Петро Порошенко взяв участь у Подячному молебні з нагоди річниці Об’єднавчого Собору ПЦУ (фото, відео)

«15 грудня назавжди закарбується в історії незалежної України, адже цього дня народилася єдина автокефальна помісна Православна Церква України. Вітаю усю велику православну українську родину в Україні і за її межами з річницею Об’єднавчого собору. Нехай ті, хто прагнув зупинити створення нашої церкви не сподіваються. Рух визнання світовим православ’ям нашої церкви точно не зупинити. Дякую за велику любов до України Вселенському патріарху Варфоломію, предстоятелю нашої церкви Епіфанію, ієрархам і всім учасникам Собору за їхню мудрість і українцям по всьому світу за молитви! Слава Богу! Слава Україні!», – наголосив Порошенко після Подячного молебню у Святій Софії.

Читати далі

Під Державним бюро розслідувань відбулась акція на підтримку Тетяни Чорновол (фото, відео)

ДБР пред’явило Тетяні Чорновол офіційне обвинувачення у нібито скоєнні умисного вбивства під час кривавого протистояння захисників Майдану і силових структур 18 лютого 2014 року. Нинішня влада Зеленського відпускає в Росію справжніх злочинців, натомість переслідує українських патріотів. Безумовно, це реванш, це спроба дискредитувати Майдан і всю постмайданівську історію України. Підтримати Тетяну Чорновол прийшли Петро Порошенко, Олександр Турчинов, депутати «ЄвроСолідарності», екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, народний депутат України восьмого скликання Андрій Тетерук, волонтери, військові, громадські активісти.

Читати далі

Чолобитна найвеличнішому від «освітян»

Зеленського просять сприяти прискоренню призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки… Коли я вперше від “розвідки” почув, що ректори збирають підписи на підтримку призначення Шкарлета міністром освіти, я знав, що буде щось цікаве, але такого на адресу найвеличнішого лідера сучасності, чесно кажучи, не очікував. Якщо у когось раніше були сумніви, хто такий Шкарлет, звідки він взявся, та чому його так вперто тягнуть на посаду міністра освіти і науки – тут ці питання мають зникнути.

Читати далі

Сколько стоило стране назначение Кирилла Шевченко главой Нацбанка

За триста голосов, которые отдали в Раде за назначение Кирилла Шевченко главой НБУ, придется платить. Платить будем мы все, как обычно. Так уж заведено, что за коррупционеров платит украинский народ. Устраивайтесь поудобней, расскажу вам по горячим следам, как Кирилл Шевченко рассчитался с группой Фирташа/Левочкина. Вчера Национальный Банк Украины своим решением вывел с рынка «Місто Банк». Решение это вынужденное и давно назревшее. Однако за «Місто Банком» стоит Фурсин, один из партнеров Фирташа и Левочкина.

Читати далі

Процес в Гаазі над російськими злочинцями став ближче

12 грудня 2020 р. Міжнародний кримінальний суд завершив розгляд матеріалів щодо російських злочинів в Криму і на Донбасі. Тепер Судова палата МКС має прийняти рішення про початок повноцінного розслідування фактів вчинення РФ воєнних злочинів та злочинів проти людяності в умовах збройного конфлікту. Ми йшли до цього довгих 7 років. Зеленське непорозуміння до цієї титанічної праці не має ні найменшого відношення, але дуже полюбляє привласнювати собі чужі досягнення. Ми сподіваємося, що цей позов і далі буде підтримуватися Україною, а не накриється капелюхом, як багато з того, що було зроблено за останні 5 років.

Читати далі

Петро Порошенко в ефірі програми «Зворотній відлік» на каналі UA:Перший 14.12.2020 р. (фото, відео)

Серед питань, що обговорювалися в прямому ефірі: основні «перемоги» і «зради» президента Петра Порошенка. Чому забуксували реформи в Україні? Чому не доведені до завершення судова реформа та реформа правоохоронних органів? Як будувати взаємини із адміністрацією Джозефа Байдена? На якому рівні нині відносини України з ЄС та НАТО? Чи варто сідати за стіл перемовин з Путіним? А також про річницю отримання Томасу.

Читати далі

Новости из США. 14 декабря 2020 года

Коллегия выборщиков, собравшись, как того требуют Конституция и закон (в первый понедельник после второй среды декабря выборщики от всех штатов собрались в столицах своих штатов), подтвердила победу Джо Байдена на выборах президента США.

Читати далі

«Бюджет можливостей», але не для всіх

20 місяців – Україна без стратегії та плану дій Президента. 16 місяців – без плану дій і стратегії Уряду. Сьогодні, зі значним запізненням, в авральному порядку проголосовано бюджет України на 2021 рік – основний фінансовий документ, за яким повинна жити і розвиватися країна, кожен із нас. В бюджеті 2021 «забули» про промисловість і бізнес, освітян і армію, пенсіонерів і субсидії, децентралізацію і розвиток. У час пандемії проігнорована медицина. Навіть улюблені дороги отримають менше від обіцяного і запланованого. Є лише зростання фінансування на силовий блок і президентську рать.

Читати далі