«Опитування» під час місцевих виборів – ще один приклад брехні Зеленського

Більше року пройшло від так званого «опитування» Зеленського («5 питань від Президента України») під час місцевих виборів – сумнівного з правової точки зору піар-заходу, проведеного невідомо на які гроші з нечистою метою та без реального результату, якщо не вважати таким фальсифікації та порушення норм законодавства щодо заборони агітації в день виборів.

Напередодні «опитування», 22 жовтня 2020 р., президент України Володимир Зеленський у своєму розгорнутому інтерв’ю телеканалам пообіцяв внести до Ради законопроект про легалізацію медичного канабісу (та й щодо інших питань), якщо українці підтримають таку легалізацію.

26 жовтня 2020 року партія «СН» оприлюднила «попередні» результати загальноукраїнського «опитування» після обробки 74% анкет. На запитання: «Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?» – 64,88% відповіли «так», 29,53% відповіли «ні».

Оскільки інших результатів цього «опитування» так і не було оприлюднено, будемо відштовхуватися від того, про що було повідомлено ініціаторами. Отже, відповідно до інформації «СН», більше половини анкет отриманих у невідомо який спосіб нібито містять позитивну відповідь.

Станом на середину листопада 2021 р., президентського законопроекту про легалізацію медичного канабісу не було внесено. Більше того пропрезидентська більшість у парламенті у липні 2021 року не підтримала законопроєкт про легалізацію канабісу, який ініціювали народні депутати (№5596 від 02.06.2021).

До речі, якщо виходити з оприлюдненої у ЗМІ інформації про «опитування», то громадяни підтримали також ідею скорочення чисельності народних депутатів до 300 замість 450. Цю ідею нібито підтримують найбільше (89,60%) «респондентів».

Трохи менше (82,97%) підтримують ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах. Можливо, саме через цей пункт Зеленський і не поспішає вносити відповідні законопроекти до ВРУ? Адже в разі ухвалення такого закону, першими, хто можуть отримати довічний термін за корупцію у особливо великих розмірах, буде сам Зеленський та його найближче оточення.

Тим більше, що ані Зеленський, ані його «слуги» так і не відповіли по суті на звернення про те, звідки взято гроші на проведення опитування. Отже, це або корупція, або марнотратство коштів платників податків.

Джерело

Автор