СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 04.10.2021

Республіка Малі

У районі міста Тесаліт на північному сході Малі поблизу кордону з Алжиром один миротворець ООН підірвався на саморобному вибуховому пристрої, ще троє дістали серйозні поранення.

Ісламська Республіка Афганістан

Двоє членів руху “Талібан” та двоє мирних жителів загинули внаслідок спланованого нападу в столиці провінції Нангархар місті Джелалабаді.

Заступник губернатора провінції Бадахшан повідомив ЗМІ, що вони створили батальйон смертників, який буде перекинуто до кордонів Афганістану у провінції Бадахшан, що межує з Китаєм, Таджикистаном і Пакистаном.

Внаслідок стрілянини у провінції Нангархар загинув журналіст та ще троє людей.

Представник Спілки журналістів Афганістану М. Лотфі заявив, що після захоплення влади рухом “Талібан” закрилися майже  70% національних ЗМІ.

Щонайменше 12 людей загинули та 32 дістали поранення через  вибух у мечеті в місті Кабулі.

Сирійська Арабська Республіка

Бойовики угруповання “Джебхатан-Нусра” обстріляли населені пункти у провінції Алеппо, двоє військових отримали поранення.

Республіка Ірак

Під час спільної операції збройних сил та розвідки Туреччини на півночі Іраку нейтралізовано трьох бойовиків РКК.

Вісім бойовиків угруповання “Ісламська держава” було знищено  внаслідок  авіаційного удару військово-повітряних сил  Іраку у провінції Кіркук.

Ісламська Республіка Пакистан

У провінції Хайбер-Пахтунхва на північному заході країни терористи напали на автомобіль співробітників служби безпеки, загинуло п’ятеро військових.

Джерело