15.11.2016. За Порошенка було краще

В этот день Президент Украины Пётр Порошенко провёл первые телефонные переговоры с новоизбранным лидером США Дональдом Трампом. Трамп был непростым партнёром для всех – грубый, своенравный и шумный, он мало походил на лощёных западных политиков. Тем ярче проявился дипломатический талант Петра Порошенко и всего украинского дипкорпуса, когда они нашли подход даже к такому нестандартному во всех смыслах лидеру. Как только команда Порошенко ушла из власти, отношения нашей страны с ключевыми партнёрами начали портиться. Провальные переговоры, провальные решения, провальная политика в целом – и вот, кажется, наши отношения с Вашингтоном не рухнули окончательно лишь по инерции и старой памяти, когда с 2014-го по 2019-й на Банковой и на Грушевского сидели адекватные люди. 

Читати далі

Российский истребитель Checkmate – что с тобой не так? (видео)

Вчера на Dubai Airshow 2021 прошла презентация российского истребителя “пятого” поколения Checkmate, которая в ближайшие дни станет главной темой пропагандистских СМИ. Можно ожидать от россиян очередную волну заявлений о том, что этот самолет самый лучший в мире. Между тем, самый лучший в мире самолет на сегодняшний день не способен не то что подняться в воздух, а даже осуществить самостоятельную выкатку на взлетно-посадочную полосу. Ростех создал еще одну фикцию, на рекламу которой тратятся средства, сопоставимые с годовым бюджетом среднестатистического населенного пункта в средней полосе России. Но факт в том, что ничего кроме дорогой рекламы в этом истребителе нет. Россия знает толк в создании фикций. Но, что удручает, есть те, кто на эти фикции очень легко ведется.  

Читати далі

Ексредакція Kyiv Post запускає нове ЗМІ

Колишні працівники англомовної газети Kyiv Post, яких звільнили у зв’язку із закриттям видання, планують запустити нове медіа. Про це експрацівники газети повідомили у Facebook. “Зараз ми переходимо до запуску нового медіа-аутлета з 30 експрацівниками Kyiv Post на борту, щоб продовжити його спадщину”, – йдеться на сторінці Save the Kyiv Post. Редакційну команду очолить колишня заступниця головного редактора Kyiv Post Ольга Руденко, яка 10 років працювала у газеті.

Читати далі

За нас никто воевать не будет

Не прилетит волшебник в голубом вертолете. Если мы сами не будем воевать за Независимость до победы, то наши внуки могут в китайской Сибири оказаться. Доказано периодом истории 1914-1991. Включая голодоморы и переселения. Поэтому ответственность на чужих дядь переложить не получится.

Читати далі

Сумасшествие в Кремле явно прогрессирует

Уровень шизофрении российских ИПСО растёт в геометрической прогрессии… Придумали сами каких-то “украинских егерей, готовых стрелять по мигрантам на границе”, потом тут же осудили эти придуманные ими же “намерения киевских властей”… Начали грезить некими “морскими сражениями” на Азове в рамках “гражданского конфликта на Донбассе”. Надо понимать, в скором времени “восставшие шахтёры и трактористы” Донбасса собираются откопать в шахтах ещё и парочку канонерок. Это всё равно, если бы психически больной человек начал разговаривать с самими собой. Классика жанра, так сказать, раздвоение личности…

Читати далі

Чи відповість бодай на якісь запитання ТСК Безуглої? (відео)

Будете сміятися, але в ОПУ, схоже, реально злякалися виходу розслідування Bellingcat по вагнерівцях. Мар’яна Безугла заявила про оприлюднення результатів розслідування ТСК по вагнерівцях і… (та-дам!) частково по Іловайську. “Частково по Іловайську” мене зацікавило особливо. Цю частину роботи ТСК Безуглої я слухатиму з особливою цікавістю. Чи ми знову почуємо, чому в Іловайську винний Порошенко?

Читати далі

«Ворог біля воріт!» – Порошенко вимагає негайно провести закриту нараду керівників фракцій із Зеленським (відео)

«Два тижні українська влада заперечувала і брехала, і після цього вона хоче, щоб наші союзники і наш народ їй довіряли. Абсолютно схожа ситуація з «вагнерівцями». 16 місяців українська влада бреше про відсутність цієї операції. Спочатку це можна було пояснити як помилку. На сьогоднішній день інакше як зраду кваліфікувати це не можна. Я вимагаю, щоб у нас найближчим часом відбулась зустріч керівників фракцій із президентом, де будуть підняті питання загроз для національної безпеки, ситуації по кризі в енергетиці, з ковідом, з економікою. Бо 700 людей втрачати щодня і не реагувати – це є злочин. Прошу позбутися своїх страхів – ворог не в Україні. Ворог вже біля воріт, гримає в наші двері», – наголосив Порошенко під час погоджувальної ради.

Читати далі

«Чемпіони Всесвіту по боротьбі з ковідом»

Я вас вітаю, друзі. Ми – №1 за смертністю від ковіду якщо не в світі, то точно в Європі і ще на парочці континентів. Хотіла б я сказати, що Бог гучно реготав, коли 73% в 2019 році говорили своє “Хужє нє будіт”, проте я згадую, що за останній місяць майже 20 тисяч родин втратили своїх рідних, і я розумію, що Бог тоді плакав, знаючи ціну цього вибору, яку скоро буде заплачено.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 15.11.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Дві великі групи мігрантів 13 листопада намагалися прорватися через польсько-білоруський кордон, 50 із них вдалося потрапити на територію Польщі. Вірменія та Азербайджан 14 листопада звинуватили один одного в обстрілах позицій на кордоні та в Карабаху. Співробітники органів безпеки Судана штурмували будинок голови бюро телеканалу Al Jazeera в м. Хартумі і затримали його.

Читати далі

Зеленський мріє про зелений терор

Слуга Зеленського Олег Дунда заявив, що «за місяць-півтора» буде підозра Порошенку за «фінансування тероризму». По суті, зелена кнопка Дунда передала бажання Зєрмака. З реальним тероризмом держави-агресора, який брязкає зброєю на кордонах держав боротись зась, бо найвеличнішому все кортить зустрітись із Путіним. Але Порошенку – «тероризм». Це ж номер один для країни, яку добиває влада з усіх сторін.

Читати далі

Чи нападе росія

На запитання «чи буде широкомасштабна війна?» дайте відповідь собі «запросто буде». І будьте готові. Всі. І зараз. Тільки в такому разі війни може не статися. Бо перемогти нас росія може лише нашими власними руками. Винятково.

Читати далі

Про нацизм і Росію

Чимало мігрантів, які нині мерзнуть у таборах біля польського кордону, за те, аби потрапити туди, заплатили по кілька тисяч доларів російським і білоруським силовикам. Очевидно, перекидаючи мігрантів до ЄС, Москва робить усе можливе, аби вони не залишилися в самій Росії.

Читати далі