Сьогодні Україна отримала зі США 80 тонн боєприпасів

Це було четверте постачання Сполученими Штатами в рамках додаткової безпекової допомоги в розмірі 60 мільйонів доларів США, яку президент Байден направив до України в серпні, що демонструє відданість США успіху стабільної, демократичної та вільної України. З 2014 року США надали Україні допомоги у сфері безпеки на понад 2,5 мільярда доларів.

Читати далі

14.11.2017. За Порошенка було краще

В этот день Верховная Рада приняла законопроект Президента Порошенко о сельской медицине в Украине. Хотя население нашей страны и стремится при первом удобном случае сбежать в большие города, всё равно в сельской местности живёт не менее 30% украинцев. Вообще, так комплексно, как взялись за медицину в нашей стране при пятом Президенте, не брались никогда. И на всё находилось время, и на всё находились деньги, не взирая на истеричные крики о «коррупции». Но сменилась власть, и медреформа начала медленно, но уверенно накрываться тем же, чем и большинство украинских реформ, а страна бьёт самые печальные рекорды по смертности от пандемии.

Читати далі

Не можешь ползти в сторону реформ – лежи в их сторону

Почитал истории про роботов от Укроборонпрома. У ТОП-6 предприятий УОП выручка составляет 750 млн. в грязной зеленой бумажке. Выручка у флагмана турецкой оборонной промышленности «Aselsan» – 1.6 ярдов в баксе. Один российский «Алмаз–Антей» (он, если что, под санкциями) – 400 миллионов долларов общей прибыли. Что же нам делать? Может, максимальную серию того, что в состоянии, чтобы производства обновляли станочный парк, ставили руки персоналу и накапливали опыт? Да нет же. Надо «Ирокезы» локализовать, озвучивать планы роботов в серию пускать, три десятка прототипов выкатывать на все выставки, но не заказывать. Спешить нам некуда, в конце концов. Что наступать бежать, что отступать бежать.

Читати далі

Британія готова надіслати в Україну військових через побоювання вторгнення РФ

Створено групу британських сил, що складаються з членів підрозділів SAS, спеціального розвідувального полку, медиків, інженерів, зв’язківців та до 400 десантників із 16 десантно-штурмової бригади – всього до 600 британських військовослужбовців. Військовим у групі сказали, що їм, можливо, доведеться почати місію у дуже короткий термін. Найвищий військовий посадовець Великої Британії, генерал сер Нік Картер попередив, що зараз існує найбільший ризик початку війни між Заходом та Російською Федерацією, ніж будь-коли з часу закінчення холодної війни.

Читати далі

Окупанти обстріляли селище Невельське на Донеччині (фото)

У ніч на 14 листопада в напрямку Невельського окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. Внаслідок обстрілу водій-санітар дістав поранення. Пошкоджено два санітарні автомобілі. Окупанти обстріляли не лише позиції ЗСУ, а й приватні будинки в селищі Невельське Покровського району Донецької області. Пошкоджень зазнали щонайменше чотири будівлі. Під час обстрілу в одному зі зруйнованих будинків під завалами опинилися люди – 65-річний чоловік та 63-річна жінка. Вибратися з-під уламків їм допомагали рятувальники ДСНС. За щасливим збігом обставин, ніхто із цивільних не постраждав.

Читати далі

На Чорному морі закінчилися великі тренування ВМС України та кораблів НАТО (фото)

Як відомо, Росія назвала ці навчання “позаплановими навчаннями НАТО” та висловила своє обурення. Володимир Путін визнав, що в маневрах взяло участь “потужне корабельне угруповання”, а також стратегічна авіація. Натомість глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав флагмана 6-го флоту США Mount Whitney, що був задіяний в навчаннях,  “додаткові 18 400 тонн дипломатії” та привітав його в Чорному морі.

Читати далі

Засилля самозванців

Це коли соціальні ліфти працюють так, що виносять нагору навіть не посередніх людей, а відвертий треш, хабалок та кугутів. Це наші спеціалісти. Більшості з них я не довірив би виносити за моїми котами лоток. Бо частину вмісту загублять, а частину вкрадуть. При цьому я знаю довжелезну низку справді розумних та професійних людей. Вони є. Але нагорі ці.

Читати далі

Для непонятливых, или «Покажем на пальцах»

Случилось две важные вещи в международной политике и дипломатии, которые вполне могут аукнуться Кремлю совершенно неожиданным образом. Первая. США пошли на беспрецедентный шаг – обнародовали детали “приватных” переговоров, которые недавно вёл Директор ЦРУ и доверенная особа Президента США Уильям Бернс в ходе своего недавнего и внезапного визита в Москву с господином Патрушевым. И вторая. Временная поверенная в делах США при ОБСЕ Кортни Остриан обозначила реальное отношение нынешней американской администрации к российским жалобам на “агрессивное поведение Киева на Донбассе”. Что это может означать на практике? Да всё что угодно…

Читати далі

Відповіді на поширені упередження проти вакцинації

Українці перебувають у стані радикальної недовіри до всіх навколо: влади, лікарів, науки, міжнародних організацій. Але людина прагне довіряти хоч комусь, тому в цю шпарину (розміром з пів Бога) лізуть усілякі пройдисвіти. Аргументи висловлюються найрізноманітніші, часто протирічать одні одним, тому спростовувати їх майже неможливо. Це не агітація антиваксів. Це саме на допомогу тим, хто йде на бій за здоров’я близьких, якісь аргументи, що їх можна помацати. Користуйтеся. Поширюйте. Може, кого ще врятуєте. Нехай ніхто не хворіє й не помирає більше.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 14.11.2021

Я только начал читать новости, и сразу появилось нехорошее предчувствие. Слишком уже новости подозрительно хорошие начали встречаться. В основном, правда в форме «теперь выгони козу» — то есть это опровержения старых новостей.

Читати далі