Парубій поставить питання про його відставку на голосування після ухвалення «мовного» закону (відео)

Відкриваючи ранкове пленарне засідання у середу, 24 квітня, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про те, що від народного депутата України Валерія Писаренка надійшла заява про збір підписів про відкликання з посади Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

«Хочу повідомити – я невідкладно дав доручення, як і у всі попередні рази, коли подібну заявку подавав і (народний депутат України – прим.) Рабінович, щоб негайно видали підписні листи», – сказав Голова Верховної Ради та наголосив на тому, що цей процес не буде затримано «ані на йоту».

Також, запевнив Голова Парламенту, у разі зібрання необхідної кількості підписів він невідкладно поставить це питання на голосування. «З одним нюансом: після того, коли я як Голова Верховної Ради України поставлю підпис під законом про українську мову. А цей підпис буде – незадовго», – повідомив Андрій Парубій.

Також він висловив здивування епітетами, викладеними у документі. «Виявляється, для вас епоха беззаконня, несправедливості і безкарності завершена – ці п’ять років. А я хочу вам сказати – за цих п’ять років український Парламент прийняв усі закони для прийняття безвізу, яким і ви сьогодні користуєтесь, цей Парламент прийняв усі антикорупційні закони, цей Парламент прийняв усі закони для захисту національної ідентичності – мови, культури і телебачення», – наголосив Голова Верховної Ради.

«Ви нас не повернете в епоху пітьми і брехні. Це ви голосували за закони 16 січня руками, це ви з бойовиками проводили закон Колесніченка-Ківалова», – зауважив Андрій Парубій та наголосив на тому, що «до тої епохи український Парламент більше не повернеться».

Голова Парламенту ще раз наголосив, що завтра, у четвер, Парламентом «демократично, відкрито, публічно, без бойовиків» буде ухвалюватися Закон про функціонування української мови як державної. «Бо український Парламент має проукраїнську більшість, працює і працювати буде!» – підкреслив він.

Джерело