Борщова пропаганда

Історія з індексом борщу від каналу «1+1» – дивовижна ілюстрація того, як колись шанований інформаційний канал перетворився на типовий пропагандистський майданчик, що обслуговує чинну владу. Канал «1+1» заявив, що овочі борщового набору за рік подешевшали на 30%. Логічний висновок – жити стало краще, стало веселіше. Та фокус в тому, що якщо рахувати борщ зразка 2017 р. за методою 2020-го, п’ятірка овочів борщового набору (картопля, цибуля, буряк, капуста і морква) коштували не 81 грн, а 9,1 грн! Тобто насправді ціни на овочі з борщового набору, навіть за розрахунками «плюсів», проти часів Петра Порошенка не впали, а зросли у 3,5 рази!

Читати далі

Зима прийде – платити будете! (відео)

Вони руйнували і вбивали країну своєю брехнею, три роки розказуючи про Роттердам+, на якому на сотні мільярдів доларів наживається Порошенко з Ахметовим. Ситник відкривав провадження з цього приводу. При цьому за ті 3 роки тарифи на електроенергію не виросли ні на одну копійку. А тепер тарифи для бідної категорії людей зросли майже в 2 рази, а то виявляється не Зеленський з Ахметовим наживаються, не сотні мільярдів доларів в кишені кладуть, а просто для розвитку енергетики, а здорожчання тарифів для запобігання здорожчання.

Читати далі

Науковці вищої школи виступили проти харківських перейменувань на честь Кернеса

Президія Академії наук вищої школи України протестує проти намірів місцевої влади Харкова перейменувати топоніми, пов’язані з наукою, на честь померлого мера Кернеса. Відповідну заяву було ухвалено на засіданні президії АН ВШУ, що відбулося в понеділок, 28 грудня, під головуванням президента Олександра Наконечного.

Читати далі

Cмертний гріх мрійливого та співучого українського народу

Він “домовлявся про зниження тарифів” з олігархом. Літав до Оману комусь “посмотреть в глаза”. Ходив на брифінг, щоби невинних людей посадили в клітки. Робив тепличні умови для пограбування бюджету, збитків державних підприємств, повернення люстрованих чиновників. Кривлявся у відосіках, в яких не сказав жодного слова правди. … і попри все це досі має перший рейтинг. Але прихильники здорової та перевіреної державницької політики президента Порошенка – “секта”, не переплутайте.

Читати далі

Верочка. «Этих людей может напугать многое… Но только не мобилизация»

Верочка: Вы, конечно, когда представляете себе «всеобщую мобилизацию», то, наверное, у вас в голове картинки из фильма «Враг у ворот», да? Бронепоезд с клубами дыма, мессершмитты летают, солдатики в хэбэшной форме получают по очереди хто винтовку, хто патроны… и такой Джуд Лоу из трехлинейки – «бах»! И фриц такой – хлоп на бетон. И вы такой, в фуражке с околышем и в галифе, по карте указкой: «Пускайте танки! Ни шагу назад»!
Владимир: Ээээ… Ну да. Примерно. Ну, может, не в галифе, это же не модно, в этом уже никто не воюет.
Верочка: Все будет не так, Владимир Александрович.

Читати далі

Справжні нові обличчя

Хочеться запитати нарід. Отже, команда, яка вперше за історію України максимально зблизила її з Європою (безвіз, Асоціація, зона вільної торгівлі), – то для вас не нові обличчя, а “стара еліта”? Команда, яка вперше за історію України побудувала сильну армію, – то вам не нові обличчя? Невже на тлі партійних секретарів, крадіїв шапок та жертв масляковського дебілятнику вони нічим не виділялися? Якщо нарід не відкриє очі та не почне бачити, його вічно будуть розводити казкою про “нові обличчя”.

Читати далі

От що американські вибори животворящі творять!

«Плівки Деркача» були настільки примітивно сфальшовані, що їх ще раніше відкинув навіть штаб Трампа, а його уряд показово запровадив проти російського агента санкції. А дещо пізніше Байден переміг на виборах. І всі причетні до таких тупих спроб «Байден-гейту» зрозуміли, що для них смаленим запахло. Від участі в провокації поспіхом стараються відмитися всі причетні: від Зеленського й Венедіктової і до дрібних фігурантів, які з задоволенням раніше співпрацювали з Деркачем. Саме такий прикрий сюрприз підкинув зараз Деркачу Віталій Михайлюк. Пройшло лише три місяці, а «головний свідок» поширив уже нову, діаметрально протилежну заяву…

Читати далі

«У меня сестра в Москве, брат в Крыму, тетка в Донецке, с кем мне воевать?!»

Тот, кто сегодня воспитывает детей в Украине, но пересказывает позицию условной сестры из Москвы, не задал себе вопрос: а что же сестра? Почему же ОНА не желает узнать и понять? Но требует это от тебя? Что же брат? Почему ОН не захотел осознать, но “нагибает” именно тебя? И если сама война идет именно на твоей земле, а “прогнуться” под российский мир должен именно ты, а твои родственники лишь понижают твою самооценку, навязывают свое видение ситуации, то в какой момент в вашей семье случились проблемы? Явно задолго до прихода российской армии в Крым и на Донбасс.

