У регіонах погіршилася оцінка бізнес-клімату

Європейська Бізнес Асоціація провела опитування серед представників регіонального бізнесу, як їм працюється на місцевому рівні, та як можна покращити умови роботи. Бізнес, причому частіше малий та середній, найбільше потерпає від дій влади, корупції та бюрократії, саме їм доводиться частіше стикатися з представниками контролюючих органів під час здійснення своєї підприємницької діяльності. І замість того, аби малий і середній бізнес став локомотивом розвитку української економіки, він часто перетворюється на «дійну корову», спочатку для перевіряючих та контролюючих органів, а потім і для державного бюджету – у вигляді сплати податків та зборів, які постійно зростають.

Читати далі

НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 24 листопада-7 грудня 2021 року (інфографіка)

В останні два тижні епідемія спадала за всіма показниками. Порівняно з піковими значеннями, кількість позитивних ПЛР-тестів скоротилася на 53%, нових виявлень поменшало на 30%, зайнятих ліжок у лікарнях – на 19%, добові госпіталізації зменшилися на 30%, смертність – на 9%. Найпізніше було пройдено пік смертності: 8–12 листопада 2021 року. Спадання захворюваності спостерігається в усіх регіонах України, крім Закарпатської та Кіровоградської областей. Отримано розрахунковий рівень ефективності вакцин проти госпіталізацій для окремих вікових категорій, що становить від 84 до 92% для повної вакцинації.

Читати далі

«Команда Зеленського» вирішила проскочити опалювальний сезон за рахунок бюджетів тергромад

Команда Зеленського з помпою підписала Меморандум з органами місцевого самоврядування, де пообіцяла дешевий газ – 7,96 гривні за кубометр газу для населення та 16,8 гривні за кубометр газу для організацій. І, формально, за дешевою ціною газ є, але… у малих кількостях. Опалювальний сезон у багатьох населених пунктах почався набагато раніше, ніж у попередні періоди, відповідно передбачених НАК «Нафтогаз України» обсягів газу виявилося недостатньо. В результаті у жовтні 2021 року підприємства теплопостачання були змушені використовувати для забезпечення централізованого тепло- та гарячого водопостачання природний газ, за ринковими цінами від 25 грн за 1 куб метр і вище.

Читати далі

Как Витренко за один месяц подарил Фирташу 90 млн долларов

Можно много говорить про корпоративное управление и сравнивать кандидатуры, назначаемые на должности в госкомпании, но самыми наглядными являются цифры (т.e. “результат на табло”). Я вам расскажу о том, сколько лишнего газа по льготной цене (потому что газ гражданам у нас продается по цене ГОРАЗДО ниже рыночной) получил Фирташ в этом октябре, благодаря смене руководства в НАКе. Остается только вопрос. Офис Президента Украины в курсе, сколько они подарили Фирташу в октябре, или эту сумму видел только Юрий Витренко? Владимир Александрович, вам там правильно долю посчитали? Вы уверены? 😆

Читати далі

Змови і юзери

Коли відбуваються якісь події, то їхніх учасників можна розділити на дві групи: ті, хто намагатимуться отримати від них користь, і ті, хто від них постраждає. При цьому грубою логічною помилкою є твердження, що той, хто отримав користь, готував цю подію, а той, хто постраждав, є жертвою змовників. Більше шансів “піти в плюс” має той, хто завжди готовий скористатися нагодою, і той, хто готовий міняти свої дії відповідно до зміни обставин. У політиці частіше саме так і відбувається, незважаючи на переконання електорату про “розумний задум” подій. Візьмемо для прикладу розмови, щодо накопичення військових сил Московії біля наших кордонів.

