У Києві паркування для учасників АТО/ООС зроблять безкоштовним

У столиці учасники бойових дій і члени сімей загиблих захисників України матимуть змогу отримувати пільги на послуги паркування власних транспортних засобів. Про це повідомляє АрміяInform із посиланням на рішення Київради.

Це дозволить розширити наявний обсяг пільг для даної категорії осіб та посилити їхній соціальний захист. Безкоштовне паркування для учасників АТО/ООС буде забезпечено шляхом внесення змін до Правил благоустрою міста Києва.

До цього часу право на безкоштовне паркування в Києві було лише в кількох категорій громадян, зокрема в людей з інвалідністю та ветеранів Другої світової війни.

Нагадаємо, що в серпні Київська міськрада підтримала рішення про створення більш як 200 нових паркувальних майданчиків по всьому місту на 21 тис. машиномісць.

Цікаво, що починаючи ще з 2014 року, за рахунок бюджету міста Києва, встановлено низку додаткових до гарантованих державою пільг та гарантій для киян — учасників бойових дій та членів їхніх сімей.

Як повідомили кореспонденту АрміяInform у Київському міському центрі допомоги учасникам антитерористичної операції, серед основних матеріальних пільг та гарантій:

  • щорічна допомога учасникам АТО/ООС, бійцям-добровольцям та членам сімей загиблих (померлих);
  • щомісячна допомога неповнолітнім дітям, падчеркам, пасинкам загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та бійців-добровольців;
  • безкоштовне харчування учнів 1–11 класів із числа дітей учасників бойових дій;
  • компенсація витрат та надання коштів на стаціонарне лікування;
  • стоматологічні послуги, зокрема зубопротезування, у тому числі і з використанням новітніх технологій;
  • безкоштовне поховання учасників АТО та бійців-добровольців, а також допомога на часткову компенсацію виготовлення надгробків загиблим (померлим) ветеранам війни;
  • першочергове влаштування дітей учасників бойових дій та бійців-добровольців та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни до дошкільних навчальних закладів;
  • оздоровлення дітей учасників російсько-української війни та бійців-добровольців віком до 14 років та дітей загиблих (померлих) до 18 років у супроводі одного з батьків.

Видатки на реалізацію цих пільг та гарантій для киян — учасників бойових дій та членів їхніх сімей передбачено в міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам».

Автор: Віталій Панчишин, кореспондент АрміяInform

Джерело

Автор