Наццентр кібербезпеки попереджає про підвищений рівень кіберзагроз через кібератаку на FireEye

Провідна американська компанія FireEye, що спеціалізується на кібербезпеці, зазнала потужної кібератаки. Внаслідок атаки були викрадені цифрові інструменти, за допомогою яких фахівці Red Team раніше виявляли уразливості в системах захисту інших компаній і урядів. Такий інструментарій може бути використаний для втручання в мережі та інформаційні системи та, за певних умов, в якості кіберзброї. За даними FireEye характер злому вказує про високу ймовірність причетності до цієї кібератаки спецслужб Російської Федерації.

Читати далі

Банковская тайна может перестать быть тайной

Нам вот-вот под шумок отменят банковскую тайну. Зачем она вам? Неужели вам есть что скрывать от ИгорьВалерича? НАЗК на днях опубликовало проект Антикоррупционной стратегии на ближайшие 2020-2024 годы. В Украине создадут единый реестр счетов физических и юридических лиц. И индивидуальных банковских ячеек (сейфов) до кучи. Информация из этого полезного реестра будет предоставляться банками по письменному требованию соответствующих органов. Кто же будут эти мега осведомлённые люди, которые получат ключ от квартиры, где деньги лежат?

Читати далі

Почему НАБУ и САП должны быть независимыми

Татаров очень полезен и важен для Зеленского, потому что последний идет на откровенный саботаж сотрудничества с МВФ ради того, чтобы спасти его шкуру. Для Зеленского важнее уберечь Татарова от уголовного преследования, а не бюджет Украины. Топовый мент времен Януковича для него важнее чем все граждане Украины, будущее страны и ее репутация на международной арене.

Читати далі

Як не давати воду в Крим?

Новина про те, що у Криму води лишилося на тиждень, сильно обрадувала наших щирих патріотів, які вже задоволено потирають руки: “Пийте камені з неба, зрадники”. У мене ж настрій не такий бравурний, і от чому. Нас цілком реально можуть примусити дати воду в Крим. І примусити нас може не Москва, а всім нам мила і жадана Європа. Але вихід є…

Читати далі

Порошенко привітав ухвалення Сенатом США оборонного бюджету, що передбачає військову допомогу Україні

«Прекрасна новина з Вашингтону, де погоджено надання Україні чергової щорічної безпекової допомоги, включно із збільшенням підтримки летальною зброєю! Це саме той шлях, яким і треба йти з тим, щоб відбивати апетити російського агресора щодо України. Для української влади зараз ключовим є продемонструвати і забезпечити справжній прогрес України на шляху реформ у секторі безпеки і оборони», – написав на своїй сторінці в Facebook Петро Порошенко.

Читати далі

Сухопутні Війська – бойовий монстр на захисті своєї країни

Він багатоликий, багатофункціональний і може в разі потреби перетворюватися в різні бойові суті. Залежно від обстановки і того, чим саме зараз потрібно чистити пику ворогові. Це Піхота та Розвідка, це Танки та Зв’язківці, це Арта і Ракетники, це Авіація і ППО, це Інженерні маніяки та Автомобілісти, це РЕБ і Логістика. І є ще маса менш помітних, але не менш важливих частин цього організму. І кожен на своєму місці. У них добра душа. Тому що у них є дім. І їх чекають вдома. Тому що вони складаються з тисяч нас. Тому що вони – це ми. Тільки робота у них важче і небезпечніше. Зі Святом, земні боги суходолу!

Читати далі

Геть руки від святого – корпоративів під йолкой!

В оточенні Зеленського, у фракції «монобільшості» давно не приховують ставлення до співвідношення локдаун/новорічний корпоративний «чьос». «Ну що ви! А як же корпоративи?! Йолки?!». Ось це вони розуміють. Це доступна їм економіка, політика та рівень державних рішень. Шоу добре виходить у живих і здорових. Для живих і здорових. Але не можна вивезти «йолкі» з другосортних артистів, що потрапили у владу. Навіть по новому асфальту на гроші «ковідного фонду». Тому «шоу маст гоу он». Безглуздо і нещадно.

Читати далі

«Нові обличчя» продовжують повторювати наративи Кремля

Вечірнє шоу на каналі «Україна 24». В студії нове обличчя від слуг – пані Галина Янченко. Тиждень тому в одному ефірі вона мило щебетала з представником бойовиків Мірошником про конфлікт на Донбасі. А сьогодні… вона звинуватила Порошенка в тому, що він напав на Україну. Потім не дивуйтеся, що зростає кількість громадян, які думають, що на Донбасі «громадянський конфлікт», і мріють про російську вакцину.

Читати далі