Заява Президента України щодо чергового втручання РФ у внутрішні справи України (відео)

«Це чергове безпрецедентне втручання РФ у внутрішні справи незалежної держави, брутальне порушення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України та повне попрання своїх зобов’язань у рамках Мінських домовленостей. Це спроба виправдати та легітимізувати військову присутність Росії на окупованій частині українського Донбасу. У такий спосіб Кремль свідомо та цинічно порушує міжнародне гуманітарне право, що забороняє окупаційній владі змінювати громадянство жителів окупованих територій» – Петро Порошенко.

Читати далі

Олександр Турчинов про видачу російських паспортів на Донбасі

Видачею російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу «Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України. Це пов’язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території», – сказав Секретар РНБО України.

Читати далі

О политической ответственности

Система демократической смены власти базируется на политической ответственности. Успешно проработала победившая сторона – на выборах избиратели снова за них проголосуют. Не успешно – не проголосуют. Это и есть политическая ответственность. И за идеей привлечь соперников стоит идея перекладывания на них же своей политической ответственности. Обращаться к Порошенко/Турчинову/Резниченко за советами, просить поделиться мыслями – это правильно, но работать победители должны сами. И сами нести ответственность за результаты.

Читати далі

СБУ перевірить, хто запустив опитування про від’єднання Галичини

Управлінням Служби безпеки України у Львівській області проводиться перевірка за фактом поширення в мережі Інтернет провокаційного «опитування», у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави». Наразі СБУ вживає заходів для встановлення усіх причетних до організації вказаної провокації та притягнення їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Читати далі

Парубій поставить питання про його відставку на голосування після ухвалення «мовного» закону (відео)

«Ви нас не повернете в епоху пітьми і брехні. Це ви голосували за закони 16 січня руками, це ви з бойовиками проводили закон Колесніченка-Ківалова», – зауважив Андрій Парубій та наголосив на тому, що «до тої епохи український Парламент більше не повернеться».

Читати далі

Феномен Голобородько зашит уже в самом названии сериала

У нас простые люди™ очень любят, когда у них в слугах кто-то масштабный, двигающий тектонические напластования. И очень приятные ощущения случаются во всем организме, когда в перерывах между геополитикой президент-слуга чешет богоносцю репаные пятки, вовремя подливает пивас в замацанный стакан, меняет лампочку в подъезде, выносит мусор и вообще все выносит… А простой человек сыто отрыгивает, жмурится и говорит толстым голосом “давай-давай, пошевеливайся, пшол”.

Читати далі

Проституция и каннабис должны быть узаконены, но…

Любые отношения, построенные на сексе в обмен на материальные блага, – это проституция? И надобно срочно сажать еще и некоторые семейные пары? Если человек добровольно спит с кем-то в обмен на дензнаки, – это его, человека, личное дело. Ключевое слово тут не “спит” и не “дензнаки”. Ключевое слово – ДОБРОВОЛЬНО. Так же обстоят дела и с каннабисом. Трава – это куда менее опасная вещь, чем тот же алкоголь, но мы упорно продолжаем рассматривать ее как ужасный наркотик в то же время, как реально ядовитое говно, вызывающее привыкание, продается на каждом углу.

Читати далі

А потім зателефонував Трамп…

Для мільйонів українців важливо почути інформацію про перші міжнародні телефонні контакти від новообраного президента, а не від віце-президента Разумкова (бо поки що складається враження, що країна обрала саме його). І це не критика, знущання, сарказм, а щира порада. Ми ж обіцяли, що завжди готові дати добру пораду заради України. Зараз вже має говорити людина, якій мільйони довірили Україну, а не його віце-президенти.

Читати далі

В опозицію так в опозицію

П’ять років ми “25” тягнули на собі країну. Тепер їх 75%, і нехай тепер вони зроблять те, що й ми. У них має вийти у тричі легше або у тричі більше. А ми подивимося. Якщо дитина розкидала іграшки і ризикує перечепитися та розбити носа, тупо весь час прибирати іграшки замість неї, нехай це зробить сама, бо так і залишиться безвідповідальним інфантилом. Щодо громадян: не справляються – геть від керма.

