Влада нічого не може зробити з економічними та соціальними проблемами

Українці стають біднішими

За даними соціологічного опитування, протягом поточного року українці відчули значне зростання цін, а також погіршення свого фінансового стану:

  • Так, 94,6% опитаних зазначили, що впродовж поточного року відчули зростання цін. І лише для 3,5% українців зростання цін не було помітним.
  • 64,3% українців відзначили, що за цей рік фінансовий стан їхніх родин погіршився. Для 29,3% опитаних не відбулося жодних змін у фінансовому стані родини і для 4% – фінансова ситуація покращилася.

Соціальне та економічне становище більшості українських громадян продовжує погіршуватися. Економічна і соціальна політика влади «слуг» призводить до такого падіння. Українці вважають неефективними дії влади для вирішення економічних проблем.

  • Так, 46,7% опитаних заявили, що президент та уряд не здатні знайти ефективні рішення для подолання економічних проблем.
    41,6% – вважають дії президента та уряду у вирішені економічних проблем лише частково ефективними.
    4,3% опитаних зазначили, що вважають дії президента та уряду ефективними.

Згідно з результатами опитування, майже половина населення вважає, що президент та уряд просто не здатні ефективно працювати на вирішення економічних проблем.

Це найбільш яскрава характеристика Президента Зеленського, його уряду та «слуг» ­ влада не здатна приймати ефективні рішення.

Влада нічого не може зробити з економічними та соціальними проблемами, як і не може організувати роботу ні по боротьбі з коронавірусною інфекцією, ні зі зростанням тарифів і цін. Вони просто не компетентні. Серед влади «слуг» немає людини, яка б могла взяти на себе відповідальність та прийняти ефективні рішення.

Джерело

 

Замість підвищувати рівень життя українців, «слуги» вирішили завозити в Україні дешеву робочу силу

Уряд вніс, а парламент має уже цього тижня розглядати законопроект №5795 «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні». Його метою заявлено забезпечення потреби у робочій силі, яка може бути задоволена за рахунок застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Усе це робиться в тих умовах, коли безробіття в Україні з кожним роком лише зростає: у 2019 – 8,2%, у 2020- 9,5%, у першому кварталі 2021 – уже 10,5%.

Такий крок виглядає закономірним продовженням попереднього рішення влади про відмову від обіцяного підвищення з наступного року мінімальної заробітної платні до 7700 грн і її замороження на рівні поточного року до жовтня 2022 року.

У пропонованих змінах передбачається надання права на працевлаштування в Україні не тільки для категорій іноземців та осіб без громадянства, визначених у чинній статті 421 Закону України «Про зайнятість населення», але й для всіх іноземців, які матимуть бажання працювати в Україні.

Понад те, передбачене вилучення із чинного законодавства норми, якою мінімальна заробітна плата для іноземців, які отримують дозвіл на роботу в Україні, встановлювалася в розмірі не менш як 5 та 10 мінімальних заробітних плат. Хоча саме ця норма гарантувала від напливу великої кількості низькооплачуваних малокваліфікованих іноземців в Україну.

Замість виконання обіцянок Зеленського про повернення заробітчан, українців тепер лише швидше виштовхуватимуть на працю за кордон, адже лише мінімальна заробітна платня в сусідній Польщі з 2022 року перевищить 20 тис грн.

Джерело

Автор