Лісом йдіть зі своїм пафосом

Ні, логіка “вони наші громадяни, тому цілуймо їх у гепу”, тут не працює. Смерть тут не може правити за виправдання. Чому треба це поважати, толеруючи відвертого ворога і злодія – хоч демократично обраного, хоч переобраного кілька разів, хоч так і не засудженого нашою недолугою судовою системою, разом із тисячами тих, хто його любить і завтра вибере собі його проксі. Це не викликає поваги і не має її викликати. Це викликає сум, огиду і розуміння, скільки ще працювати і скільки ще мандрувати цими синайськими пустошами.

Читати далі

PROстыми словами – 24.12.2020

Или сербы, или россияне во время боевых действий в Луганске выкрали старинную украинскую икону Николая Чудотворца. Со всеми вещественными доказательствами – печатью на иконе с текстом «УРСР. Укрнаука. Одеська Краєва Комісія охорони пам’яток матеріальної культури». Икона была подарена Лаврову во время его визита в “Республику Сербскую”, но ситуация стала так “невовремя” известна широкой общественности. Это сколько же добра из Донбасса поставлено на поток? Отжатые авто – на Ростов. Иконы – высокопоставленным российским коллекционерам.

Читати далі

Скорочення армії триває…

Пригадуєте, як здійнявся скандал щодо скорочень у ЗСУ? Хомчак ще виліз у ЗМІ, драв кольчугу на грудях, мовляв, бойові частини скорочувати не будуть, лише “мертві душі”, мовляв, на боєздатність частин це не вплине ніяк. Так от, скорочення йде САМЕ В БОЙОВИХ ЧАСТИНАХ. При чому скорочують не тільки людей, а й посади. Тобто в разі мобілізації заповнити незайняті посади “мобіками” не вийде – доведеться повністю міняти штатні розклади частин. Ви уявляєте собі, ЯК це робити в умовах загострення, коли командирам треба не організаційні питання вирішувати – їм треба керувати бійцями і боєм?

Читати далі

Верочка. «Не входить. Бодун»

Верочка Шмыгалю: Владимир Александрович хочет, чтобы вы выступили на корпоративе, вместо «Квартала». Шесть номеров, четыре песни, юмор и танцы. Нужно шоу, понимаете, действо, которое должно развлечь, расслабить и убедить всех, что в стране, что все – хорошо. А уж это вы, как Уряд Украины, умеете лучше всего. Пожалуй… пожалуй, это единственное, что вы умеете.
Баба Люба: Амінь.

Читати далі

О внешней политике. Часть 2

На сегодняшний день мы имеем: А) Сильного американского президента, готового реанимировать ведущую роль США в мире и значительным образом прижать к ногтю Россию; В) Слабого украинского президента, готового по примеру европейцев 30-х идти на умиротворение агрессора, получив в итоге позор, но не получив мира; С) Сильного проевропейского лидера оппозиции в Украине, готового к единению с Западом, быстрому движению к НАТО и жёсткому противодействию российской агрессии. А-В-С сидели на трубе. А толкнуло, В упало – кто остался на трубе? Вы правильно посчитали, малята… 🙂 

Читати далі

Маніпуляції з соціологією для лохів (відео)

«Велике Будівництво підтримує 93% українців!», – спершу гукнули на Банковій і в Укравтодорі. Потім про це почали розповідати ледь не з кожної праски та світлофора. Але щастя тривало менше доби, допоки навіть фонду «Демініціативи» та КМІС, на соціологічні дані яких, власне, посилалися, не увірвався терпець, і вони в блозі на Укрправді не вказали: лише 11% відзначили як подію будівництво доріг, і з цих 11% підтримують Велике Будівництво 93%. Себто, узагальнюючи, за методикою Подоляка-Мендель можна стверджувати, що Велике Будівництво підтримує лише близько 10% українців, що і відповідає нинішньому справжньому рейтингу Зеленського 😆

Читати далі

Зеленський відмазує корупціонера

Справу Татарова забрали у НАБУ і передали СБУ, тобто другу Баканову. Саме в той день, коли суд мусив виносити Татарову запобіжний захід. Очевидно, Баканову подзвонили “із-за етава чєрта”. Що відбувається? Та просто вся ОПУ на чолі з Зеленським відмазують свого. Всі ці генпрокурор Венедиктова, голова ОПУ Єрмак, голова СБУ Баканов та інша ЗЕкоманда на чолі з найвпливовішим тупо перешкоджають проводити слідчі дії щодо топ-чиновника в оточенні Зеленського, звинуваченого в корупції.

Читати далі

Фракція «ЄвроСолідарності» закликала Київраду не повторювати помилки центральної влади (відео)

Програма економічного і соціального розвитку Києва у 2021 році, яку винесли на засідання Київради, не відповідає ні вимогам часу, ні очікуванням киян. Про це заявила голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, депутат з фракції «Європейська Солідарність» Марина Порошенко. Вона зауважила, що в бюджеті столиці на наступний рік скорочується фінансування охорони здоров’я, натомість виділяються мільярди гривень на проекти, які не будуть завершені у 2021-му.

Читати далі

Кисневі концентратори від Фонду Порошенка відправили в лікарні Рівненської та Тернопільської областей (фото, відео)

Два кисневих концентратори, придбані коштом Фонду Порошенка та ГО «Справа Громад», доправили до Здолбунівської центральної районної лікарні. Ще два такі прилади найближчими днями передадуть Костопільській центральній районній лікарні. 8 кисневих концентраторів благодійний Фонд Порошенка та волонтери «Європейської Солідарності» також доставили на Тернопільщину для опорних районних лікарень у містах Збараж, Почаїв, Бучач та Ланівці.

Читати далі