Побудка з ранковою Дафою. 04.10.2021

Алла Комарова

Що, не чекали? А я знову з вами, поки в Орка вимкнули світло, тепло, воду і позитивний погляд на світ навколо.

Як то кажуть у – як вони вважають «поважних» – журналістських сферах, БА-БАХ! Вчора ввечері бабахнуло зразу два офшорних боєзаряди під товстою дупою Ссанича: один наш, традиційно скучний від Слідство.Інфо, де журналісти-«розслідувачі» переповіли про Вову все те, що ми, сцуко, ПИСАЛИ ТУТ ПОЧИНАЮЧИ з 2019 РОКУ! І про активну участь Кварталу-95 у виведенні 40 млн доларів з обдертого, як липка, Приватбанку. І про вілли в Італії, придбані за гроші, що ховалися від оподаткування. І про решту цікавих речей. До речі, з цікавого в того майже годинного відосіка виключно легенда навколо: запланований у Малій опері показ намагалися скасувати дзвінком з начебто з СБУ, що природньо призвело до лавинного поширення посилання на прем’єру на Ютуб. Або хтось і досі не дочитав у вікіпедії до статті «ефект Барбари Стрейзанд», або це було зроблено як раз із чітким розрахунком на той самий ефект. Можете обрати собі будь-яку версію з цих, або напишіть свою у коментаріях.

Але то всьо фігня у порівнянні зі статтею на The Guardian, яка вийшла вчора і, на відміну від ефекту Слідство.Інфо матиме трішки масштабніші наслідки у трішки ширшому, ніж внутрішня українська кухня, світі. Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) випустив результат роботи співробітників понад 150 ЗМІ зі 117 країн світу, які обробили майже 12 мільйонів документів (3 терабайти даних) з внутрішніх архівів 14 офшорних регістраторів. Назвали все це Pandora Papers, і хоча Вавасік там не єдиний об’єкт дослідження, пишатися компанією інших я б на його місці не стала. ГлавХуйло, король Йорданії, кенійський президент, з прілічних людей хіба що Тоні Блер, якому не пощастило один-єдиний раз вляпатися у оптимізацію оподаткування (через офшор) при купівлі будинку. От чесно, його аж жалько.

На відміну від решти фігурантів, в яких це прям майже спорт: хто більше нахоботить на рахунках, віртуозно оминаючи будь-який акт виплати податків. І, до речі, на відміну від «апшорів» Порошенка, де навіть ті самі розслідувачі-накидувачі змушені були визнати, що жодного руху коштів по тому рахунку не було. У Вавасіка же там десятки мільйонів доларів туди-сюди ходять і застрягають у защочних мішках.

Кілька днів тому вчені вирішили перевірити оте припущення про те, що у центрі шторму тиш, гладь да благодать і запустили туди дрона із камерою. Ну що, що, вмер там дрон. Пав смертю хоробрих. Так ось, якщо Потєрпєвший вважає, що пересидить у центрі шторму, бо там тиш, гладь да благодать, сильно помиляється.

Звісно, що вражаючих електоральних втрат серед своєї біомаси від цього скандалу він не зазнає. Бо він плоть від крайньої плоті нарідної, і ядерний його електорат навпаки скаже «ай, молодець, так їх буржуїв!» На щастя, ще ніколи історію не рухали маси, а виключно пасіонарії, і от з ними нам пощастило, вони в нас – порохоботи )))

А рухати таки доведеться, бо у Трускавці слуги зібрали підписи під відставкою Разумкова і твердо націлені фактично редукувати парламент як рецесивну ознаку, що заважає втіленню єрмаковських хотілок.

Та ще й Вова вдруге словами через рот зізнався, що це він вбив Еріку повідомив Лукашенка про «вагнерівців», фактично зливши таємну міжнародну операцію і вчинивши державну зраду, стаття 111 ККУ.

Тож вітаю всіх на початку нового тижня, пристебніться, тут ні*уя не затишно.