Читати далі

«Перемир’я від Зеленського» – влада продовжує занижувати наші втрати на Донбасі

Місія України ОБСЄ під час Форуму безпекового співробітництва заявила, що станом на 22 листопада 2021 року, з початку дії додаткових заходів щодо припинення вогню від 27 липня 2020 року через обстріли російських збройних формувань померли щонайменше 66 українських захисників, ще 275 військових дістали поранення. Насправді, на Донбасі за цей період загинуло на 20 військових більше – не менше 86, а всього за час президентства Зеленського на Донбасі вже загинуло більше 200 українських воїнів. Команда Зеленського вперто не хоче, щоб виборці згадували, як він два з половиною роки тому обіцяв легко зупинити війну на Донбасі і «вирішити» питання з Росією.

Читати далі

СБУ та «вибори в смартфоні»

Чи здогадуються в київському міському управлінні СБУ, що вони необачно підклали свиню Федорову – всемогутній лівій руці Зеленського? А заодно і Самому Найвеличнішому. ГУ СБУ в м. Києві зловили цілу групу злих хацкерів, які віддалено крали дані зі смартфонів жертв, і що коштує це всього $200. Уявімо, що до наступних виборів ЗеКоМанда таки продавила «вибори у смартфоні» попри категоричну незгоду суспільства, а голосувати на виборах дозволять через Дію. Чи може уся ця історія впливати на «вибори у смартфоні»? Однозначно може, і вплине. А все тому, що проект Дія – це не про технології та не про безпеку громадян чи, недайбоже, їхні права. Це про політехнології. Передвиборчі.

Читати далі

RAND Corporation: Неспроможність Росії перетворити свої ворожі дії на стратегічні досягнення очевидна

Якими видами ворожої діяльності глобально займалася Росія з 2010 року? Як різняться види та інтенсивність цих заходів залежно від регіону? На ці питання дає відповідь дослідження американського аналітичного центру RAND Corporation «Аналіз російських гібридних загроз».

Читати далі

25.11.2015. За Порошенка було краще

Цього дня Президент Порошенко направив до Верховної Ради проект змін до Конституції в частині правосуддя. За каденції п’ятого президента встигли реформувати Верховний суд та значно посилили незалежність суду Конституційного. Порошенко, на відміну від свого наступника, не збирався правити вічно і навіть не намагався підім’яти судову владу під себе. Тому й не втримав владу. Ті, що прийшли після нього, одразу почали спроби «нагнути» українське суддівство. Але лише лоба собі розшибли у цій боротьбі та пішли іншим шляхом – фактично присвоївши функції судів РНБО, яка тепер вирішує, хто злочинець, а хто – чесна людина. Цікаво, коли узурпатори все-таки сядуть за свої злочини, скільки років дасть їм найгуманнішій в світі український суд? 

Читати далі

Порошенко дав поради Зеленському, як консолідувати суспільство перед ймовірним вторгненням військ РФ (відео)

Головний ворог України – в Кремлі, і українське суспільство має консолідуватися перед ймовірною загрозою вторгнення російських окупантів. «Я готовий до активної участі в дипломатії для активізації міжнародного фронту протидії російській агресії. В тому числі і в сфері енергетики. Зрозуміло, без жодних посад. Влада може розраховувати на мої досвід та зв’язки. Закликаємо владу до спільних дій заради Вітчизни, а рейтингами поміряємося у кращі часи», – зазначає п’ятий Президент.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з послами країн «Групи семи» і ЄС в Україні

Докладно обговорено триваючі зусилля із забезпечення деокупації Донбасу та Криму, а також безпекову ситуацію в регіоні, передусім у світлі концентрації російських військ вздовж державного кордону України. Важливу увагу надано внутрішній ситуації в Україні та очікуваному прогресу на шляху необхідних реформ, у тому числі забезпеченню верховенства права, гарантуванню незалежної діяльності антикорупційних органів, свободи ЗМІ та зміцнення стійкості державних інститутів.

Читати далі

Доброе утро с Таней Адамс. 25.11.2021

Вертолёты МЧС для доставки гостей на день рождения Ермака на госдачу – это вам, конечно, не Мальдивы за свой счет негодяя Порошенко, но очень контрастно смотрится относительно того фуфла, на которое купили 73% в 2019-м.

Читати далі