Олександр Турчинов в ефірі програми «Говорить Жадан» на Радіо НВ 30.12.2020 (відео)

Український політик і державний діяч Олександр Турчинов та Сергій Жадан говорять про популізм, відповідальність, готовність суспільства до змін, різницю поколінь, політичну культуру, біг по колу, вибори в Україні, про казки, невігластво та бутерброд з ковбасою.

Читати далі

Петро Порошенко в ефірі ток-шоу «Велика політика» на 5 каналі 30.12.2020 (фото, відео)

Спецоперація українських спецслужб із затримання найманців ПВК «Вагнер» була санкціонована наприкінці 2018 року п’ятим Президентом України. Про це Петро Порошенко розповів під час ток-шоу на «5 каналі». «На жаль, операція була зірвана. Зірвана конкретними особами. І я дуже наполегливо раджу створити ТСК, допитати всіх учасників процесу і відсторонити негайно тих, хто може впливати на об’єктивність, незалежність і чесність розслідування, яке точно буде проведено. Ми маємо посадити на лаву підсудних тих, хто причетний не лише до вбивств українців безпосередньо на полі бою, під час окупації, а й тих, хто був залучений до видачі злочинних наказів», – переконаний Порошенко.

Читати далі

Все изменилось полтора года назад. Так при чем тут Порошенко?

Странно, но до сих пор, по всем соцсетям в комментариях проскакивают эти полоумные адепты секты «Порошенко всех обокрал. Ограбил. Довёл страну до полнейшей нищеты», ну и так далее согласно методичкам. Но ведь прошло уже почти два… (нет, не дня… и не месяца), а года, как в кресле президента другой человек. Новое лицо. Не оппонент, а целый приговор. Значит у зубожілого, абакраденного народа было почти два года, чтобы вернуть утраченный за пять лет финансовый жирок?! Я правильно мыслю, да?.. Ну и как? Вернули?

Читати далі

Ось вам і інвестиційні няні!

Прямі іноземні інвестиції в Україну за січень-вересень 2020 скоротилися на 343 млн доларів. При цьому в третьому кварталі відтік капіталу склав 49 млн доларів. Європейська бізнес-асоціація місяць тому опублікувала результати опитування інвесторів. Вперше за п’ять років недовіра до судової системи очолила антирейтинг перешкод для інвестицій та обігнала корупцію. На третьому місці – захоплення влади олігархами. Парадоксально, але інвестори більше бояться дій правоохоронців, ніж прямої агресії Росії.

Читати далі

О «Раде Громадського Контролю НАБУ» и результате ее работы

«Зачем мы за вас голосовали в РГК НАБУ? Чтобы “что”?» Если вы когда-то задавали такой вопрос, то у меня для вас офигенная история про то, чем же мы там занимаемся в Раде Громадського Контролю НАБУ, и какой результат нашей работы. Это одна из показательных историй, зачем мы вообще есть. Я и все мои коллеги гордимся этой историей, потому что мы реально разрушили грязные планы олигарха по саботажу дела ПриватБанка в НАБУ.

Читати далі

Зеленський особисто зливає справу Татарова

Зверніть увагу, як зокрема приймалося рішення про взяття під варту співробітників групи генерала Марченка та Антоненка і Дугар з Кузьменко по “справі Шеремета” – людей моментально посадили в клітки. А от люстрованому міліціонеру Татарову з ОП прокурори відмовились призначати запобіжний захід, хоча у слідчих НАБУ є прямі свідчення і докази його корупційних оборуток з високопоставленим співробітником МВС. Тобто для одних жорстке обмеження свободи без жодного прямого доказу, для інших – “на 100% мій генпрокурор” і воля-вольная.

Читати далі

Ідіот і шкідник при владі – це біда

Зеленський далі та відверто провокує політичну та конституційну кризу. Вчора був звільнений заступник голови РНБО, бойовий офіцер, Сергій Кривоніс. Не стерпів Зеленський критики. І ще одне рішення, що межує з божевіллям. Вчора ж Зеленський одноосібно відсторонив Тупицького з посади голови Конституційного Суду. Це агонія. Вони більше не намагаються робити вигляд, що є якісь межі пристойного, які вони намагаються не перетинати. Рубікон перейдено давно, несемося…

Читати далі

Аплодисменты – его главная мотивация

Никакой другой мотивации там нет. Ее не было полтора года назад, ее нет сейчас, а раз за это время ничего не изменилось в самом Зеленском, то уже ничего и не изменится. Не будет он ничего определять, не будет он никого пугать, не будет он какие-то балансы искать, ничего уже не будет. Будет художественный свист на темы, которые, по мнению Зеленского или по словам его доверенных особ, будут срывать аплодисменты.

Читати далі

Как сделать электроэнергию дешевле рыночным путем?

Нам нужно переформатировать энергосистему и тарифы так, чтобы стимулировать людей и предприятия потреблять электроэнергию в те моменты, когда у нас пиков нет, и не потреблять, когда такие пики есть. График потребления станет выше и ровней, пики потребления будут сглажены. Управлять поведением потребителей можно и нужно рыночным путем. Исключительно рыночным. Понятно, что это всё нахрен не надо много кому. Популистам, которые рассказывают, что защищают бабушку от тарифов и МВФ. Коррупционерам, которые пилят бабки и состоят из тех самых популистов. Собственникам тепловой и угольной генерации в частности. Собственникам распределительных сетей тоже оно не надо, на самом деле.

Читати далі

Подводя итоги последних дней…

Под одним из моих недавних постов развязалась дискуссия – подготовленный он враг или просто тривиальный идiот. Смотрите… За эту неделю мальчику удалось практически невозможное – он дополнительно настроил против себя ещё сотни тысяч людей.

Читати далі