Анализ внешней политики Украины

Несколько тезисов о том, в каком состоянии находится внешняя политика Украины – та сфера, за которую отвечает непосредственно президент. Почему мы ещё держимся на плаву после всех этих провалов и полной передачи МИДа во власть Ермаку? Потому, что иногда внешняя политика государства живёт не благодаря политической воле власти страны, а вопреки ей, что мы сейчас и наблюдаем. Переживём и это, главное – сохранить страну. 

Читати далі

Некомпетентність і корупція влади мають наслідком бідність населення

Нещодавні соціологічні дослідження свідчать, що дилетантство і корупція у владі можуть завести Україну до соціальної катастрофи і бідності. На тлі війни на Донбасі та розповсюдження коронавірусної інфекції, які мали б стати головними проблемами для українців, основними проблемами все ще залишаються низькі зарплати і високі тарифи, а також корупція у владі. Тому справедливим залишається відомий народний мем: «Епоха бідності скінчилася. Почалася епоха злиднів». За президентства Зеленського і його урядів зростають лише ціни та тарифи, зарплати і пенсії не встигають за ними.

Читати далі

Порошенко поведе Зеленського до суду

За межфракційним об’єднанням ім. Разумкова і за навалою мігрантів на білорусько-польському кордоні непоміченою залишилася дуже важлива подія. Велика Палата Верховного Суду зобов’язала розглянути позовну заяву Петра Порошенка до президента Зеленського щодо «плівок Бігуса». Йдеться про сумнозвісні плівки Медведчука-Бігуса, які нібито свідчать про дотичність Порошенка до вугільних схем Медведчука. Судитися через наклеп в Україні – справа тричі невдячна. Судова система в нас збудована так, що наклеп легше пропустити повз вуха і дочекатися, коли суспільство про нього забуде. Проте Петро Порошенко за своє чесне ім’я боротися вирішив до кінця. І останнім часом успіх іде за успіхом.

Читати далі

Щиро вітаємо «Слугу народу» з початком кінця

Дмитро Разумков створив своє міжфракційне об’єднання. Це справді цікава інтрижка, яка може мати серйозні політичні наслідки. А може й не мати… Запасаємось попкорном, спостерігаємо, чи вдасться Разумкову похитнути моноліт влади Зеленського, ставимося до нього і його ініціатив спокійно й навіть десь можемо чисто технічно підтримати. Але не забуваємо, що це не наші. Це всі ті, хто відповідальні за нинішню руїну й сваволю в державі. І нехай вони собі борються за частину вже добряче схудлого електорату Зеленського. Тільки давайте не будемо купуватися на це самі. Ми маємо кого підтримувати й за кого голосувати.

Читати далі

Хто винен? Невістка…

У Зеленського дорікнули американським ЗМІ через новини про війська РФ біля кордонів України. Про це заявив речник гаранта Сергій Никифоров. За його словами, МО вважає чутки щодо перекидання військ психологічним та пропагандистським тиском. Зробивши крок уперед (задіяння “Байрактарів”), одразу робить два назад. Тому що на кону перемовини з Москвою по вугіллю та газу, а з Білоруссю – по електроенергії? І Зермак не надумав нічого кращого, як зробити крайніми американські ЗМІ? Може CNN, Politico, Washington Post, Fox News та інші також підвести під “антиолігархічний закон” і експропріювати їх на користь ОПУ? От тоді заживемо…

Читати далі

Політичний егоїзм і недолугість «слуг» перекривають кисень Україні

5 листопада Зеленський підписав закон щодо збільшення видатків на закупівлю кисневих станцій для лікарень, що надають допомогу хворим на COVID-19. Такими повідомленнями з подачі пресслужби ОП були заповнені провідні українські ЗМІ. От тільки ОП та ЗМІ мовчать про те, що ініціатором законопроекту була опозиція, а не Кабмін. Мовчать ЗМІ і про те, що відповідний законопроект було внесено ще 29 квітня, але монобільшість ігнорувала його розгляд попри безумовно соціальну значущість лише тому, що це проект опозиції. Якби проект було ухвалено вчасно, лікарні в Україні отримали б вкрай потрібні кисневі станції якраз напередодні чергової хвилі захворюваності, а не зараз, коли вся країна задихається через некомпетентність і непорядність чинної влади.

Читати далі

«Ми не дамо знищити вільні ЗМІ»: Порошенко передав акції «Прямого» і «5 каналу» журналістам (відео)

«Днями через атаку на свободу слова, яка є справжньою мішенню закону про олігархів, я вимушений був прийняти рішення про продаж акцій обох донедавна своїх каналів журналістам: теперішнім і колишнім, які працювали на «Прямому» і 5 каналі. Частина з цих журналістів – народні депутати. Згідно з законом, свої пакети вони передали в управління телеканалів, які об’єдналися у холдинг із символічною назвою «Вільні медіа». Україна – це Європа. І вільні ЗМІ – важливий інститут у кожній демократичній державі. Ми не дамо знищити завоювання Революції Гідності. Ми не дозволимо збудувати в Україні диктатуру, подібну до режиму Путіна чи Лукашенка», – про це Петро Порошенко повідомив у відеозверненні.

Читати далі

08.11.2016. За Порошенка було краще

В цей день вступив у силу Закон про мовні квоти в ефірі українських радіостанцій. Наш ефір знаходився під тотальним впливом росіян. Маючи незрівнянні з українськими фінансові можливості, вони просували свою естраду і своє кіно на наші канали. Коли більшість українців зрозуміли, що росіяни нам ніякі не друзі, суспільство підтримало й мовні квоти, й відмову від російського контенту. Це, в поєднанні з політичною волею тодішнього керівництва, спричинило справжній ренесанс українського мистецтва. Протягом останніх двох з половиною років закінчити (тобто припинити) українізацію культурної сфери намагається російський актор Володимир Зеленський та його оточення.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 08.11.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. У Багдаді за допомогою замінованого безпілотного летального апарату  вчинено замах на прем’єр-міністра Іраку Мустафу аль-Казимі. В Афганістані вбили активістку та викладачку економіки Фрозан Сафі, яка займалася  захистом прав жінок.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 8.11.2021

Ну что, пятницу пережили, утро субботы пережили, воскресенье пережили вроде, теперь херня осталась — пережить новую неделю, которая, конечно же, будет полна всяких удивительных событий, новых открытий способа обосраться на ровном месте, особых путей и турборежимов.

Читати далі