Політичні репресії проти всіх, хто захищав Україну з 14-го року, неприпустимі – заява «ЄвроСолідарності»

«Європейська Солідарність» обурена спробами Зеленського побудувати в Україні авторитарний режим лукашенківського чи путінського взірця. Політичні репресії, порушення принципів свободи слова, кримінальні справи у відповідь на гострі запитання суспільства і критику на адресу першої особи – це типова поведінка російської влади, яка неприпустима в Україні. Головна мета політичних репресій Зеленського, який досі хоче побачити на перемовинах в очах Путіна мир, – дискредитувати тих, хто протистояв Кремлю з першого дня російської агресії проти України.

Читати далі

Савченко заявила, що провадження проти неї та Рубана закривають

Колишня народна депутатка Надія Савченко заявила, що обвинувальний акт щодо неї та Володимира Рубана повернули прокурору через необґрунтованість звинувачення. Про це Савченко та її адвокат Олексій Шевчук повідомили на сторінці у ФБ в понеділок, 29 листопада. Адвокат Савченко наполягає, що відтепер справу проти неї повинні закрити. Повний текст ухвали оголосять о 15.00 3 грудня у залі Броварського міськрайонного суду Київської області.

Читати далі

ГУР: Росія перекинула в ОРДЛО диверсійні та саперні підрозділи

Минулого тижня на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів. Водночас у ГУР МОУ звернули увагу, що активізація застосування розвідувально-диверсійних груп та інтенсивне мінування місцевості призводять до втрат серед особового складу окупантів. Такі випадки російський пропагандистський апарат намагається приховати і використати інформацію про факти загибелі особового складу на власних мінно-вибухових загородженнях для дискредитації Об’єднаних сил.

Читати далі

Розплата неминуча для всіх винуватців всенародної чорної ради 2019 року

Він роками дестабілізував роботу ЗСУ та опускав морально психологічний стан вояків. «П’яний Порошенко», «бізнес на крові», «редути» і сотні інших вкидів вийшли саме від нього. Багато чого на совісті цього «борця з ЗСУ». Він за ці роки завдав колосальної шкоди ЗСУ. При цьому ніколи не критикував Авакова та пов’язаних з ним осіб, провал реформи МВС. Дуже прикро, що в угоду політичній кон’юнктурі з лайна зараз починають робити союзника та однодумця. Як ті, хто пишалися своїм «аналітичним» складом розуму та гарною пам’яттю, починають робити кумира з медіахвойди, яка мочила все керівництво держави та армії на замовлення та гроші Коломойського та Корбана?

Читати далі

Переляканий диктатор і «нові опозиціонери»

Теперішні події в Україні викликають певні аналогії з подіями в Білорусі з Лукашенком. Лукашенко – диктатор вже років 30. І чудово себе почував НЕ під контролем кремля. І досить вдало викручувався від спроб кремля перетворити його на свого васала. Що зробив кремль, щоб взяти його під контроль? Зробив з диктатора переляканого, напівбожевільного диктатора. Чи не таку ж гру розігрують зараз в Україні?

Читати далі

«Зростання» ВВП відбудеться за рахунок зростання цін і тарифів

Перша віцепрем’єр-міністерка і міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила у Facebook, що 2021 рік Україна «завершує з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію: орієнтовно 195 млрд доларів». Але оскільки ВВП прив’язаний не до обсягів виробництва, які за часів Зеленського суттєво впали, а до цін, то в ці цифри можна повірити. Однією з важливих причин «зростання» ВВП стане подорожчання енергоносіїв та продуктів харчування. Таким чином, зростання ВВП ніяк не позначиться на добробуті громадян. Навіть навпаки – цьогорічне «зростання» стане прямим наслідком бездарної економічної політики чинної влади, яка веде лише до зростання цін, тарифів ЖКГ та заборгованості з зарплатні.

