Верочка. Режим повної та всеосяжної фіолетової зони

Редкие капли дождя падают на подоконники, вдалеке слышно, как перекрывшие улицы антиваксы кричат что-то неразборчивое, но от этого не менее смешное. Их крики перекрывает многоголосый бубнеж из-за двери в коридор. В приемной президента за столом сидят Верочка и баба Люба. Между ними на краешке стола стоит початая бутылка двенадцатилетнего «Чиваса», из граненых бокалов упоительный аромат пьянки-посреди-дня разносится по всему свежеубранному помещению. Перед дверью в коридор, посреди приемной, прямо на свежевымытом паркете стоит муляж мины МОН-50 с полустершейся надписью «Riffmaster’у від побратимів»…

Читати далі

Шабаш антивакцинаторів, або Знайомі лекала гібридного сценарію (фото)

Схоже, філія РПЦ в Україні передала естафетну паличку антивакцинному руху, який гратиме зараз одну з основних ролей у дестабілізації країни. Повноцінна це передача чи створення додаткового фронту в особі деяких громадських діячів, поки що важко сказати. Але в такий спосіб загальна схема дестабілізації соціально-суспільної ситуації в Україні отримує додатковий плацдарм, і не виключено, що найближчим часом вони навіть напоказ об’єднаються. Не складно здогадатися, хто взагалі в Україні стоїть за рухом антивакцинаторів. Але це вже більше питання до відповідних правоохоронних органів.

Читати далі

Оточення Зеленського захищене від кримінального переслідування

Як і очікувалось, оточення Зеленського володіє повною кримінальною недоторканністю, тому ніхто з близьких до Зеленського жодної відповідальності не несе. Відомо, що народний депутат від СН О. Трухін, який  у серпні 2021 року відправив 6 людей в лікарню після ДТП, досі не притягнутий до відповідальності. Хабарник О. Юрченко досі у ВРУ, а не на нарах. Тепер казус Мецгера вкотре вже доводить це неписане правило. Напад представника «криворізького клану» Мецгера на журналістів програми «Схеми» може бути непокараним.

Читати далі

03.11.2016. За Порошенка було краще

В этот день на Львовщине было официально открыто Колодницкое месторождение природного газа. В присутствии Петра Порошенко состоялся официальный запуск буровой, которая до того работала лишь в тестовом режиме. В 2014-м всё стало плохо – большая часть донбасского угля оказалась недоступной, а российский газ окончательно превратился в оружие в руках врага. Поэтому развитие собственной газодобычи было делом стратегической важности. Нынешняя власть, вопреки усилиям прежней, добровольно кладёт украинскую голову на плаху и вручает россиянам топор. Но «спонсоры агрессора» – компания «Roshen», не перепутайте!

Читати далі

Москва намагається очорнити репутацію Литви та Польщі через Калінінград – The Jamestown Foundation

Росія побоюється, що в разі військового конфлікту між Москвою та Заходом НАТО може захопити Калінінград для подальшої атаки на РФ. У російських аналітичних колах зростає занепокоєння того, що Литва та Польща нібито мають власні плани підірвати контроль Москви над регіоном, сподіваючись зрештою повернути його собі – оскільки обидві балтійські країни завжди розглядали цю територію як історично свою. Про це йдеться у статті аналітичного центру The Jamestown Foundation.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 03.11.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Рада міністрів Ефіопії оголосила режим надзвичайного стану по всій країні через  наступ повстанців Народного фронту визволення Тиграю на півночі країни. 350 болгарських військових прибули на кордон із Туреччиною, щоб стримувати потік нелегальних мігрантів. За даними МВС Болгарії, кількість нелегалів цього року зросла втричі, порівняно з попереднім.

Читати далі

2022-й лише поглибить існуючі проблеми

Голова фінансового комітету ВР Д. Гетманцев: «Ми просто наводимо лад у країні, в якій 28 років була “п’яна вечірка із вживанням важких наркотиків”». Монокоаліція Зеленського завершила розглядати в першому читанні проект державного бюджету на 2022. Станом на сьогодні у ньому відсутні збільшення доходів від боротьби з олігархами, корупцією, контрабандистами, схемами на держпідприємствах. Хронічно недофінансованими залишаються армія, медицина, освіта, соціальна сфера. Вечірка триває…

Читати далі

2 листопада внаслідок ворожого обстрілу загинув військовий 128-ї ОГШ Закарпатської бригади Сергій Єлисєєв (фото)

Під час обстрілу наших позицій, внаслідок поранень несумісних з життям загинув воїн одного з гірсько-штурмових батальйонів 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Сергій Єлисєєв. Він захищав рідну землю у лавах Збройних Сил з перших років війни. Чоловік був родом із Дніпра. Без Сергія самі залишилися дружина та син. Щирі співчуття рідним, друзям, близьким і побратимам Сергія, вічна пам’ять Герою…

Читати далі