В Україні почались наймасштабніші міжнародні навчання Rapid Trident (фото, відео)

Тривають останні приготування до початку українсько-американських навчань RAPID TRIDENT – 2021

На полігоні Міжнародний центр миротворчості та безпеки механізовані, танкові та артилерійські підрозділи однієї з механізованих бригад Сухопутних військ Збройних Сил України тренуються вести активну оборону та відпрацьовують тактику наступальних дій.

До проведення навчань RAPID TRIDENT – 2021 готові й іноземні партнери, в тому числі військовослужбовці 81st Stryker Brigade Combat Team.

20 вересня на базі Міжнародний центр миротворчості та безпеки розпочинаються масштабні українсько-американські навчання RAPID TRIDENT – 2021, до яких залучено 6000 військовослужбовців з 15 країн-партнерів.

Джерело

 

Залишилися лічені години до початку українсько-американських навчань RAPID TRIDENT – 2021

Для участі у навчаннях успішно завершено перекидання одного з підрозділів служби правопорядку Збройних Сил України повітряним способом на літаку Іл-76МД.

Фото ІЛ-76 МД Олексія Треніна

Джерело

 

На Львівщині відкрито наймасштабніші міжнародні навчання Rapid Trident – “Швидкий Тризуб”

В Міжнародному центрі миротворчості та безпеки проходить офіційна церемонія відкриття найбільших міжнародних навчань в Україні RAPID TRIDENT 2021.

Джерело

 

На базі Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського розпочалися багатонаціональні українсько-американські військові навчання Rapid Trident – 2021. В церемонії урочистого відкриття взяли участь представники Командування Сухопутних військ ЗС України, оперативного командування «Схід», представники Збройних Сил США та країн-партнерів.

Ритуал відкриття навчань традиційно розпочався оглядом підрозділів країн-учасниць, який провели: з української сторони – бригадний генерал Владислав Клочков, з американської сторони – полковник Майкл Хенсон.

У єдиному строю учасників цьогорічних навчань пліч-о-пліч стоять воїни дванадцяти країн світу. Крім країн-організаторів України і Сполучених Штатів Америки, в навчанні беруть участь військовослужбовці Болгарії, Канади, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Республіки Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Від Збройних сил Йорданського Хашимітського Королівства, Італійської республіки та Ісламської Республіки Пакистан на навчаннях присутні спостерігачі. Крім того, у навчаннях Rapid Trident – 2021 братиме участь особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади.

Українсько-американські військові навчання Rapid Trident – 2021 триватимуть з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них візьмуть участь понад 6000 військовослужбовців.

Джерело

 

Співкерівник українсько-американських військових навчань RAPID TRIDENT – 2021 з американської сторони полковник Майкл Хенсон зустрівся з представниками ЗМІ

– Рік тому, 14 вересня 2020 року, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ і затвердив Стратегію національної безпеки України. Він стояв саме тут, де знаходимося зараз ми, перед учасниками навчань RAPID TRIDENT – 2020. Одними із основних положень Стратегії зазначено міжнародне партнерство та досягнення взаємосумісності між Збройними Силами України, державами Північноатлантичного альянсу та країнами-партнерами для протистояння агресії проти України. Немає необхідності витрачати мільярди доларів для того, аби набути нові технологічні та технічні спроможності. Найбільші зусилля мають бути спрямовані саме на досягнення взаємосумісності між Україною та країнами-партнерами. Наразі жодна держава НАТО окремо сама по собі не може допомогти досягти вам рівності у збройному потенціалі з агресором-суперником. Але колективно всі країни Північноатлантичного альянсу, який є найбільшим військово-політичним союзом у світі, мають спроможності стримати будь-якого агресора.
Ми розглядаємо співпрацю у трьох напрямках, це людський напрямок, процесуальний та технічний. Наше завдання – працювати разом та навчатися з країнами, з якими ми співпрацюємо, з українськими партнерами. Співпраця — це навчання, повсякденна діяльність, обмін культурними надбаннями, вивчення процедур та робота щодо їх покращення. Це і командна робота щодо вивчення технічних особливостей у військовій сфері, – сказав полковник Майкл Хенсон.

Джерело

 

Заходи безпеки, яких повинні дотримуватися учасники навчань під час відпрацювання відповідних етапів

На початку багатонаціональних українсько-американських військових навчань RAPID TRIDENT – 2021 основну увагу приділили заходам безпеки, яких повинні дотримуватися його учасники під час відпрацювання відповідних етапів.

На підготовлених навчальних місцях інструктори Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного провели інструктаж по заходам безпеки. Особлива увага приділялась питанням поводження з вибухонебезпечними предметами, стрілецькою зброєю та засобами імітації, наданням першої медичної допомоги в разі потреби тощо.

Кожна група військовослужбовців, що залучається до навчань, пройшла через всі відповідні навчальні місця і отримала необхідні знання та додаткову інформацію по заходам безпеки у період проведення багатонаціональних навчань.

Українсько-американські військові навчання RAPID TRIDENT – 2021 розпочалися 20 вересня триватимуть до 1 жовтня 2021 року. В них візьмуть участь 6000 військовослужбовців з 15 країн-партнерів.

Джерело

 

Сьогодні під час брифінгу було доведено бойовий наказ підпорядкованим підрозділам, що є підставою для початку планування подальших бойових дій.

Найближчим часом будуть відпрацьовані бойові документи, як на рівні багатонаціональної бригади, так і на рівні штабів багатонаціональних батальйонів.

✅ RAPID TRIDENT – 2021 – це багатонаціональні військові навчання, що проходять на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них беруть участь 6000 військовослужбовців із 15 країн-партнерів.
✅ RAPID TRIDENT – 2021 – важливий крок України на шляху до НАТО. Навчання мають підвищити рівень підготовки й оперативності українських військ, а також покращать сумісність штабів Збройних Сил України, США та інших членів НАТО і держав-партнерів.
✅ RAPID TRIDENT – 2021 продовжує більш ніж 25 років партнерства між США та Україною.
✅ RAPID TRIDENT – 2021 – це завершальна фаза та кульмінаційна подія інтенсивних та реалістичних щорічних навчань з підготовки підрозділів Сухопутних військ України до викликів реальних ситуацій та розгортання.
✅ RAPID TRIDENT – 2021 покращує співробітництво в галузі безпеки та міцну сумісність для збільшення спроможності партнерів планувати, проводити та виконувати складні заздалегідь заплановані події та операції.

Джерело

 

Увага! Військові навчання!

22 вересня, по всій території України розпочнеться стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2021». Планується переміщення великої кількості військової техніки та особового складу.

Просимо населення дотримуватися заходів безпеки в місцях проведення навчання та зберігати спокій.

Нагадуємо про відповідальність за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів Збройних Сил України та спроби проникнення на їх територію.

Також інформуємо, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі прольоти безпілотних літальних апаратів будуть припинені. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності.

Застерігаємо від провокаційних дій поруч з військовими частинами та колонами військової техніки, а також звертаємось до всіх небайдужих громадян з проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб та їхні дії.

Джерело