Винний призначений

25 вересня цього року. Авіакатастрофа навчального літака Харківського інституту ПС. Загиблі курсанти і екіпаж. Робота держкомісії. 26 загиблих. Висновки експертів. Кінець листопада. Закінчення роботи комісії. Висновки. Головна теза – комбінація причин. Винні всі. В минулу п’ятницю ДБР вручена підозра в халатності Командувачу ПС ЗС України Сергію Дроздову. Приблизно сорок п’ять тисяч підлеглих. Від загиблого Ан-26Ш до командувача – десяток військових посадовців. Половина з них – генерали. Підозра для командувача – результат роботи бригади із майже п’ятдесяти слідчих ДБР.

Читати далі

«Чудодійна російська вакцина» – пропагандистський фейк і загроза здоров’ю

В той самий час, як весь притомний світ відмовляється від закупівлі російської вакцини «Спутнік», лапті не можуть примиритись з таким станом речей і розгорнули потужну інформкампанію. З російських сайтів, орієнтованих на українську тематику, за останні тижні вилилась ціла ніагара дезінформації, спрямованої на дискредитацію американської (і не тільки) вакцини і просування своєї. Не забуваємо, що гібридна війна продовжується, тому споживаємо інформацію відповідально, особливо в тих випадках, коли мова йде про гострі і резонансні теми.

Читати далі

Не піде – не сподівайтеся

«Щоби не прийшов Медведчук, мусить піти Порошенко…» Режисер Олег Сенцов в інтерв’ю Яніні Соколовій озвучив тезу, яку й так давно ганяють по соцмережах прибічники всіляких «до Порошенка є питання». Мовляв, антирейтинг Петра Олексійовича такий, що з ним на чолі проукраїнські сили не зможуть виграти вибори, і владу в Україні здобуте Медведчук. І взагалі, мовляв, проукраїнському табору потрібний лідер-середнячок. Таке собі не те, не се. Ані Зеленський, ані Порошенко. Хай балакають, що хочуть. Рейтинг влади падає, рейтинг Порошенка росте. Собаки брешуть – караван іде.

Читати далі

Закон про захист українофобів

«Слуги народу» вирішили піти в «послєдній і рєшитєльний бой» проти закону про державну мову. За чинним законом про мову з 16 січня 2021 року послуги в Україні мають надаватися українською. Закон не забороняє обслуговувати іншою мовою тих, кому це зручніше. Однак якщо громадянину відмовилися надавати послуги українською, він може звернутися до Уповноваженого з захисту державної мови. Їхня ідея проста як двері – хай в законі про мову буде написано що завгодно. Головне, щоб будь-який українофоб міг цей закон порушувати абсолютно безкарно.

Читати далі

Уряд Зеленського вводить українців в оману, рапортуючи про плани вакцинувати 20% громадян

«ЄвроСолідарність» застерігає владу від нецільового використання коштів і закатування в асфальт грошей, які мають рятувати українців від пандемії. Ми вимагаємо забезпечити укладення контрактів на постачання вакцин за рахунок коштів міжнародної допомоги від ЄвроСоюзу та інших партнерів, а також розпочати масштабну організаційно-логістичну підготовку. Адже кожен день зволікання – це злочинні експерименти над життям і здоров’ям українців.

Читати далі