Замирювачам. Вибачатися будете?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Нешановні прибічники переможця виборів Зеленського, які вчора весь день закликали порохоботів «відмовитися від мови ворожнечі та об’єднатися для будівництва нової України». Знаєте, серед вад, притаманних живим людям, одна з найбільш ненависних мені – це лицемірство. І саме тому я пишу цей текст, бо дуже хочу нагадати вам деякі факти ваших біографій, після яких ваші заклики «припинити та об’єднатися» виглядають неабияк гидотно.

Саме ви усі п’ять років президентства Порошенка, не покладаючи рук, хитали країну – Майданами-3, редутами, порушенням кордону нелегалом Саакашвілі, міхо-майданчиком, «ночами на Банковій» тощо. Саме ви угробили 2% українського ВВП і дали підстави терористам ДиРи захопити підприємства українських власників на окупованій території дурко-блокадою ім. нардепів Соболєва, Семенченка та Парасюка. Саме ви, коли вам казали, що всі такі дії грають на користь Путіну, у відповідь глузували: «не розкачуйте човна – а то Путін нападе». Було?

Після того, як ви самі п’ять років говорили виключно мовою ворожнечі (і безсоромної брехні), було б логічним, якби ви вибачилися перед президентом Порошенком, його командою і всіма їхніми прибічниками (публічно, через ролики, флеш-мобом на ФБ – варіантів маса) за те, що заважали працювати і завдавали шкоди країні. Але я вибачень не чую. З чого роблю висновок, що всі свої попередні дії ви вважаєте правильними і послідовними, а відтак жодних претензій до порохоботів висувати ви не маєте ніякого права – ані юридичного, ані морального.

Насмілюся нагадати також, що між нами і вами лежить категоричний світоглядний розкол.

Ви звинувачуєте нашого лідера у катастрофі під Іловайськом і втратах під Дебальцевим – ми вважаємо що головним винуватцем обох катастроф є керівництво Росії та армії РФ, а у випадку з Іловайськом ще й команда Коломойського, як це змалювала у фільмі «Битва за Дніпро» команда естонського журналіста Крістера Паріса.

Ви стверджуєте, що наявність у корпорації «Рошен» офшорного рахунку ($3000 – у мільйонера) – кримінал, а ми – що цей рахунок то частина передачі корпорації «Рошен» у сліпий траст, і це підтвердив генеральний директор фонду «Ротшильд» у інтерв’ю УП.

Ви кажете, що за Порошенка армію обкрадали – ми кажемо, що за Порошенка армія здобула нову форму, вітчизняні бронежилети, кевларові шоломи, берці на мембранці, сухпаї у вакуум-пакетах із підігрівом, нову систему харчування зі столовими, де міністр обідає поруч з солдатом, 184 гуртожитки для військових і 22800 одиниць техніки – від «Кугуару» до БПЛА «Байрактар».

Ви кажете, Порошенко збагатився на посаді президента, ми кажемо про те, що Порошенко збіднів від $1600 мільйонів у 2013 р. до $858 мільйонів у 2018 р.

Ви кажете, що Ноздровську, Гандзюк та інших активістів убила влада, ми кажемо, що Ноздровська – чистий кримінал, Гандзюк – замах, замовлений її колишніми однопартійцями, і що випадки нападів на громадських активістів існують по всьому світові, а ваше обурення цими трагедіями – не більше ніж ваш гидотний, цинічний і безсоромний піар на крові (я уважно спостерігатиму, як ці теми цікавитимуть більшість з вас вже за пару місяців).

Нарешті ви кажете, що батько і син Гладковські обкрадали армію, і що Порошенко з ними в долі, а ми вам кажемо, що ви не маєте жодних доказів цього, а відтак ваше обурення – не більше ніж передвиборчий піар, брехня і наклеп.

Нешановні замирювачі. Ви бачите бодай щось, де ми можемо зійтися в думках? П’ять років ви нас цькували найманцями шоколадного бариги та видмазувателями мародерів і продовжуєте це повторювати. Гаразд, а я у свою чергу вважаю, що ваша ненависть до Петра Порошенка і його прибічників не раціональна. Це типова, по Марксу, класова ненависть люмпена до буржуа. Ненависть потенційного неудачника до людини успішної та самодостатньої, здатної дати раду собі і своєму життю. Єдине на чому ми здатні зійтися – це ненависть до зовнішнього агресора. Але, по-перше, не вам мені, учасникові війни і кавалеру відомчих і державних нагород, дорікати відсутністю патріотизму, по-друге, я з нетерпінням чекаю ваших заяв щодо ставлення до терористів ДиРи та Росії за умов, що за Центром Розумкова 35% прибічників Зеленського бажають позаблоковості, а 32% – зближення з РФ. З ними ви як розберетеся? Агов!

Ви хочете «припинити мову ворожнечі та об’єднати зусилля»? Тоді зробіть те, що ви обіцяли зробити, – поруште справи проти Петра Порошенка та його команди і бодай доведіть їх до суду. По закону доведіть, а не у вигляді розправи над опонентами, – після ваших заяв штибу «гамселити порохоботів ногами» та потоків брехні, які ви вилили, я не сумніваюся, що вас вистачить на таке. І коли ці справи розваляться у процесі, знайдіть в собі сили вибачитися перед Петром Порошенком, його сім’єю, його командою та мільйонами прибічників за всю вашу брехню. Навчіться відповідати за слова.

Ми – банда бариг і мародерів? ОК, тоді нас треба судити та карати, а не залучати до керівництва країною. Ми – НЕ банда бариг і мародерів? Тоді визнайте, що ви – брехуни чорнороті, і попросіть пробачення у нас за все пережите, від завалених вами відсотків ВВП до наших зіпсованих нервів.

Будуть визнання і вибачення – будуть розмови про «припинити і об’єднатися». Можливо. А ні – я вже писав.

Не маєте ви права чимось нам дорікати.

 

Фотошоп © Остап Біндер

Автор