Американські військові експерти застерегли Україну щодо фатальної помилки у справі Назарова

У зверненні до керівництва України йдеться про те, що в той час як США та НАТО переосмислюють важливість України для безпеки всього Заходу та оцінюють можливість надання Україні летального озброєння, вердикт Назарову ставить під загрозу всі попередні зусилля. Якщо Україна карає, а не звеличує власних військових командувачів, які приймають важкі рішення в умовах великої невизначеності і у важких обставинах, жодна інша країна не захоче вкладати ресурси чи ризикувати життями власних солдат заради оборони такої країни.

Читати далі

Петро Порошенко: Дискредитація ЗСУ вигідна поплічникам Януковича, яких привів до влади Зеленський

«Наша армія, якій українці довіряють найбільше з-поміж усіх державних інституцій, зазнає чергової атаки. Надто часто влада призначає “крайніми” людей у військовій формі. Кіборг генерал Марченко. Андрій Антоненко “Ріфмастер”. Тепер цей список поповнив генерал Сергій Дроздов. Це знову той випадок, коли не можна мовчати. Атаки на армію не додадуть балів тому, хто стрімко втрачає довіру. Але вони знекровлюють нашу обороноздатність. І цього точно не можна допустити» – пише п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Facebook.

Читати далі

Нагадування деяким істотам із диктаторськими замашками

Здається, комусь варто переглянути перебіг однієї історичної події, остання стадія якої розпочалася 22 грудня 31 рік тому. Ідеться про Ніколає та Єлєну (ах, яке співпадіння…) Чаушеску. Саме цього дня самовпевнений диктатор раптово втратив контроль за своєю країною. Отака в мене ремінісценція на історичну тему вийшла.

Читати далі

Гетманцев проти української мови

Те, що РРО примушують заводити всіх, хто торгує через інтернет, в т. ч. тих, хто працює в індивідуальному мистецтві, – не випадковість. Митцям свідомо перекривають кисень – примушують або піти в тінь, або взагалі відмовитися від будь-якої винагороди за свою діяльність. Навіть символічної. Справді, навіщо нищити українську мову в лоб, якщо можна просто викрутити руки митцям? Закон проти української, РРО проти української… Не вірю я у такі збіги.

Читати далі

Страхи про «капіталістичне пекло»

Дуже цікава “чорна легенда” про світи, де багатенькі капіталісти купаються у розкоші, а нещасні прості люди прозябають. Суспільне сприйняття “як працює капіталізм” повністю відрізняється від того, як працює капіталізм. Хоча тут мова не йде про події сивої давнини, а буквально про те, що діється довкола нас. Я не кажу про співставлення достатку країн капіталістичного та довколамарксистських шляхів, навіть не прошу порівняти дві Німеччини, дві Кореї чи нас з Португалією. Я про те, що навіть у внутрішній логіці цієї чорної легенди є критичні хиби.

Читати далі

Камертони нації

Високі офіційні особи в розвинутих державах – це завжди камертони нації. Їх промови аналізують до знаків пунктуації та наголосів, кадрові призначення і звільнення є чіткими сигналами щодо пріоритетності тих чи інших напрямків. Зникнення з посади секретаря Національної Інвестиційної Ради Левана Варшаломідзе, вчорашнє звільнення заступника глави Офісу Президента Юлії Ковалів, які були символами залучення інвестицій, ключовими переговірниками з інвесторами, творцями українських «інвест-нянь» – це чіткий сигнал іноземному бізнесу, що у час Зеленського в Україні робити нічого.

Читати далі

Итоги подведем… Часть 1

2020 год был високосным и весьма причудливым для всего мира. А у нас ещё и президент Зеленский, так что вообще ой. Пишут, что этот год стал годом разочарования для украинцев. Но не для всех. 25% всё это предвидели, и, как выяснилось, тоже в весьма лайтовой версии. Ещё это год финансовых и человеческих потерь. Год потерь всего трудно наработанного за 5 предыдущих лет. Год обесценивания ценностей и обыдления населения. Год бестолковых решений случайных, но новых лиц во власти. 2020 год стал годом антимайдана. Годом мести.

Читати далі

Свідкам розіп’ятого Сенцова в трусиках

Знов заволали бідолашні, що Порошенкові потрібно йти з політики. Нічого нового. Олег Сенцов повторив майже дворічну мантру всіх білих пальт щодо Порошенка. Що ж він їм так заважає, що досі топлять про “антирейтинг” сильніше за “раша тудей”? Так, Порошенко колись піде з української політики, але не раніше, ніж Україна вступить в НАТО, стане однією з найповажніших країн Європи — потужним регіональним лідером, і залісся капітулює перед українською армією. Ось тоді, напевно, Порошенко піде з української політики, але не на пенсію, а до Європарламенту.

Читати далі

Тетяна Чорновол. Звичайне судилище

Проросійське оточення президента Зеленського готує судилище над Тетяною Чорновол. Мета судилища очевидна, це створення прецеденту, коли учасника Революції Гідності кидають за грати за звинуваченням в умисному вбивстві. Звинувачення висунуте не самій лише Тетяні Чорновол. Звинувачення висунуте всій Революції Гідності. Мета судилища очевидна – залякати, принизити та спаплюжити саму пам’ять про Майдан. Чи дозволимо ми це? Хай кожен спитає себе.

Читати далі

Абсолютно незаметный подвиг на фронте приватизации

В результате демонополизации и приватизации спиртовой отрасли государство получило уже миллиард гривен. Но самое главное в приватизации спиртовой отрасли – это не суммы, поступающие от приватизации (хотя они приятны и показывают реальную стоимость рынка), а сама по себе приватизация. Просто отдать все это в частные руки и регулировать отрасль – это уже огромное благо по сравнению с тем, что было. Госмонополия на производство и реализацию спирта, действовавшая в Украине, – это в чистом виде коррупционная и бандитская схема. Даже выставить все это на продажу – отдельный подвиг, о котором когда-нибудь мы прочитаем в книгах.

Читати далі