Читати далі

2020: корупція, некомпетентність і брехня «команди Зеленського»

Якби потрібно було передати одним словом підсумки 2020-го політичного року в Україні, то цим словом став би не «коронавірус» і не «розчарування», а «корупція». Боротьба з корупцією була однією з ключових вимог Майдану. На її виконання за часів попереднього президента було створено функціональний механізм протидії топ-корупції. Як результат визнання таких реформ, у міжнародному індексі сприйняття корупції від Transparency International Україна за п’ять років покращила свій рейтинг на 24 пункти. Після приходу до влади Володимира Зеленського в країні відбувся системний наступ на існуючі антикорупційні органи та механізми. Президент та нова влада у цілому толерують присутність олігархів у владних інституціях.

Читати далі

І тільки в Україні продовжують ржати над Гіперлупом

Міністерство інфраструктури та економічного розвитку Нідерландів виділило грант у 4,5 млн євро для «Європейського Гіперлуп Центру» в місті Гронінген. Перемовини про створення такого Європейського центру перспективних технологій та їх тестування і сертифікації ми вели з Єврокомісією з 2018. Були перші домовленості про фінансування. Але після президентських перегонів Зеленському це стало не цікаво. Чи багато це – 4,5 млн євро з державного бюджету на новітні технології? З одного боку, так! З іншого боку, бюджет офісу президента на 2021 рік – 30 млн євро. Цим можна було б перекрити фінансування 6 проектів Гіперлуп. Але замість освіти, науки і новацій ми фінансуємо вібро-масажери в лімузинах колишніх велосипедистів…

Читати далі

Вчора був міжнародний день кіно…

Про 5 років президентства Петра Порошенка можна сказати самими лише назвами. “Сторожова застава”, “Кіборги”, “Пекельна хоругва”, “Гуцулка Ксеня”, “Шляхетні волоцюги”, “Фоксетр и Макс”, “Захар Беркут”, “Скажене весілля”. Спільний українсько-польско-британський фільм “Ціна правди”. Аніме “Викрадена принцеса” та “Микита Кожум’яка”. А що в останні скоро вже два роки як, відколи в Україні “президент, який знає кіномистецтво з середини”? Що вийшло у прокат крім “відосиків”?

Читати далі

Основна лінія захисту Зеленського на майбутньому суді

Зверніть увагу, скільки разів в його мові використовується оте “мені сказали”. Дуже часто, дуже. І скільки це зустрічалося в мові Порошенка, до прикладу? Підказую, майже ніколи. Воно не любить читати, тому не здатне сформувати власної точки зору. Тому воно чіпляється за тих єрмаків, які розжують йому складненьке та зручно в голову вмостять, бо саме воно не це здатне. Це не просто якась банальна тепла ванна. Це реальна інформаційна бульбашка, в якій людина себе замкнула добровільно та усвідомлено. Колись пред судом цей нікчема буде казати, що “не знав, бо йому казали інше”.

Читати далі

Які виборці, такі і схеми

З газом взагалі красиво вийшло. Обіцяв “з наступної зими цікаве рішення знизити вартість на 50%”, а по факту ціна на 20% стала вища ніж за Порошенка, “Ротердам+” та “епоху бідності”. І при цьому ще і субсидії вдвічі знизили, а податки навпаки, підвищили. Просто треба з населення здерти три шкури, щоби компенсувати діри в бюджеті, “велике крадівництво”, борги держпідприємств, зарплату колективного Лещенка та мільярди на колективне ДБР. А народ мовчки ковтає – як колись мовчки йшов в кріпаки і трохи згодом в колгоспи.

Читати далі

Ось така церква зараз в Україні контролює українські святині

Член делегації РПЦ до патріарха Антиохійського – російський єпископ Флавіан – розповів журналістам, як делегація РПЦ возила хабар патріарху Іоану Х за те, щоб той виступив у питанні Томосу для України на стороні РПЦ. А пам’ятаєте, як росіяни та їхні хвойди в Україні як раз в той час розповідали веселі історії про те, що Порошенко нібито підкупив Варфоломія, а частину хабара украв собі? Однією рукою в РПЦ звинувачували Україну, іншою в цей же час – підкуповували всіх, кого могли, аби завадити незалежності української церкви.

Читати далі

Идиоты хуже врагов

Страшно, если они действительно живут сегодняшним днём, по приколу дают смешные интервью, останавливают двумя твитами инфляцию, платят собаками за коммуналку, профанят в международной политике. Для них посадить Порошенко важнее, чем привлечь инвестиции, а устроить цирк перед зданием АПУ принципиальнее, чем выиграть войну. Их горизонт планирования – три дня. Их стратегический план – фигня, там разберёмся. А ещё хуже этого то, что иммунитет на идиотов выработать невозможно: они постоянно мутируют и совершенствуются. Замкнутый круг, который не так просто разомкнуть…

Читати далі