«У російському Генштабі потирають руки» – Порошенко про справу генерала Назарова

«Я уважно стежу за справою генерала Назарова. Розумію її моральну і правову складність. Відповідальність за російський злочин перекладено на українського генерала. Ідеальний варіант для агресора. А вагнерівців, серед яких були й ті, хто безпосередньо причетний до збиття літаків, російські «кроти» в офісі президента України повернули Путіну. За лічені години до того, як ті мали опинитись в руках українського правосуддя. Людські життя понад усе, це беззаперечно. Але справа Назарова — це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності країни», – Петро Порошенко.

Читати далі

Зе своїх не здає

А свої для нього – це Коломойський, Портнов, Татаров, Єрмак, Подоляк, суддя Вовк… От щоб нічого з ними не трапилось, і тримає руку на пульсі судочинства наш гуру відосіков та ковзанок. Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк ухвалив рішення передати справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента України Олег Татаров, з НАБУ до ДБР, повністю підконтрольному Венедиктовій, а значить, годі й очікувати, що справа Татарова буде доведена до логічного кінця. Ще рік такого президенства, і нам не Америка допомагатиме зброєю, а Росія – берестою та жмихом. А ви собі ковзайте, ковзайте…

Читати далі

Уходи, Володя. Сам…

А ведь скоро два года с твоего радостного новогоднего поздравления. Два года с громкого заявления стать президентом. Два года пустых обещаний и сказочных сказок. Как там подготовка к Новогоднему обращению? Всё пучком? Ты же только не забудь упомянуть Порошенко и Рошен (а то никто не поверит). Два, три предложения, глядя в объектив, и тебе станет легче. Уходи, пока не поздно. Да нет, не для тебя поздно, кому ты фиг нужен? Пока для Украины не поздно, Вова. Слышал про такую страну?

Читати далі

«Хлопчик хоче в Ростов»

Потерпілий виконує свої передвиборчі обіцянки. Розслідує справи Майдану, але якось дивно. Мабуть, просто його вже дістали ці майдануті. Потрібно всіх пересаджати, бо, якщо цього не зробити, обовʼязково буде новий Майдан. Завтра о 15:00 Тетяні Чорновол за активну участь у Революції Гідності вручать звинувачення у справі про підпал офісу ПР у 2014 році та навмисне вбивство. Звинувачення передбачають вищу міру покарання. Приходьте підтримати Тетяну завтра о 15 годині біля обласного ДБР (Лесі Українки, 26, навпроти ЦВК).

Читати далі

Закони економіки не підвладні серіалу про «слугу»

Якщо вірити цифрам, які ніколи не брешуть, то за рівнем відтоку інвестицій Зеленський гірший навіть за Януковича та війну, вже не кажучи про “епоху брехні та зубожіння”. Світ не хоче мати з нами справу, що всі, у кого є тисяча доларів, біжуть звідси і свою тисячу доларів в паніці забирають. Що як ринок ми провальні. Цікаво, населення щось помітить, чи знадобиться введення продуктових карток, щоб воно усвідомило, що з “нашим мальчіком” щось не так?

Читати далі

Ковід виявився соціальною хворобою, гіршою за СНІД і туберкульоз разом узяті

Є бульбашка тих, хто хворіють так, як «хворів» Зеленський, Разумков і Степанов. Там час карантину минає у веселих розвагах, а хворий на виході наїдає щоки на три розміри більші. А є бульбашка таких, кому роблять кисневі маски із пластикових пляшок у коридорі лікарні. І пишуть маркером прізвище на лобі, щоб зручніше сортувати тіла. І ці бульбашки ніяк не перетинаються, ніде. І всі ресурси Зеленського кинуті на те, щоб проблеми тих, хто внизу, лишалися внизу. І не світилися ні у ЗМІ, ні у медичній статистиці. Якщо для цього треба буде переступати через трупи на вулиці, вони робитимуть це із одухотвореними та оптимістичними обличчями.

Читати далі

На телебаченні та з трибун це називають перемир’ям

Знову фронтові “новини”. Обстріли під Водяним. Нікого не дивує. Всі звикли. Раз в два три дні чергове повідомлення. Десятки порушень, за даними ОБСЕ. Новини. Сімдесят такий-то, дев’яносто такий-то день “тиші”. Промови посадовців. З неабиякою гордістю повідомляється то про припинення конфлікту, то про покращення статистики обстрілів. Морська піхота тримає смугу оборони.

Читати далі

«ЄвроСолідарність» у Київраді ініціює безкоштовне вакцинування столичних вчителів та медиків

«ЄвроСолідарність» у Київраді пропонує суттєво збільшити фінансування медичної сфери столиці в 2021 році. З незрозумілих причин видатки на галузь зменшуються на близько 30%, якщо порівнювати з 2020 роком. «ЄвроСолідарність» вважає таке скорочення безвідповідальним у час, коли місто має протистояти пандемії коронавірусу. «Фактично центральна влада кидає столицю на сам на сам. Але це зовсім не причина зменшувати видатки на сферу охорони здоров’я. Ми будемо вимагати збільшення фінансування медицини як пріоритетної галузі та знайти можливість безкоштовно провакцинувати працівників з найбільших груп ризику», – резюмувала Марина Порошенко.

Читати далі

Нехай ніколи не повториться це пекло

Сьогодні, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, із нестихаючим болем у серці згадуємо тих, хто поклав свої життя у боротьбі з ядерною смертю. Вони теж захищали свою землю та свої родини. Хіміки, будівельники, льотчики… Вони теж герої війни, просто їх ворога бачив тільки лічильник Гейгера. Глибока вдячність мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії і тим, хто нині продовжує виконувати складні й відповідальні завдання на станції та у Зоні відчуження.

Читати далі

Друзям – велюр, ворогам – закон

Зеленський приймає популістський закон щодо обмеження зарплатні державним службовцям, і у тому числі менеджменту держкомпаній. Друзі Зеленського розуміють, що вони його друзі, і закон можна не виконувати, бо їм нічого не буде. І вони праві, бо їх не тільки не наказують, а ще й підвищують. Так було з «Велюром» Колі Тищенко, який працював, коли інші ресторани були закриті, так було і з Кирилом Шевченко, який зараз призначений Зеленським головою Нацбанку, і його Укргазбанком, який отримував свої мільйони, поки інші отримували тисячі. Таке відчуття, що Зеленський читав Лі Кван Ю у гоблінському перекладі. Реально, все навпаки. Кожне слово.

Читати далі

Верочка. Как потратить 300 миллионов

Верочка: Баба Люба, вот Вам дали деньги для борьбы с коронавирусом, и Вы на них или кислорода купите, или дороги…
Баба Люба: Дорогі. Палюбе.
Верочка: Уверены?
Баба Люба: Ти погоду бачила? Дощ, сніг, ожеледь, мряка і звіздець. По такій погоді в нас тільки дорогі роблять. Традиція.

Читати далі

Міркувалики 14.12.2020

Історія свідчить – випадки коли суспільства припускалися помилки у виборі, були неодноразово. Так само як були випадки коли суспільства усвідомлювали помилки і виправляли їх. І це не було легко. Про це ми і поміркуємо.

Читати далі