Військові ЗСУ почали використовувати антидроновий комплекс ЕDМ4S (фото)

У зоні Операції об’єднаних сил військові України почали використовувати комплекс протидії дронам EDM4S. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на сюжет Телевізійної служби новин.

Збройні сили використовують систему виробництва литовської компанії NT-Servise. EDM4S призначена для протидії дистанційним пілотованим авіаційним системам. Це досягається шляхом перехоплення контролю.

Система повністю переносна. Усі модулі інтегровані у переносну систему, яка використовується шляхом активації протидронової рушниці.

Фото: Андрій Цаплієнко

У 2020 році Україна замовила в Литви антидронові рушниці для ефективної боротьби з ворожими безпілотникам.

Міністерство оборони України здійснило закупівлю радіоелектронних рушниць через Агенцію з підтримки та постачання НАТО.

У березні 2021 року президент Литовської Республіки передав Збройним Силам України радіоелектронний комплекс протидії дронам EDM4S.

Українська альтернатива

В України також розробляються антидронові системи. Так 2019 року відбулась презентація продукції компанії «Квертус», що призначена для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Український комплекс ANTIDRONE-M компанії «Квертус». 2019 рік

Було продемонстровано два зразки – переносний та стаціонарний комплекси для подавлення безпілотних літальних апаратів.

Заявлено, що переносний український комплекс ANTIDRONE-M здатен подавляти роботу БПЛА на відстанях від 200 до 1500 метрів.

Український комплекс ANTIDRONE-M компанії «Квертус»

Система має розширений частотний діапазон, характерний для військових БПЛА. Призначений для використання в підрозділах ротної та взводної ланок для захисту опорних пунктів, місць постійної чи тимчасової дислокації.

На заставці фото © Андрій Цаплієнко

Джерело

Автор