Читати далі

Чи не доведеться нам захищати Верховну Раду?

Вони хаотизують ситуацію навмисно. Вони хочуть рейдернути Раду. Вони готували це роками, мають ручні суди і лояльну міліцію, вуличну армію “націоналістів”, вплив ЗМІ та мільйони акаунтів в мережах, слухняний електорат та посаду президента, і точно мають подальший план, бо недарма підпущено стільки туману. Щось приховується за ним. Купують, домовляються, погрожують, вираховують реакцію. Не можна проґавити щось важливе!

Читати далі

Мы не должны повторить ошибки 1918 года

Мы – удивительная нация. Мы свое поражение умеем делать своей победой. Мы проигрываем бой, но уже через несколько часов начинаем хохотать, перегруппировываемся и готовимся дать новый бой. И мы его дадим. И мы победим. Не для конкретного президента, но для Украины. Нам нужны те, кто вчера был против нас на выборах, но думает о будущем Украины так же, как и мы. Конструктивная критика, а не критиканство – наше оружие. Критикуешь – предлагай. Предлагаешь – будь готов делать. Пусть не сейчас, но делать. Делать и принимать на себя ответственность.

Читати далі

Україна, Зеленський та Італія: «Червоний дріт» від авантюри з баскетбольним клубом «Канту» до Коломойського

Викривальна стаття італійських журналістів в Il Fatto Quotidiano. Всі дороги з України ведуть до італійського містечка Канту… У 2015 році Володимир Зеленський, комік, якого щойно обрано президентом в Україні, і московсько-український олігарх Дмитро Герасименко, висадилися у провінції Комо, аби зробити місцевий клуб ґрандом баскетболу, засипавши його грішми. Це був крок, який може стати великою помилкою для обидвох: першому він може коштувати кримінального розслідування, а другому — банкрутства. А за всіма кроками цих осіб пильно стежить справжній “тато Карло” — Ігор Коломойський, могутній бізнесмен з трьома паспортами — України, Кіпру та Ізраїлю.

Читати далі

Замирювачам. Вибачатися будете?

Нешановні прибічники переможця виборів Зеленського, які вчора весь день закликали порохоботів «відмовитися від мови ворожнечі та об’єднатися для будівництва нової України». Знаєте, серед вад, притаманних живим людям, одна з найбільш ненависних мені – це лицемірство. І саме тому я пишу цей текст, бо дуже хочу нагадати вам деякі факти ваших біографій, після яких ваші заклики «припинити та об’єднатися» виглядають неабияк гидотно.

Читати далі

Свидание с адвокатом, или Думать не больно – 2

Мне страшно, дружище Адвокат, больше всего от того, что это именно ты мне эту ссылку переслал, ты, человек образованный и интеллигентный. А от мысли, что сейчас творится в головах тех, у кого и раньше не особо-то плотно было, я вообще в ужас прихожу. Я не считаю Порошенко единственным и неповторимым Marvel of Ukraine. Только в одном из своих постов я изложил тезисно, почему я его поддерживаю. В остальном самым главным моим посылом было пробудить в людях способность и желание думать и анализировать.

Читати далі

Шановні депутати, прийміть «мовний» закон

Меня никто не расстрелял за использование русского языка в быту и не оштрафовал на стотысячмиллионов гривен. А ведь именно такие слухи усиленно муссируются определёнными политическими силами на юго-востоке Украины. Прибіріть назавжди ще один привід для маніпуляцій! Звичайно, вам буде важче, але країні легше. А це головне…

Читати далі

Президент України провів телефонну розмову з Президентом Європейської Ради

Президент Європейської Ради високо оцінив роль Президента Порошенка у просуванні євроінтеграційного порядку денного України та зміцненні проукраїнської міжнародної коаліції у протидії російській агресії під час свого президентства. Дональд Туск привітав забезпечення українською владою вільних та демократичних президентських виборів, що створили новий високий стандарт виборчого процесу у Східній Європі.

Читати далі