытки Кремля вмешиваться во внутренние дела соседнего суверенного государства, в том числе оккупацией части его территории и требованиями “корректировки” национального украинского законодательства.

Читати далі

«Ви готові “і до тюрми, і до суми”?» ©

Помните тень страха на лице Зеленской во время интервью Наталье Мосейчук? Я уверена, что они НЕ готовы. Внутренне они сжались в комочек, поджали под себя коленки и судорожно стали подгребать под себя все силы в стране, которые могли бы их в эту тюрьму отправить. Потому что страшно. Страшно ответить за свои действия. А еще они не верят, что заслуживают такой участи, и по крайней мере кто-то из них жалеет о тех временах, когда можно было быть “в домике”. Со сцены смеяться над тем, над чем смеяться кощунственно. Но зато никакая тюрьма и никакая сума им не светили.

Читати далі

Новий закон про столицю – це закон про перспективу адміністративного керування Києвом з Банкової

Цей проект писався і приймався ще тоді, коли керівником Офісу Зеленського був А. Богдан, а головою КМДА планувався О. Ткаченко. Сьогодні нові люди на Банковій, а керувати містом в обхід громади й досі хочеться. Щоправда, з часу прийняття проекту у 1-му читанні 3 жовтня 2019 року він змінився до невпізнання. У будь-якому випадку у новому проекті закону про столицю не видно жодного положення, яке б було про більшу ефективність управління Києвом. Видно лише бажання керувати Києвом з Банкової.

Читати далі

19.11.2018. За Порошенка було краще

Этот день стал радостным днём для украинских газовиков, а также тех, кто понимает значение слов «энергетическая независимость». В этот день суточная добыча голубого топлива в Украине побила четырёхлетний рекорд, достигнув 59 млн. кубометров. Уже тогда было понятно, что украинская ГТС не будет служить вечно, и что РФ так или иначе найдёт способ для газового шантажа как нашей страны, так и всей Европы. Поэтому стать полностью независимыми от поставок энергоресурсов Made in Zaporebrik стало делом национальной безопасности. До 2019-го года, когда в стране сменилась власть, а добыча газа начала неуклонно снижаться.

Читати далі

Одержимість Путіна Україною досягла безпрецедентного рівня – Фонд Карнегі за міжнародний мир

Детальне дослідження дій В. Путіна щодо України свідчить, що нині у нього є майже всі необхідні компоненти та виправдання для військового вторгнення, тому в Києва та Вашингтона є вагомі причини для занепокоєння. Якщо перспектива повторного вторгнення Росії в Україну реальна, а стратегічна мета – змусити Київ до політичної та геополітичної капітуляції, то як би Путін хотів цього досягти? Яку оперативну мету він би ставив?

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 19.11.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Рада Безпеки ООН закликала бунтівників-хуситів з руху «Ансар Аллах» негайно покинути захоплений ними комплекс колишнього посольства США в Ємені та звільнити місцевих співробітників. Під час розгону акцій протесту проти військового заколоту в суданській столиці Хартумі загинуло 15 демонстрантів.

Читати далі

Новости из США. 17-18 ноября 2021 года

Встреча министров обороны США и Украины, саммит лидеров США, Канады и Мексики, голосование Build Back Better Act в Палате Представителей, судебные хроники по делам о мятеже 6 января.

Читати далі

Доброе утро с Таней Адамс. 19.11.2021

А мы теперь импортируем огурцы из РФ! Куда делись отечественные огурцы – хз. Сначала перестали нестись куры, потом госрезерв сожрали мыши, теперь вот огурцеводы все улетели на юг, вместе с утками.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся в Торонто з керівництвом української громади Канади (фото)

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з президентом Світового Конґресу Українців Павлом Гродом та керівництвом української громади Канади, зокрема Конґресу Українців Канади. Петро Порошенко подякував українській діаспорі за допомогу в консолідації світу на підтримку України, яка продовжує протистояти триваючій російській агресії. Співрозмовники домовилися спільно працювати з метою посилення міжнародного санкційного фронту відсічі агресору, ціна за зухвалість якого має невпинно зростати.

Читати далі