Читати далі

29.11.2016. За Порошенка було краще

Цього дня в Україні було урочисто відкрито зсувну арку над об’єктом «Укриття» на 4-му енергоблоці ЧАЕС. Нова конструкція, на вводі в експлуатацію якої був присутній особисто Президент Порошенко, стала найбільшим рухомим об’єктом у світі. Якби ж ще можна було так само накрити рухомим укриттям й інші важливі речі, що за часів радянської окупації зазнали зараження, руйнації та мутації! Якби можна було сховати на 100 років ту віру в «доброго царя», який прийде – порядок наведе; ту суспільну ненависть до ініціативних та працьовитих людей, що є в масовій свідомості «баригами» та «хапугами»… І ще багато чого, що не дозволяє Україні повноцінно рухатись у цивілізацію і раз у раз виносить у владні крісла людей із мізками, зараженими усією цією «ментальною радіацією».

Читати далі

Зеленський не розуміє причин наростання кризових тенденцій у різних сферах

І саме це – нездатність правильно діагностувати проблему та причини, які її викликали, а відтак і вжити заходів для їх виправлення, – не залишає країні шансів на розвиток, доки її очолюватиме Володимир Зеленський. Наприклад, із відповідей журналістам на нещодавньому прес-марафоні стало зрозуміло, що президент вважає, що вирішенням енергетичної кризи в країні є кораблі, які везуть вугілля з інших країн. Хоча насправді проблема полягає в тому, що в Україні з кожним роком його президентства вугілля видобувається усе менше. А власні шахтарі місяцями залишаються без заробітної платні або звільняються.

Читати далі

Дещо про державні перевороти

У зв’язку з тим, що наш найвпливовіший лідер заговорив про державний переворот, мені пригадалася історія про смерть шведського короля Карла ХІІ. Офіційно король-солдат під час облоги норвезької фортеці Фредерікстен (Норвегія тоді входила до складу Данії) був убитий випадковою кулею. Проте практично від дня загибелі короля з’явилася версія, що Карл ХІІ став жертвою змови аристократів. Історія знає такі випадки, коли перевороти проводить близьке оточення правителів, і коли все обставляють як прикрий збіг обставин. Державні перевороти – це не завжди танки на вулицях, як у Піночета. Володимиру Зеленському було б не зле все це знати.

Читати далі

Верочка. «Вдруг війна – а ми некрасиві…»

Утро неожиданно теплого понедельника, Офис президента. В приемной идет большая уборка, окна распахнуты, прохладно, легкий сквозняк выдувает обычно присутствующие крайние два года в здании миазмы глупости и хамства. Возле высокого шкафа на стуле стоит баба Люба. Она привычно балансирует, вытирая пыль с мебели, и не менее привычно что-то напевает под нос. В другом углу комнаты стоит Верочка и внимательно смотрит на струйки кофе, льющиеся в первую утреннюю чашку. Верочка одета в грязный старый костюм расцветки «нежный койот», лицо запачкано, на полу – ведро с тряпками и перчатками. Хмурое небо пытается разродиться дождем. Баба Люба (под нос): Батька наш – Ахмєтов, Україна – маааати…

Читати далі

Справа Мотор Січ: китайський інвестор вимагає від України 4,5 млрд доларів компенсації

Китайська інвестиційна компанія Skyrizon, що базується в Пекіні, подала заяву до Постійного арбітражного суду в Гаазі щодо порушення Україною китайсько-української двосторонньої інвестиційної угоди. Skyrizon вимагає компенсації в розмірі 4,5 млрд доларів за несправедливе ставлення України до китайських інвесторів. Відповідне оголошення компанія зробила 28.11.2021 р. Як зазначається, китайські інвестори зазнали значних збитків як в Україні, так і в Китаї через п’ятирічний несправедливий режим та незаконні заходи з боку України.

Читати далі

Лукашенко заявив про готовність підтримати Росію в ескалації ситуації на Донбасі (відео)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що західні країни вигадали ситуацію, що Росія хоче напасти на Україну, і зажадав від них надати докази цього. Раніше Лукашенко заявляв, що йому потрібні кілька дивізіонів російських ракетних комплексів «Іскандер» на кордоні з Україною. Також цього року Росія підписала з Білоруссю контракти на постачання бойових літаків та озброєння.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 29.11.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Польська прикордонна служба  повідомила, що група мігрантів чисельністю  понад 100 осіб за підтримки білоруських силовиків намагалася прорватися на територію Польщі. Військово-повітряні сили Арабської коаліції, яку очолює Саудівська Аравія, завдали серію ударів по об’єктах повстанців з руху «Ансаруллах» (хусіти). Серед інших знищено підприємство з виробництва дронів та склади зі зброєю.

Читати далі